Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις από 22 Φεβρουαρίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δημοτικό Συμβούλιο

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην «Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26-2-2024 και ώρα 16:00, δια ζώσης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), σύμφωνα με το άρθρο 67Α του Ν. 3852/10 όπως τροποποιήθηκε με τα άρθρα 6 & 7 του Ν. 5056/23, για συζήτηση στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

1.      Ερώτηση προς τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους του Δήμου Πειραιά με την τοποθέτηση πινακίδων στάθμευσης οχημάτων, εάν έχει δημιουργηθεί αρχείο που να απεικονίζει την υπάρχουσα κατάσταση και τι προβλέπεται να εφαρμοσθεί στο μέλλον.

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

2.      Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για τη δυνατότητα τοποθέτησης στεγάστρου στην έξοδο του Σταθμού Μετρό ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ.

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

3.      Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη της υπογειοποίησης των γραμμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) από το σταθμό Πειραιά έως το Νέο Φάληρο.

Δημοτική παράταξη: Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλους και όλες.

4.      Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για την βιοκλιματική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Θεμιστοκλέους Δήμου Πειραιά.

Δημοτική παράταξη: Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλους και όλες.

5.      Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό.

Δημοτική παράταξη: Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλους και όλες.

6.      Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση της Ακτής Θεμιστοκλέους.

Δημοτική παράταξη: Λαϊκή Συσπείρωση

7.      Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για το σχεδιασμό της αναφορικά με την κατασκευή νέων αθλητικών χώρων στο Δήμο Πειραιά.

Δημοτική παράταξη: Λαϊκή Συσπείρωση

8.      Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή για την επιχειρούμενη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό.

Δημοτική παράταξη: Λαϊκή Συσπείρωση

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Έκκληση για τρόφιμα

Τα καθημερινά συσσίτια, με τα οποία η Ενορία μας προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της φτώχειας και της ανέχειας των αδελφών μας.

Η επανέναρξή τους θα γίνει συν Θεώ, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Κάνουμε έκκληση όσοι μπορούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα στην προσπάθεια μας αυτή.

Περισσότεροι από 120 άποροι αδελφοί μας εξυπηρετούνται καθημερινά, χάρη στις δωρεές και την εθελοντική εργασία συνεργατών μας.

Τρόποι δωρεάς:• Στο Πνευματικό μας Κέντρο, καθημερινά 8.30 π.μ. – 8.30 μ.μ.

• Με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα:

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

ΙΒΑΝ: GR 5901101900000019029607611.

• Στο κουτί στην είσοδο του Ιερού Ναού.

Πληροφορίες: Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας, Τηλ.: 210 4125619.

4 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΤΗΝ «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»

Τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν τέσσερα Σεμινάρια, διάρκειας επτά εβδομάδων.

Εγγαφές και Δηλώσεις Συμμετοχής: Στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (όπισθεν Ιερού Ναού) και στο email: info@enoriaendrasei.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104125619 και 2104135224. Ηλεκτρονικές Δηλώσεις Συμμετοχής:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ῾῾Αγωγή Υγείας᾽᾽

«Μια βιωματική προαγωγή της υγείας μας» Υγεία είναι η πλήρης σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία του ανθρώπου και όχι μόνο η απουσία νόσου ή αναπηρίας.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Κάθε Τρίτη 6.00 – 8.00 μ.μ.,  έως 12 Μαρτίου (7 συναντήσεις). ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Διονύσης Βαλλιανάτος, Ιατρός-Κοινωνιολόγος-Συγγραφέας, Ειδικός Κοινωνικής Ιατρικής, π. καθ. Νοσ/ου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, (Τ.Ε.Ι.) Πανεπιστήμιο Ανατολικής Αττικής.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Πρώτες Βοήθειες, Στάδια προσωπικότητας – Διαμόρφωση χαρακτήρα, Η βία σήμερα, Διατροφή και υγεία, Τρέχοντα ιατρικά προβλήματα, Προβλήματα υγειεινής.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ῾῾Ορθόδοξη Κατήχηση᾽᾽, «Θεολογική προσέγγιση των Ιερών Μυστηρίων». Τα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αποτελούν τους αγωγούς της χάριτος του Θεού. Με αυτά μεταφέρεται στον άνθρωπο με αισθητά σημεία η αόρατη καθαρτική και αγιαστική Θεία Χάρη. Ονομάζονται Μυστήρια για 2 λόγους.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Κάθε Τετάρτη 6.00 – 8.00 μ.μ.,  έως 13 Μαρτίου (7 συναντήσεις). ΔΙΔΑΣΚΩΝ: π. Δανιήλ Ψωΐνος, Θεολόγος, Ιεροκήρυκας.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ; Βάπτισμα, Χρίσμα, Γάμος, Ιερωσύνη, Ευχέλαιο, Μετάνοια, Θεία Ευχαριστία.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ῾῾Θεατρικής Παιδείας᾽᾽ «Ανάλυση θεατρικών έργων»

Μέσα από την ανάλυση κλασικών θεατρικών έργων, πραγματο-ποιείται μία σπουδή στην εξελικτική πορεία του Θεάτρου από την Αρχαία Τραγωδία μέχρι τους νεότερους θεατρικούς δημιουργούς.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κάθε Πέμπτη 6.00 – 8.00 μ.μ.,  έως 14 Μαρτίου (7 συναντήσεις).

ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δημήτρης Κοντοδήμος, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:Ανάλυση θεατρικών έργων με διάλεξη και παρουσίαση αποσπασμάτων. Ανάλυση των θεατρικών έργων: «ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου, «ΑΜΛΕΤ» του Σαίξπηρ, «ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» του Μολιέρου, «Η ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑ» του Ίψεν, «ΜΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΛΙΣΑ» του Λόρκα, «Η ΛΑΙΔΗ ΦΘΕΙΡΟΖΟΛ» και «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ» του Τεννεσή Ουίλιαμς και «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» και «ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ» του Παπαδιαμάντη.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ῾῾Ο άνθρωπος και το περιβάλλον᾽᾽ «Το νερό, η ζωή και ο άνθρωπος»

Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει αναφορά στην εμφάνιση του νερού στο σύμπαν και τη γη και την κατάληξη στην σημερινή του κατανομή στη γη.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Κάθε Παρασκευή 6.00 – 8.00 μ.μ., έως 15 Μαρτίου (7 συναντήσεις).

ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δρ Πέτρος Τζιάς, Διπλ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, Διδάκ-τωρ ερευνητής στο University of Tennessee.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Η εμφάνιση του νερού στη γη. Το νερό στη γη από τον σχηματισμό της μέχρι σήμερα. Ο κύκλος του νερού ή υδρολογικός κύκλος. Νερό και ζωή. Το νερό της θάλασσας. Θαλάσσια βιολογία. Νερό και πολιτισμός. Νερό χαλάρωση, υγεία και ψυχαγωγία.

.ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Ταξιδεύοντας στην Κωνσταντινούπολη με τους περιηγητές.

Από την Άλωση έως τις απαρχές του 20ού αιώνα

Σειρά δωρεάν διαδικτυακών περιηγήσεων

Μετά την επιτυχία των διαδικτυακών ξεναγήσεων στη Μικρά Ασία και το Αιγαίο Πέλαγος, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει έναν νέο κύκλο συναντήσεων με θέμα την Κωνσταντινούπολη. Με οδηγό τον διαδικτυακό τόπο Travelogues – Με το Βλέμμα των Περιηγητών, η δράση αυτή έχει στόχο να ταξιδέψει το κοινό στη βυζαντινή και οθωμανική πρωτεύουσα από τον 16ο μέχρι και τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Zoom. Απαραίτητη η προεγγραφή: https://tinyurl.com/5c7mv2z6

Πρόγραμμα:

4 Μαρτίου: Αντιθέσεις & Συνθέσεις

11 Μαρτίου: Παγίωση, Πειραματισμός, Ανανέωση

1η Απριλίου: Η νέα εποχή της Πόλης

15 Απριλίου: Όψεις και αντανακλάσεις της νεοτερικότητας

“Βία στο σχολείο. Μας αφορά!”

Διαδικτυακός Επιμορφωτικός Κύκλος

Επιμορφωτικός κύκλος έξι (6) διαδικτυακών συναντήσεων με θέμα την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Στις συναντήσεις θα πραγματοποιηθεί γενική επισκόπηση και προσδιορισμός του φαινομένου της βίας των ανηλίκων, θα συζητηθεί το θέμα της βίας μέσω του διαδικτύου, θα αναλυθεί ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας για την παρέμβαση και την έγκαιρη πρόληψη και θα παρουσιαστούν μελέτες περίπτωσης, μέσα από βιωματικό εργαστήριο.

Απαραίτητη εγγραφή! (θέσεις περιορισμένες)

Τετάρτες 6,13,20,27 Μαρτίου & 3,10 Απριλίου: ️18.00-20.00

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Φοιτητές: 35 ευρώ (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας)

Άνεργοι: Δωρεάν (με επίδειξη δελτίου ανεργίας)

“Ψηλάφισε την τέχνη, άκου τη θάλασσα”

Από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και για περιορισμένες συναντήσεις (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Ένα πλήρως συμπεριληπτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα  για άτομα με προβλήματα όρασης και λοιπές αναπηρίες, όπου με καπετάνιο τον πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας Κωνσταντίνο Βολανάκη και με βοηθούς τα πραγματικά αντικείμενα, τη διήγηση και το παιχνίδι, θα ξεκλειδώσουμε την Νεοελληνική Τέχνη.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές ειδικής αγωγής και στο ευρύ κοινό-άτομα με ή χωρίς αναπηρίες, καθώς και σε γονείς με παιδιά με αναπηρία.

Απαραίτητη εγγραφή! Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Πρόσκτηση νέας Βιβλιοθήκης Σπυρίδωνος Λοβέρδου

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Ιστορική του Βιβλιοθήκη έχουν τη μεγάλη χαρά να ανακοινώσουν την απόκτηση της Βιβλιοθήκης Λοβέρδου, περίφημης συλλογής παλαιών βιβλίων, χειρογράφων και άλλου ιστορικού υλικού.

Η Βιβλιοθήκη Λοβέρδου περιλαμβάνει μεταξύ των εκατοντάδων παλαιτύπων της πολύ σημαντικά τεκμήρια της αρχαίας ελληνικής γραμματείας καθώς και  σημαντικές ενότητες Ταξιδιωτικών βιβλίων, Ιστορίας, Ιστορίας του Βιβλίου, Λογοτεχνίας, Τέχνης και άλλων περιοχών της ελληνικής και ξένης γραμματείας. Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης ένα εξαιρετικής ποιότητας αντίτυπο της Χάρτας του Ρήγα καθώς και μεγάλο αριθμό χειρογράφων.

Η Συλλογή Λοβέρδου θα αποτελέσει σημαντικό συμπλήρωμα της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και θα τεθεί στη διάθεση των αναγνωστών και της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας μετά την άμεση εκ νέου καταλογράφησή της.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Λοβέρδου – Κουταρέλλη για την παραχώρηση αυτής της σημαντικότατης συλλογής στο Ίδρυμά μας.

φώτο λασκαρίδη

ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δράσεις – Εκδηλώσεις

Φέτος, κατά την εβδομάδα 9 – 17 Μαρτίου, θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για την βοήθεια των συγγενών ασθενών με καρκίνο. Παρακαλούμε, εσάς που θα θελήσετε να προσφέρετε κάποιον πίνακα, βιβλίο, ή αντικείμενο που δημιουργήσατε να μας ενημερώσετε.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι θα λάβουμε μέρος στις καθιερωμένες πια ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (24 Μαϊου- 2 Ιουνίου) και τα θέματα των εκδηλώσεων θα αφορούν την θάλασσα, όπως πάντα.

Θα συμμετέχουμε με:

1) έκθεση των εικαστικών μας: 24 Μαΐου – 2 Ιουνίου, παρακαλούμε να φέρετε πίνακες με θαλασσινά θέματα.

2) ομιλία της Ευαγγελίας Λιάπη σε συνεργασία με τον καπτ. Μικέλη Αντώνη, που θα απαγγείλει ποιήματα σχετικά με την θάλασσα: 29 Μαΐου ημέρα Τετάρτη

3) ποιητική βραδιά που θα απαγγείλετε ποιήματά σας (οι ενδιαφερόμενοι να μας το δηλώσετε) με την συμμετοχή του πιανίστα μας Δημήτρη Λαουτάρη και μια έκπληξη από τον Δρ. Βασίλειο Θεοφιλίδη: 31 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή

4) ομιλία του Θανάση Κοπάδη: 1 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο.

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», πάντα κοντά στις παραδόσεις και πιστή στα ήθη και τα έθιμα, σας προσκαλεί:

-Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, ώρα 13.30, στο γνωστό κοσμικό κέντρο, ταβέρνα «Ομαλό», η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» θα πραγματοποιήσει το αποκριάτικο γλέντι της με το συγκρότημα του Μιχάλη Κουνάλη

-Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, ώρα 11.30 π.μ. στην Πλα-τεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Σταθμός Μετρό: Δημοτικό Θέατρο),  η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» θα τελέσει Μνη-μόσυνο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου και θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ίδιο, που διατέλεσε πολίτης και βουλευτής Πειραιά

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας διοργανώνει δωρεάν μαθήματα σκάκι για ενήλικες στις 4, 5 & 11 Μαρτίου 2024 και ώρες 18:00 – 20:00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου (Πολιτιστικό Κέντρο ‘Μελίνα Μερκούρη’, Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη, β’ όροφος).

Θεωρώντας ότι το σκάκι είναι ένα άθλημα μυαλού, τακτικής, στρατηγικής και μνήμης, αλλά κυρίως ένα παιχνίδι κρίσης και φαντασίας που ευεργετεί το μυαλό, ο Δήμος διοργανώνει δωρεάν μαθήματα, για ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν τις βασικές αρχές αυτού του αθλήματος.

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδείας: 213-2074-681, 213-2074-682, Τμήμα Δημοτικών Βιβλιοθηκών: 210-4312182

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

«Μαζί, κρατάμε τη φλόγα αναμμένη»

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας 15 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη ξεκινά για ένα μήνα εκστρατεία ευαισθητοποίησης και στήριξης των παιδιών της Φλόγας και των οικογενειών τους. Καινούργια ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια για βρέφη, παιδιά και εφήβους καθώς και είδη μακράς διάρκειας θα συγκεντρώνονται στα Δημαρχεία Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) και Ρέντη (Μπιχάκη 8) από τις 8.00 π.μ.-8.00 μ.μ καθώς και σε δημοτικούς χώρους (ΚΑΠΗ, Γυμναστήρια, Αθλητικό Κέντρο «Ο ΠΛΑΤΩΝ», Κέντρο Πολιτισμού , Δημοτικό Ωδείο , ΚΕΠ κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ, φιλοξενεί δωρεάν 50 οικογένειες απ’ ολη την Ελλάδα για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία των παιδιών, σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων παρέχει νοσηλεία στο σπίτι και στηρίζει οικονομικά τις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των θεραπειών.

Διάρκεια δράσης: 15 Φεβρουαρίου-15 Μαρτίου

Πληροφορίες: Δημαρχείο Νίκαιας 2132075300-2132075369, Δημαρχείο Ρέντη 2132004810-2132004874

Ξεκινά το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Αττικής!

30ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Γαϊτανάκια, διαδραστικά εργαστήρια χειροτεχνίας, αλευρομουτζουρώματα, ξυλοπόδαρους, μουσική και χορό, περιλαμβάνει το 30ο Καρναβάλι Δήμου Νίκαιας – Ρέντη. Το Τριώδιο ανοίγει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί με εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά στην κεντρική πλατεία Ρέντη και στην πλατεία Κουμπάκη. Διαγενεακό πρόγραμμα προκαρναβαλικών δράσεων έχει ετοιμάσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας ,Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα τα Α’ και Β’ ΚΑΠΗ θα γνωρίσουν στα παιδιά παραδοσιακά ήθη και έθιμα της Αποκριάς με τρόπους ευρηματικούς και με πολλές εκπλήξεις. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 17 Μαρτίου με την κεντρική παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων στο Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης υπογραμμίζει:

«Με ενθουσιασμό προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος σ’ αυτή τη γιορτή  που πρωταγωνιστεί το κέφι και η χαρά. Στο 30ο Καρναβάλι του Δήμου μας, το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Αττικής, έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους»

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Kάθε Δευτέρα ώρα 8μμ

στο πνευματικό κέντρο του Ιερού, Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Νίκαιας, πραγματοποιείται συνάντηση νέων, στη συνέχεια θα τελείται το απόδειπνο. Υπεύθυνος π. Αναστάσιος Παππάς. Είσοδος Ελεύθερη.

H Λέσχη Αρχιπλοιάρχων Πειραιά

Φίλωνος 86, 3ος όροφος είναι ανοιχτή καθημερινά Δευτέρα – Πέμπτη, 10:00 – 13:00. Κάθε Τρίτη 10:00 – 15:00 εκτελείτε γεύμα. Κάθε Πέμπτη απόγευμα 18:30 – 21:30 λειτουργεί το εντευκτήριο για συγκέντρωση μελών με καφέ και ποτό.

Κάθε Δευτέρα στις 17:30

σον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιω-τίσσης Πειραιώς πραγματοποιείται σειρά ομιλιών ερμηνείας της Αγίας Γραφής με θέμα «Οι Εννέα Ωδές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης: Ιστορία=ποίηση-Θεολογία» από τον π. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο.

Κάθε Δευτέρα στις 6μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, θα αναλύει κομμάτια της Αγίας Γραφής στον σχετικό Κύκλο. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Τρίτη ώρα 8μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πειραιά, πραγματοποιείται διδασκαλία παραδοσιακών χορών για ενήλικες, από την χοροδιδάσκαλο Ελένη Τελτσίδου.

Κάθε Τετάρτη ώρα 6μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πειραιά, τελείται Παράκληση προς την Παναγία.

Κάθε Τετάρτη ώρες 11πμ με 1μμ

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά δωρεάν εργαστήρι πλεξίματος για όλους με την Γεωργία Γεωργοπούλου

Κάθε Πέμπτη

στην Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, Ευαγγελιστρίας και Ευριπίδου Πειραιά, ο Καθηγητής αγιογραφίας Παναγιώτης Βλασσόπουλος, παραδίδει δωρεάν μαθήματα Αγιογραφίας. Πληροφορίες–εγγραφές: 6945212-099. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε Πέμπτη βράδυ, ώ-ρα 8:30

στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νίκαιας, τελείται νυκτερινή θεία λειτουργία για εργαζόμενους και ευλαβείς ενορίτες.

Κάθε Σάββατο

στο Πνευματικό Κέντρο της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 34Α, δίπλα στο ταχυδρομείο, λειτουργεί Κατηχητικό για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου ώρα 4μμ. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο απόγευμα

ή Κυριακή πρωΐ, η Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας – Πειραιά, 28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας, Νίκαια, ξεκινά θεατρική ομάδα για παιδιά 7 με 12 ετών, με τον σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλο. Πληροφορίες: 690855-4970 και 6945903902.

Κάθε Σάββατο στις 4μμ

στην αί-θουσα εκδηλώσεων της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φί-λωνος 34Α, λειτουργεί κατηχητικό για τους μαθητές, αγόρια και κορίτσια, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο ώρες 11:30 πμ με 1μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, διενεργείται Σχολή Γονέων, Κατηχητικά Σχολεία και Ενοριακές Συντροφιές. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο ώρες 5μμ με 7μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, διενεργείται Φροντιστήριο Στελεχών. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 6μμ

στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Δραγάτση 1, γιαπί Ραλλείου, το Λογοτεχνικό εργαστήρι «Εν Πλώ» θα αναλύσει την προσωπικότητα και το έργο του Αλέξανδρου Δουμά (1824-1895), 200 χρόνια από τη γέννησή του. Ομιλητής: Διονύσης Καλογεράς. Θα προηγηθεί ωριαία παρουσίαση – επεξεργασία κειμένων και εργασιών με-λών και φίλων. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, Φίλωνος 86, 3ος όροφος θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Salvage και Salvage Contracts» από τον ειδικό στο θέμα αρχιπλοίαρχο κάπτα Γιώργο Πολυ-χρονίου. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Eορτάζει ο Άγιος Πολύκαρπος και έχει τα ονομαστήριά του ο π. Πολύκαρπος, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου. Το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 2:30μμ

ο Ιερός, Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Νίκαιας, διοργανώνει προ-σκυνηματική απογευματινή επίσκεψη στην Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης. Πληροφορίες στο Ναό.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 8μμ

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Παρασκευή 23 Φεβρου-αρίου 2024

εορτάζει ο Άγιος Πολύκαρπος και έχει τα ονομαστήριά του ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου π. Πολύκαρπος Δημητριάδης. Το Πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος εσπερινός.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ

τo Mυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00

προσκαλούμε όλους τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους μεγάλους, στο Εργαστήρι – Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο “Το Κόκκινο Θηρίο” της Αγάπης Παπουτσάκη που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29 και Καραολή Δημητρίου, παλαιό ταχυδρομείο. Το εργαστήρι είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο και αφορά παιδιά ηλικίας από 9 έως 13 ετών.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 8μμ

στην γκαλερί Αρτ Πρίσμα, Κουντουριώτου 187 Πειραιά, η Ιστορικός Τέχνης  Λουΐζα Καραπιδάκη θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στην έκθεση της Ελένης Ζούμπα ”ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ”. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 6:30 μμ

στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Αμφιάλης Κερατσινίου, η Εταιρία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου, ΕΤΕ-ΠΚ, θα πραγματοποιήσει την πα-ρουσίαση του Σπηλαιολόγου Πιτυκάκη Μιχάλη, που θα μιλήσει με θέμα: «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ – Εξερεύνηση του Σπηλαίου του Σχιστού». Είσο-δος Ελεύθερη.

Κυριακή 25 Φεβρουα-ρίου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιε-ρού Ναού της Αγίας Τριάδας Πει-ραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δα-νιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σο-φία Σολομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 25 Φεβρουαρί-ου 2024, ώρα 6μμ

στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσό, Καρύτση 8 Αθήνα, τα Ελληνο-γαλλικά Σχολεία Ζαν Νταρκ, διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για τα 160 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Ομιλίες, χοροί και τραγούδια.

Κυριακή 25η Φεβρουαρίου 2024, ὥρα 5.00 μ.μ

στήν αἴθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ.Ε.Χ.Α.), τμήμα Κορυδαλλού, Πέτρου Ράλλη 182 & Παράσχου 2 Κορυδαλλός, Στάση Παιδική Στέγη, θά ἔχουμε ὁμιλία μέ θέμα: «Τελώνης καί Φαρισαῖος δύο ἄνθρωποι, δύο κόσμοι». Ὁμιλητής: Ἠλίας Νικολά-ρας, θεολόγος. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 6:30μμ

στο Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης – Κερατσίνι, Μικράς Ασίας 24, ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Μανιατών & Φίλων “Η ΜΑΝΗ”, θα κόψει την πίτα του, η εκδήλωση θα πλαισιωθεί παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από το φωνητικό σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ με τη μαέστρο Μαρία Κάτσαρη και θα χορέψει και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου. Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2025, ώρα 7μμ

στο πνευματικό Κέντρο του ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Ευγένειας Κερατσινίου, θα πραγματοποιηθεί Συ-νεστίαση με ζωντανή παραδοσιακή μουσική για την ενίσχυση των έργων του ναού, ενοριακού και εξόφληση των εργασιών του προαυλίου. Τιμή 15 ευρώ. Η παρουσία μας κρίνεται απαραίτητη γιατί το έργο του Ναού είναι μεγάλο και μας αγκαλιάζει όλους.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 7.00 μ.μ.

Koπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της «ΦΩΝΗΣ» στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Καραΐσκου 104 Πειραιάς

Η Εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ» θα κόψει την πίτα της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν προσωπικότητες και Ιδρύματα για την Κοινω-νική, Πολιτιστική προσφορά τους.

Συμμετέχουν:

Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνο-λο «Libro Coro» της Μουσικοσυνθέτριας Ανθής Γουρουντή.

Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου –Δραπετσώνας “Η Χοροπαρέα”.

Θα υπάρχει κέρασμα για όλους. Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 7μμ

στο Εργαστήριο του Γλύπτη Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15, Νέο Φά-ληρο Πειραιά, ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μάνης – Μιχάλης Κάσσης» θα πραγματοποιήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευσή του, με όσους παρόντες.

Δευτέρα, 26 Φεβρουα-ρίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ.

h Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας θα κόψει βασιλόπιτα στο Εντευκτήριο της Λέ-σχης (οδός Ζαΐμη αριθ. 19, Πειραιάς). Ο Πρόεδρος Θανάσης Ζεύκης και ο Γ. Γραμματέας Μάρκος Βολικάκης προσκαλούν εκ μέρους του Δ.Σ. της Λέσχης, τους συμπολίτες και φίλους, καθώς η παρουσία τους θα εκτιμηθεί ως αρωγή και στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλει η Λέσχη για μια σύγχρονη ποιοτική δημόσια ναυτική εκπαίδευση και ένα καλύτερο μέλλον.

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, 6.30-8.30 μμ

στον Φιλολογικό Σύλλογος ‘Παρνασ-σός’ (Αίθουσα ‘Παλαμάς’), Πλα-τεία Καρύτση, Αθήνα, στα πλαίσια των διαλέξεων της ΕΜΑΕΜ, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του κ. Αντωνίου Α. Αντωνάκου «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ» Οἱ ἀποσιωπηθεῖσες φιλολογικές πηγὲς γιὰ τὴν ἑλληνικὴ προέλευση τῶν γραμμάτων τοῦ Ἀλφαβήτου. Εκτός από την ομιλία του συγγραφέα, θα προλογίσουν ο Καθηγητής Σ. Παπαμαρινόπουλος και ο  Νομικός και Συγγραφέας Dr. Δ. Σταθακόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν: Κουνάδης, πρώην Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Μπρά-μης, Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚ-ΠΑ. Το Δ.Σ. της ΕΜΑΕΜ απεφάσισε ομοφώνως την βράβευση του συγγραφέα κ. Αντωνάκου για το συγγραφικό του έργο.

Πέμπτη 29 Φεβρουαρί-ου 2024, ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, Φίλω-νος 86, 3ος όροφος, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση. Όλα τα Μέλη καλούνται να παρευρεθούν για να συζητηθούν ο Απολογισμός Οικονομικών Πεπραγμένων, έτους 2023, Οικονομικός προϋπολογισμός έτους 2024 και η απαλλαγή Διοικσυμβουλίου.

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 8μm.

η ΧΕΝ Πειραιά προγραμματίζει αποκριάτικη συνεστίαση στην Ταβέρνα ΡΗΓΑΣ στην Καστέλλα Πειραιά στον Προφήτη Ηλία.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, ώρα 8μμ

, στην γκαλερί Αρτ Πρίσμα, θα γίνουν τα εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Βασίλη Κοκκώνη με τίτλο: «Πρό-σωπα ου αντιστέκονται στον χρόνο». Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΡΟΜΗ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Bαρσών – Τρίπολη

Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική, Ιστορική και χαλαρωτική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας και την Τρίπολη.

Αναχώρηση στις 8.15 πρωϊ από Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μετά από μια στάση στην Εθνική Οδό για πρώτη γνωριμία, μετάβαση στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας για προσκύνημα.

Τελικός προορισμός η Τρίπολη, που θα καθίσουμε σε γραφικό ταβερνάκι για φαγητό, περίπατο, καφέ και χαλάρωση.

Θα περάσουμε όμορφα και χαλαρά με σκοπό ένα όμορφο, και ανέμελο Σάββατο, στην είσοδο της Άνοιξης και θα ευχηθούμε να είμαστε καλά πάντα με εύθυμη διάθεση, χωρίς να χάσουμε την Φθινοπωρινή διάθεση

Πληροφορίες – Συμμετοχές: 210 4223551, 6976228521 Γιάννη Κανατσέλη.

Εξόφληση ΟΛΩΝ οπωσδήποτε μέχρι

μέχρις 28 Φεβρουαρίου 2024

Μη εξοφλημένες θέσεις θα δίνονται σε άλλους

ΜΟΝΟ 15 ΕΥΡΩ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

ο Ιερός, Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Νικαίας, διοργανώνει Εσπερινή, Ενοριακή Συνεστίαση στη Δροσιά Αττικής. Αναχώρη-ση από το Ναό ώρα 18:45. Τιμή 28 Ευρώ.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, και ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, Φίλω-νος 86, 3ος όροφος θα πραγματοποιηθεί ομιλία, θέμα: «ISM Au-diting» από τον κ. Αναστάσιο Μαγιάτη Διευθύνοντα Σύμβου-λο της MEGATUGS Salvage & Towage. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, ώρα 6μμ

στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Δραγάτση 1, γιαπί Ραλλείου, το Λογοτεχνικό εργαστήρι «Εν Πλώ» θα αναλύσει την προσωπικότητα και το έργο του Νίκου Επισκοπόπουλου (1874-1944), 150 χρόνια από τη γέννηση και 80 α-πό το θάνατό του. Ομιλητής: Πα-ναγιώτης Ξηντάρας. Θα πρoηγηθεί ωριαία παρουσίαση-επεξερ-γασία κειμένων και εργασιών με-λών και φίλων.

Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, ώρα 6:30\

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Βάλιας Κε-φαλά με θέμα: «Πρακτικές αναχαίτισης της γήρανσης δέρματος». Είσοδος Ελεύθερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Μαρτίου 2024, 8:30 το βράδυ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Συνεστίαση Πολυτελείας

Για να τιμήσουμε την Γιορτή της Γυναίκας

Στην αίθουσα Εκδηλώσεων και Δεξιώσεων AVAKION του Πειραιά

Μοναδική τιμή 18 Ευρώ όλα πληρωμένα

Εξαιρετική Μουσική με γνωστό DJ και απίθανο μενού

Στον μοναδικής χλιδής και πολυτέλειας χώρο του AVAKION, Παπαστράτου 55 και Θερμοπυλών, Περιοχή Αγίου Διονυσίου, στο λιμάνι του Πειραιά, με άνετο πάρκινγκ και πρόσβαση από πολλές συγκοινωνίες,

Το μενού θα περιλαμβάνει:

Ορεκτικά ανά τέσσερα άτομα:

3 Πλούσιες Σαλάτες, Τυρόπιτα, Μακαρόνια 4 τυριά, Σπετσοφάϊ.

Κυρίως πιάτο Ατομικό: Φιλετάκια κοτόπουλο με γλυκόξινη, Μπριζολάκια χοιρινά, πατάτες φούρνου με μυρωδικά, ρύζι και διάφορα λαχανικά βραστά.

Κρασί ροζέ ή άσπρο, αναψυκτικά ελεύθερα.

Μπύρες 3 ευρώ εκάστη.

Τιμή μόνο 18 Ευρώ το άτομο

Μια μοναδική ζεστή προσφορά της ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, για να γιορτάσουμε την:

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Θα χορέψουμε όπως εμείς θέλουμε και θα έχουμε να θυμόμαστε πολλά από τη μοναδική αυτή μέρα.

Συμμετοχές: Τηλ 2104223551, 6976228521 Γιάννη Κανατσέλη.

Τιμή μόνο 18 Ευρώ το άτομο

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στις 5.00 το απόγευμα

στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που εδρεύει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, μουσική Ημερίδα πραγματοποιεί το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Θέμα:«Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής στον άνθρωπο». Χαιρετισμό θα απευθύνουν: Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πει-ραιά, Ασπασία Αλιγιζάκη. Εισηγήτρια: Εθνομουσικολόγος Ρενάτα Δαλιανούδη. Ομιλητές: Γε-ώργιος Τσάνης, Νικολέτα Γιαμά Ελένη Μπελιμπασάκη. Συντονί-ζει: Νικόλαος Αμοργιανός. Είσοδος Ελεύθερη με προσκλήσεις: 213-0257007 & 6937440015.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δα-νιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σολομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, ώρα 11.30 π.μ.

Πρόσκληση

Δωρεάν ξενάγηση στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

Η Εφημερίδα Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, διοργανώνει Δωρεάν ξενάγηση στο Ίδρυμα Λασκαρίδη, στους πανέμορφος χώρους της Ιστορικής Βιβλιοθήκης και της Ναυτικής Συλλογής.

Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στους χώρους της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος και να ξεναγηθούν σε δύο εκθέσεις:

1. Στη Ναυτική Συλλογή, η οποία αποτελείται από επιμέρους συλλογές θεματολογίας σχετικής με τη θάλασσα και τη ναυτιλία. Περιλαμβάνει σπάνια ναυτικά όργανα, ιατρικά εργαλεία και αντικείμενα που φέρονταν στα πλοία των προηγούμενων αιώ-νων. Μεταξύ των εκθεμάτων και η Σπάνια Συλλογή του Ναυάρ-χου Νέλσον.

2.Στην έκθεση παλαιών βιβλίων με τίτλο: “Η ελληνική γραμματεία στην πρώιμη τυπογραφία”. Πρόκειται για εκδόσεις ελληνικού ενδιαφέροντος, πρωτότυπα ελληνικά κείμενα και λατινικές μεταφράσεις, από την πλούσια συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, οι οποίες τυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν τον 15ο αιώνα και καλύπτουν ένα μεγάλο θεματικό και χρονολογικό εύρος.

Μια Κυριακή πρωΐ δικαιούμαστε να τη διαθέσουμε για τον εαυτό μας, τον εμπλουτισμό των γνώσεών μας και τη γνωριμία με την πόλη μας.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Απόκριες 2024 ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, θα πραγματοποιήσει και φέτος το πιο διασκεδαστικό αποκριάτικο παιχνίδι: «ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ».

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, ώρα 13.30

στο γνωστό κοσμικό κέντρο, ταβέρνα «Ομαλό», η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» θα πραγματοποιήσει το αποκριάτικο γλέντι της με το συγκρότημα του Μιχάλη Κουνάλη

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, ώρα 6:30μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Κων/νου Πειραιά, Ευριπίδου 93, θα μιλήσει ο Ορθοπεδικός ιατρός Σωτήρης Καρανάσιος με θέμα τις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, (Οσφυαλγία, άρθραλγία, δισκοπάθεια και άλλα προβλήματα). Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, ώρα 8μμ

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, ώρα 11.30 π.μ

στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Σταθμός Μετρό: Δημοτικό Θέατρο),  η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» θα τελέσει Μνημόσυνο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου και θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ίδιο, που διατέλεσε πολίτης και βουλευτής Πειραιά.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑ ΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σολομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, ώρα 6μμ

στην αίθουσα της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Δραγάτση 1, γιαπί Ραλλείου, το Λογοτεχνικό εργαστήρι «Εν Πλώ» θα αναλύσει την προσωπικότητα και το έργο του Βενιαμίν Λέσβιου (1759-1824), 200 χρόνια από το θάνατό του. Ομιλήτρια: Μαρία Σπυροπούλου – Θεοδωρίδου. Θα προηγηθεί ωριαία παρουσίαση – επεξεργασία κειμένων και εργασιών μελών και φίλων. Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, ώρα 6:30μμ

. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Κων/νου Πειραιά, Ευριπίδου 93, θα μιλήσει ο ιατρός Αλέξανδρος Καμαράτος, παθολόγος, διαβητολόγος με θέμα καρδιομεταβολικά νοσήματα. Είδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ώρα 3μμ, η ΧΕΝ Πειραιά θα μεταβεί στην Σαλαμίνα και στο ναό Παναγίας Ιμβριώτισσας για να παρακολουθήσει την ιερά ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών.Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ώρα 3μμ, η ΧΕΝ Πειραιά θα μεταβεί στην Σαλαμίνα και στο ναό Παναγίας Ιμβριώτισσας για να παρακολουθήσει την ιερά ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών

.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σολομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σολομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 17 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Πέμπτη 18 Απριλίου, και ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, Φίλωνος 86, 3ος όροφος θα πραγματοποιηθεί ομιλία θέμα: «Aσφαλιστήρια Συμβόλαια (H+M & P+I), από την Μαρία Μαυρουδή της SEAROCK, (η κα Μαυρουδή είναι από τα ιδρυτικά και μέλος της WISTA). Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, Πραγματοποιείται το Αρχονταρίκι. Είσοδος Ελεύθερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *