Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Συνταγή της Φωνής.. Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με σπανάκι και φέτα

Υλικά: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φακελάκι μαγιά (8 γρ.) ή 25 γρ. νωπή, 1 αυγό, 100 ml γάλα, 1 κ. γλ. αλάτι, 1/2 κ. γλ. ζάχαρη, Λίγο ελαιόλαδο, Νερό όσο πάρει, 100 γρ. φέτα, 150 γρ. σπανάκι, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, Πιπέρι,

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το γάλα και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε και αυτό. Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νερό, περίπου μισό φλιτζάνι. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, περίπου 45 λεπτά.

Σε τηγανάκι σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις πέσει ο όγκος και μαλακώσει λίγο το σπανάκι προσθέτουμε τον άνηθο και σβήνουμε το μάτι. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια. Ανοίγουμε με το χέρι μας σε δίσκο και βάζουμε λίγη σπασμένη φέτα, πιπέρι μια κουταλιά σπανάκι.

Κλείνουμε το ψωμάκι και το στριφογυριζουμε λίγο με το χέρι μας στον πάγκο. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζομε με λίγες σταγόνες νερό. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλα 20 λεπτά.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Φουσκώνουν υπέροχα, γίνονται πολύ νόστιμα και αφράτα και η ζύμη θυμίζει κάτι από πεϊνιρλί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *