Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις από 1 Απριλίου 2024

“Η Ελλάδα των γεύσεων”

Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών

Ένα ταξίδι γεύσεων με αφετηρία το πιο όμορφο σημείο του Πειραιά!

Το Φεστιβάλ «Η Ελλάδα των γεύσεων» άνοιξε ανοίγει τις πόρτες του, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στο πιο όμορφο και κεντρικό σημείο του Πειραιά, το Πασαλιμάνι, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Πάνω από 50 παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων δίνουν ραντεβού, στο Πασαλιμάνι για να παρουσιάσουν όλο τον πλούτο της Ελληνικής γης, ζυμαρικά, όσπρια, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού,μελισσοκομικά και τυροκομικά εδέσματα, παραδοσιακά αποστάγματα συνδυάζοντας την παράδοση με την σύγχρονη γαστρονομία.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 όπου θα παραστεί και θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης.

Ιδιαίτερη τιμητική έχουν τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ καθώς ο Chef Σαράντος Παπαδόπουλος και οι σπουδαστές του θα μαγειρεύουν διάφορες νοστιμιές με τα προϊόντα των παραγωγών!

Σας προσκαλούμε  όλους  για μια βόλτα στο όμορφο  Πασαλιμάνι, στην Ακτή Μουτσοπούλου για  να δοκιμάσετε τις μαγειρικές δημιουργίες  και να προμηθευτείτε προϊόντα κατευθείαν από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων απ ‘ όλη την Ελλάδα ξεκινάει!

Να είστε όλοι εκεί!!

29 ΜΑΡΤΙΟΥ εως 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ωράριο του Φεστιβάλ θα είναι από τις 10:00 – 21:00

Είσοδος Ελεύθερη!

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

«Ευαγγελίστρια 2024» στον Πειραιά

Με την έναρξη της ευλογημένης περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ξεκινάει, για 26η χρονιά, η σειρά λειτουργικών, πνευματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με τον γενικό τίτλο «Ευαγγελίστρια 2024».

Κεντρική πολιτιστική δράση, αποτελεί η σειρά καλλιτεχνικών παρουσιάσεων που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στο Ναό με τον γενικό τίτλο «Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή», με την απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων, με αφηγήσεις και σχολιασμούς, καθώς και θεατρικών αναγνώσεων, με την συμμετοχή κληρικών, μουσικών, ηθοποιών και χορωδιών.

Κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιείται η σειρά εκδηλώσεων «Ενοριακό Αρχονταρίκι», με συζητήσεις αφιερωμένες στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή με την συμμετοχή της Γερόντισσας Φιλοθέης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων, των πατέρων: Συμεών Βενετσιάνου, Ανδρέα Ανδρεόπουλου, Ματθαίου Χάλαρη, Σπυρίδωνα Τσιμούρη, του ψυχοθεραπευτή Κυριάκου Βλασσόπουλου, και του Ηλία Λιαμή.

Εκδήλωση κατά της Έμφυλης Βίας

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Έχοντας διατελέσει στο παρελθόν επί 11 χρόνια (αφιλοκερδώς) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Πειραιά και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και βιασμού, γυναικών και παιδιών φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν σε μεγάλη έξαρση, προχώρησα στη συγγραφή δύο μυθιστορημάτων: “Μυστικά στην άνυδρη γη” και “Ο Δικηγόρος” με θέμα τους την έμφυλη βία και την σεξουαλική παρενόχληση.

Με αφορμή το τελευταίο μου μυθιστόρημα “Ο Δικηγόρος”, το οποίο πέραν της μυθοπλασίας βασίζεται και σε αληθινά γεγονότα, διοργανώνω με τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση του Εκδοτικού Οίκου ΙΑΝΟΣ και της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών “ΜΑΝΗ” Εκδήλωση κατά της έμφυλης βίας την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11 π.μ. στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Επιμελητηρίου με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων και την πίεση των αρμοδίων φορέων σχετικά με την καλύτερη πρόληψη και στήριξη των θυμάτων αλλά και την αυστηρότερη τιμωρία των δραστών.

ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Ταξιδεύοντας στην Κωνσταντινούπολη με τους περιηγητές.

Σειρά δωρεάν διαδικτυακών περιηγήσεων

Μετά την επιτυχία των διαδικτυακών ξεναγήσεων στη Μικρά Ασία και το Αιγαίο Πέλαγος, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει έναν νέο κύκλο συναντήσεων με θέμα την Κωνσταντινούπολη. Με οδηγό τον διαδικτυακό τόπο Travelogues – Με το Βλέμμα των Περιηγητών, η δράση αυτή έχει στόχο να ταξιδέψει το κοινό στη βυζαντινή και οθωμανική πρωτεύουσα από τον 16ο μέχρι και τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Zoom. Απαραίτητη η προεγγραφή: https://tinyurl.com/5c7mv2z6

Πρόγραμμα: 1η Απριλίου: Η νέα εποχή της Πόλης

15 Απριλίου: Όψεις και αντανακλάσεις της νεοτερικότητας

“Βία στο σχολείο. Μας αφορά!”

Διαδικτυακός Επιμορφωτικός Κύκλος

Επιμορφωτικός κύκλος έξι (6) διαδικτυακών συναντήσεων με θέμα την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Στις συναντήσεις θα πραγματοποιηθεί γενική επισκόπηση και προσδιορισμός του φαινομένου της βίας των ανηλίκων, θα συζητηθεί το θέμα της βίας μέσω του διαδικτύου, θα αναλυθεί ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας για την παρέμβαση και την έγκαιρη πρόληψη και θα παρουσιαστούν μελέτες περίπτωσης, μέσα από βιωματικό εργαστήριο.

Απαραίτητη εγγραφή! (θέσεις περιορισμένες)

Τετάρτες 3, 10 Απριλίου: ️18.00-20.00

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Φοιτητές: 35 ευρώ (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας)

Άνεργοι: Δωρεάν (με επίδειξη δελτίου ανεργίας)

«Το ευάλωτο παιδί στη λογοτεχνία»

Ημερίδα: Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 9.00 – 15.00

H Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα Το ευάλωτο παιδί στη λογοτεχνία, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Αίτηση συμμετοχής (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Γιατί τόσοι μεγάλοι συγγραφείς έχουν για ήρωά τους ένα ευάλωτο παιδί;

Πόσο διαφέρει το ευάλωτο παιδί που περιγράφουν από το ευάλωτο παιδί στις μέρες μας;

Πώς τα βιβλία φέρνουν το ευάλωτο παιδί διαχρονικά στην επιφάνεια και ποια η σημερινή τους δύναμη;

Πώς τα παραμύθια που ακούσαμε στην παιδική μας ηλικία συνέβαλαν καθοριστικά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας;

Ποια η παρουσία του ευάλωτου παιδιού στην παγκόσμια και ελληνική λογοτεχνία;

Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 2169003746

100 χρόνια προσφυγιάς από την Μικρασιατική Καταστροφή

στη Συνθήκη Λωζάνης

Τριήμερο Συνέδριο για την Μικρά Ασία 29 με 31 Μαρτίου 2024

Παρασκευή 29 με Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά, Σωτήρος και Ηρώων Πολυτεχνείου, Πειραιάς Κέντρο.

Πρόγραμμα:

-Παρασκευή 29 Μαρτίου ώρα 7:30 μμ, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια.

-Σάββατο 30 Μαρτίου ώρα 7μμ, θεατρικό μονολογο του Αντώνη Παπαδόπουλου και προβολή της ταινίας «1922» του Νίκου Κούνδουρου.

-Κυριακή 31 Μαρτίου ώρα 10:15 πρωΐ μέχρι αργά το απόγευμα, εισηγήσεις σε διάφορα, σχετικά με το θέμα ιστορικό γεγονότα.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Μητρώο Εθελοντών για Ζώα Συντροφιάς

& περίθαλψη για αδέσποτες γάτες

Στη δημιουργία Μητρώου Εθελοντών για Ζώα Συντροφιάς προχωρά ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη. Για τον καλύτερο συντονισμό δράσεων εθελοντισμού που σχετίζονται με την προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων, οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν σχετική αίτηση ηλεκτρονικά:

https://nikaia-rentis.gov.gr/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%-81%cf%8e%ce%bf-%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%bf-%ce%bd%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%8e%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84-%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%83

ή με φυσική παρουσία το Δημαρχείο Ρέντη (Μπιχάκη 8, 1ος όροφος υπεύθυνη Ματούλα Μποντόζη, τηλ. 213 2004 831, 213 2004 853). 

Ακόμη για την περίθαλψη αδέσποτων γατών, οι φιλόζωοι εθελοντές μπορούν να απευθύνονται στο κτηνιατρείο Pet Help Κάραλης Γιάννης (Περιστάσεως 6, Νίκαια, τηλ. 2104953300).

Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει προηγηθεί ενημέρωση και έγκριση του αρμόδιου εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Ευζωϊας & Μέριμνας Δεσποζόμενων και Αδέσποτων Ζώων κ. Παναγιώτη Μπαξεβανάκη (τηλ. 6942783806 /6956024808) και του Τμηματάρχη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Τσακλίδη (τηλ. 213 2004 860, 213 2004 848). Διαφορετικά δεν θα μπορεί να γίνεται καμία εισαγωγή στο κτηνιατρείο.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Η παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου της Ειρήνης Ρηνιώτη ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου  στις 7.30 μ. μ. στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102 Α – Στάση Μετρό Νίκαια). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ, Αντιγόνη Βλαβιανού Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας, Θανάσης Χατζόπουλος Ποιητής, Ψυχαναλυτής. Ποιήματα θα διαβάσουν οι: Γιώργος Μουρούτσος ηθοποιός και η Ειρήνη Ρηνιώτη. Στην κιθάρα ο Αντώνης Μυτακίδης. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι Εκδόσεις ΑΓΡΑ και η Λέσχη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας – Ρέντη. Είσοδος ελεύθερη

«Ελάτε να γνωρίσουμε τη γη των τεράτων»

στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρέντη

Κάθε Δευτέρα ώρα 8μμ, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού, Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Νίκαιας, πραγματοποιείται συνάντηση νέων, στη συνέχεια θα τελείται το απόδειπνο. Υπεύθυνος π. Αναστάσιος Παππάς. Είσοδος Ελεύθερη.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

Μουσικό αφιέρωμα στην Τζένη Βάνου

Ο Δήμος, τιμώντας τη γνωστή ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου για τη σημαντική συνεισφορά της στο ελληνικό τραγούδι, πραγματοποιεί παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στις μεγάλες επιτυχίες της. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, στις 20.00, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στη συναυλία που οργανώνει συμμετέχουν οι: Λένα Αλκαίου, Άκης Δείξιμος, Μελίνα Μακρή, Σοφία Λαγογιάννη, Κωνσταντίνος Εμμα-νουήλ, Αθηνά Ρηγοπούλου, Μιχάλης Ρηγόπουλος. Στην καλλιτεχνική Διεύθυνση ο Γιώργος Παγιάτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου, έχει αποφασίσει ομόφωνα για την τιμητική προσωνυμία «Τζένη Βάνου» στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, για τη σημαντική συνεισφορά της στο ελληνικό τραγούδι.

«Διαδρομές του νερού και του χρόνου»

Ιστορικός και περιβαλλοντικός περίπατος

Σας προσκαλούμε να «ταξιδέψετε» μαζί μας σε μία διαδρομή που ενώνει τον πλούτο της τοπικής μας ιστορίας με το περιβάλλον της περιοχής μας. Την Κυριακή, 31 Μαρτίου στις 11.00 π.μ., έχοντας ως σημείο συνάντησης την Ποσειδώνος και Ιλισού (Δυτική όχθη Ιλισού), θα ξεκινήσουμε μία περιπατητική διαδρομή σε σχεδιασμό της Αθηνάς Χρήστου και της Άννας Μιγάδη.

«Διαδρομές του νερού και του χρόνου στο Μοσχάτο» ονομάζεται ο ιστορικός και περιβαλλοντικός περίπατος, μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των επισκεπτών, στην ανάδειξη του πολιτιστικού κληρονομήματος της περιοχής μας και τη σύνδεση των ιστορικών στοιχείων με την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Με την πολύτιμη καθοδήγηση της Αθηνάς Χρήστου και της Άννας Μιγάδη, υλοποιούμε μία δράση που έχει ως στόχο να αποτελέσει κυρίως πολύτιμη εμπειρία για τον κάθε συμμετέχοντα. Μέσα από τον περίπατο σε μονοπάτια της πόλης μας, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε ιστορικές διαδρομές, εμπλουτισμένες από στοιχεία ιστορίας, σε ένα παιχνίδι νερού, χρόνου και περιβάλλοντος».

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H Λέσχη Αρχιπλοιάρχων Πειραιά

Φίλωνος 86, 3ος όροφος είναι ανοιχτή καθημερινά Δευτέρα – Πέμπτη, 10:00 – 13:00. Κάθε Τρίτη 10:00 – 15:00 εκτελείτε γεύμα. Κάθε Πέμπτη απόγευμα 18:30 – 21:30 λειτουργεί το εντευκτήριο για συγκέντρωση μελών με καφέ και ποτό.

Κάθε Δευτέρα στις 17:30

στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς πραγματοποιείται σειρά ομιλιών ερμηνείας της Αγίας Γραφής με θέμα «Οι Εννέα Ωδές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης: Ιστορίαποίηση-Θεολογία» από τον π. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο.

Κάθε Δευτέρα ώρα 8μμ

Γωργίου Α΄ 11 Πειραιά, διαδικτυακά και δια ζώσης σεμινάρια φιλοσοφίας στην Αιγηΐδα. Ορφικοί Ύμνοι με τον Σπύρο Κοντόπουλο. Συμμετοχές 210410-0286-289.

Κάθε Δευτέρα στις 6μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, θα αναλύει κομμάτια της Αγίας Γραφής στον σχετικό Κύκλο. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Τρίτη ώρα 8μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πειραιά, πραγματοποιείται διδασκαλία παραδοσιακών χορών για ενήλικες, από την χοροδιδάσκαλο Ελένη Τελτσίδου.

Κάθε Τετάρτη ώρα 6μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πειραιά, τελείται Παράκληση προς την Παναγία.

Kάθε Τετάρτη ώρες 11πμ με 1μμ,

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά δωρεάν εργαστήρι πλεξίματος για όλους με την Γεωργία Γεωργοπούλου

Κάθε Πέμπτη

στην Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, Ευαγγελιστρίας και Ευριπίδου Πειραιά, ο Καθηγητής αγιογραφίας Παναγιώτης Βλασσόπουλος, παραδίδει δωρεάν μαθήματα Αγιογραφίας. Πληροφορίες – εγγραφές: 6945212099. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε Πέμπτη βράδυ, ώρα 8:30

στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νίκαιας, τελείται νυκτερινή θεία λειτουργία για εργαζόμενους και ευλαβείς ενορίτες.

Κάθε Σάββατο

στο Πνευματικό Κέντρο της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 34Α, δίπλα στο ταχυδρομείο, λειτουργεί Κατηχητικό για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου ώρα 4μμ. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή πρωΐ

η Ένωση Σμυρναίων Νίκαιας – Πειραιά, 28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας, Νίκαια, ξεκινά θεατρική ομάδα για παιδιά 7 με 12 ετών, με τον σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλο. Πληροφορίες: 690-855-4970 και 6945903902.

Κάθε Σάββατο στις 4μμ,

 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 34Α, λειτουργεί κατηχητικό για τους μαθητές, αγόρια και κορίτσια, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο ώρες 11:30 πμ με 1μμ,

 στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, διενεργείται Σχολή Γονέων, Κατηχητικά Σχολεία και Ενοριακές Συντροφιές. Είσοδος Ελεύθερη.

Κάθε Σάββατο ώρες 5μμ με 7μμ,

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, διενεργείται Φροντιστήριο Στελεχών. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, και ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία, με θέμα: Hazardous Αrea Monitoring, Enclosed Space Entry and Gas Detection instruments calibration and maintenance, θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος Α΄ της Λέσχης μας Καπτα Μανώλης Σάρλης, CΟO της STS Marine, πιστοποιημένος εκπαιδευτής με πολυετή εμπειρία στο χώρο και γνώση των αυτοματισμών πλοίων και οργάνων ν μέ-τρησης αερίων (Πιστοποιητικά παρακολούθησης θα εκδοθούν με το πέρας του Σεμιναρίου).

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ώρα 3μμ,

η ΧΕΝ Πειραιά θα μεταβεί στην Σαλαμίνα και στο ναό Παναγίας Ιμβριώτισσας για να παρακολουθήσει την ιερά ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών. Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ώρα 3μμ, η ΧΕΝ Πειραιά θα μεταβεί στην Σαλαμίνα και στο ναό Παναγίας Ιμβριώτισσας για να παρακολουθήσει την ιερά ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 18:30

στην Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πειραιώς, θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πειραιά και Σαλαμίνας Γερόντιος.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ώρα 7μμ,

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν όλοι όσοι έχουν προσφέρει και προσφέρουν στην επιτυχημένη πορεία του.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2029, ώρα 7:30μμ

στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Βεραμόν: «Οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις στην Ελλάδα». Θα μιλήσουν: Γιάννης Γλύκας, Αθηνά Χαρβαλάκου, Γιώργος Γεωργόπουλος, Γιώργος Σόμπολος. Συντονίζει η Γιούλη Τσακάλου. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 8 το βράδυ

η Gallery Art Prisma, Κουντουριώτου 187 Πειραιά, εγκαινιάζει την έκθεση του Μανώλη Σαριδάκη «Ένα ταξίδι». ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 ΕΩΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ώρα 11πμ,

την πλατεία Κοραή, έναντι του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στον Ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου,η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και κέρασμα.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, στις 6:30μ.μ.

στο πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη, η Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει η Εκπαιδευτικός Κυριακή Μάγκουρα – Αγγελάκη, με θέμα: «Ο Σαλαμίνιος οπλαρχηγός Γεωργάκης Γκλίστης και η μάχη στο Κερατσίνι το 1821». Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ώρα 6:30

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ώρα 5μμ,

στην αίθουσα της ΓΕΧΑ στη Νίκαια, Καισαρείας 134 και Κιλικίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την 25 Μαρτίου 1821 με τη συμμετοχή παιδιών και θέμα: «Η Προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στο Γένος μας». Θα μιλήσει ο θεολόγος και ιεροκήρυκας Αβραάμ Κοκάλης. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ώρα 10:30πμ,

 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σολομών-τος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ώρα 11:30 πρωΐ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου, θα  πραγμα-τοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ὥρα 5 μ.μ

στήν αἴθουσά μας, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (Γ.Ε.Χ.Α.) ΤΜΗΜΑ ΝΙΚΑΙΑΣ Καισαρείας 134 καί Κιλικίας 38 ΝΙ-ΚΑΙΑ (ἀπέναντι ἀπό τόν Γαλαξία), θά ἔχουμε ἑορτή 25ης Μαρτίου με συμμετοχή τῶν παιδιῶν μας. Θέμα: «Ἡ προσφορά τῶν πολύτεκνων οἰκογενειῶν στό Γένος μας». Ὁμιλητής: κ. Κοκάλης Ἀβραάμ, θεολόγος. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ώρα 18:30

στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, Καραΐσκου 104 Πειραιάς, ο Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιά, διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, με θέμα: «Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη στη ζωή μας». Θα μιλήσει ο γιός του Νίκος Θεοδωράκης. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με μελωδικά κομμάτια από το έργο του μεγάλου συνθέτη. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ώρα 6:30μμ

στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, θα πραγματοποιηθεί γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821, Χοροί, τραγούδια και η Θεατρική παράσταση «Μαντώ Μαυρογένους». Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ

στο Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΙΣ, Βας. Γεωργίου 11 στάση ΜΕΤΡΟ Δημοτικό Θέατρο, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «ΘΥΜΗΣΕΣ ΕΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ» του Πειραιώτη συγγραφέα Εμμανουήλ Φλάμου. Θα παρουσιάσει ο Αλέξανδρος Πολυχρονάκης. Ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία, στην ε-ποχή των Ιπποτών του 1050μχ. Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων: 2104100286 – 219.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ

στο πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου Ταύρου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο, θα γίνει η παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Συγγραφέα και Πολιτικού Μίμη Ανδρουλάκη, με τον τίτλο: «Κάτω από τις στάχτες». Θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου. Θα μιλήσουν: Δώρα Ανα-γνωστοπούλου, Τάσος Σακελλαρόπουλος.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, ώρα 7:30μμ

στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα μιλήσει ο Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, Καθηγητής Καρδιολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα: «Γενετική και Ιατρική: Μπορούμε να αλλάξουμε ‘‘Το πεπρωμένο’’ μας». Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 2 Απριλίου 2024, ώρα 6μμ, στην πλατεία Πηγάδας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, θα ψυχαγωγήσει τους Πειραιώτες, με ξεχωριστές νότες και μελωδίες.

Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00

στο Πασαλιμάνι, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης θα εγκαινιάσει την έκθεση τροφίμων.

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30

στο ΕΒΕΠ θα γίνει εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ”, με θέμα το σπουδαίο πρόβλημα που απασχολεί την Ελλάδα, “ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ”, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Ομιλούν: Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Αλ. Τζεφεράκος, Κων. Ιαβέρης, Δήμ. Ινές Λυκούδη, Μιχ. Σφακιανάκης και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σεραφείμ. Συντονίζει η Ανδρ. Ζαρακέλη. Διοργάνωση από την Αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού Ευγενία Μπαρμπαγιάννη. Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, ώρα 7:30μ.μ.,ο Πολυχώρος του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Αρτέμιδος 51 &Τερψιχόρης, Π. Φάληρο). Με αφορμή τα 140 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη το Εθνικό Ωδείο διοργανώνει Αφιέρωμα στο Μανώλη Καλομοίρη. Στην εκδήλωση που θα έχει τη μορφή μουσικοθεατρικού αναλογίου γύρω από τη ζωή, τις ιδέες και το έργο του συνθέτη, θα ακουστούν αποσπάσματα από κείμενα του Καλομοίρη, όπως είναι η  αυτοβιογραφία του “Η ζωή μου και η τέχνη μου”, τα μουσικά του απομνημονεύματα “Από τη ζωή και τους καημούς του Καπετάν Λύρα” και διάφορα άρθρα ή ομιλίες του σε συνδυασμό με την εκτέλεση μουσικών έργων του.

Την επιλογή και επιμέλεια των κειμένων, του μουσικού προγράμματος και του οπτικοακουστικού υλικού έκανε η Χαρά Καλομοίρη, εγγονή του συνθέτη και Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου. Στην εκδήλωση συμμετέχει ως αφηγήτρια η  καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου και ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη,καθώς και σπουδαστές και απόφοιτοι του Εθνικού Ωδείου και των Παραρτημάτων του, που θα ερμηνεύσουν έργα για πιάνο, μονωδία, έγχορδα και πνευστά.

Είσοδος ελεύθερη

Κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα: 210-52 33 175, 210-52 48 304

Τετάρτη 3 Απριλίου στις 7.30 μ. μ. στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102 Α – Στάση Μετρό Νίκαια), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου της Ειρήνης Ρηνιώτη ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ, Αντιγόνη Βλαβιανού Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας, Θανάσης Χατζόπουλος Ποιητής, Ψυχαναλυτής. Ποιήματα θα διαβάσουν οι: Γιώργος Μουρούτσος ηθοποιός και η Ειρήνη Ρηνιώτη. Στην κιθάρα ο Αντώνης Μυτακίδης. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει οι Εκδόσεις ΑΓΡΑ και η Λέσχη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας- Ρέντη. Είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 3 Απριλίου στις 20:00 η παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλους και όλες», οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Παρασκευόπουλος, διοργανώνουν συζήτηση για την πολιτική στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι: Βίκυ Κατσαρού, συγγραφέας-υπεύθυνη έκδοσης εκδόσεων Διόπτρα, Φιλήμονας Πατσάκης, συγγραφέας-υπεύθυνος σχεδιασμού εκδοτικού πλάνου εκδόσεων Διόπτρα. θα συντονίσει ο Θανάσης Λαζαρίδης, δημοσιογράφος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο. Στο «Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας» (Πραξιτέλους 78 & Βενιζέλου, Πειραιάς).

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, και ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, Φίλωνος 86, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ναυσιπλοΐα σε Διεθ-νή Στενά και στενά ειδικού καθεστώτος (Δαρδανέλλια – Μαρ-μαράς – Βόσπορος), από πλευράς Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας». Ομιλητής ο Καπτα Θανάσης Γιαννάκης, Καθηγητής, Συγγραφέας και μέλος της Λέσχης. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 6:45 πρωΐ

ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίου Νι-κολάου Νίκαιας, θα ξεκινήσει για ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή σε ιερές μονές Μεταμορφώσεως Λιβανάτων και Αγίου Επιφανείου Κόμνηνα. Πληροφορίες στο Ναό.

 Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 6:15μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας – Ρέντη, Τσαλδάρη 10 Νίκαια, η ΧΑΝ, παράρτημα Νίκαιας διοργανώνει θρησκευτική συναυλία. Θα προλογίσει ο π. Ιωάννης Μαρής. Θα τιμηθεί η εκπαιδευτικός Μαρία Ζουμπούλογλου για τη μεγάλη προσφορά της. Συμμετέχουν: Η Χορωδία και το Ωδείο της ΧΑΝ, η χορωδία του Ιερού, Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Νίκαιας.

Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 6 Απριλίου 2024, ώρα 6 μμ

στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου Πειραιά, θα μιλήσει ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος της ιεράς Μονής ΤρικόρφουΔωρίδος. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Απριλίου 2024

ο Σύλλογος Φίλων μουσείου Μάνης Μιχάλης Κάσσης, προγραμματίζει διήμερη εκδρομή στη Μεσσηνία.

Κυριακή 7 Απριλίου στις 11:00

Στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS, οι Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, η Ένωση των Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» και η συγγραφέας Φλώρα Τζελέπη, με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Ο Δικηγόρος», παρουσιάζουν εκδήλωση κατά της Έμφυλης Βίας – Πρόληψη – Στήριξη – Αντιμετώπιση. Θα μιλήσουν: Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής, τ. Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη, Νάντια Γιαννακοπούλου, δικηγόρος, Βουλευτής, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Δημήτρης Πετρούνιας, ψυχολόγος-Κέντρο Μελέτης Εγκλήματος-Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία, Αντώνης Ντακανάλης, Καθηγητής Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας Πανεπιστημίου, μέλος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ψυχικής Υγείας. Την εκδήλωση θα συντονίσει: ο Πάνος Σόμπολος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, τέως Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ. Στο πάνελ θα βρίσκεται και η συγγραφέας Φλώρα Τζελέπη. Η Εκδήλωση θα τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Κυριακή 7 Απριλίου 2024, ώρα 2:30μμ

στο Μεζεδοπωλείο ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, Καραολή Δημητρίου 5 Πειραιά, ο σύλλογος Νεαπολιτών «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ» διοργανώνει συνεστίαση για τα μέλη και τους φίλους του. Πληροφορίες: 6934094119.

Κυριακή 7 Απριλίου 2024, ώρα 5μμ

στην αίθουσα της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 29Α θα μιλήσει ο Ιεροκήρυκας, θεολόγος και ηγούμενος της ιεράς μονής Αναστάντος Χριστού π. Μεθόδιος Κρητικός με θέμα: «Λιτανεύοντας τον Σταυρό». Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, και ώρα  19.00

στο πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου “Αντώνης Σαμαράκης”, η Ζαννέτα Καλοσκάμη θα μας ταξιδέψει μουσικά με ένα πρόγραμμα με τον τίτλο “Βίος και Τραγούδια”… τα παιδιά του Πειραιά και της Παράδοσης. Αφιέρωμα στο τρόπο ζωής των Ελλήνων, του χθες και του σήμερα μέσα από ενα  μουσικό ταξίδι σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 ώρες 09:00πμ με 1μμ

, στο θέατρο Δημοτικού (Ελ. Βενιζέλου 10Α) της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’arc, η Σχολή σε, σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Σωματείο της Κάριτας Αθήνας, και το Τζάνειο Νοσοκομείο θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία. Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε και για την καλύτερη οργάνωση εκείνης της ημέρας, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.office.com/e/UzM1Gbx7Lf

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

το Βιβλιοπωλείο ΑΙΓΗΪΣ διοργανώνει ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον ΚΥΝΟ, Λιβανάτες Αταλάντης. Πληροφορίες: 2104100286.

Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σολομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ώρα 6 μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου Πειραιά, θα μιλήσει ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος της ιεράς Μονής ΤρικόρφουΔωρίδος. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ώρα 7:30μμ

στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Πανεπιστημιακός συγγραφέας, με θέμα: «Το 2024 γιορτάζουμε 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα πενηντάχρονα της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας;». Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 17 Απριλίου 2024, ώρα 7μμ

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, και ώρα 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, Φίλωνος 86, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλιστήρια Συμβόλαια (H+M & P+I)», από την Μαρία Μαυρουδή της SEAROCK, (από τα ιδρυτικά και μέλος της WISTA). Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 19 με Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΡΙΗΜΕΡΗΕΚΔΡΟΜΗ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κοζάνη – Πτοεμαϊδα – Καστοριά – Πρέσπες – Νυμφαίο

1η ΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ. Αναχώρηση 07.30 π.μ. από πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.), στάση. Συνεχίζουμε για ΛΑΡΙΣΑ (Ε.Ο.), στάση και παραμονή για γεύμα (προαιρετικό). φτάνουμε στη ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ, ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ, στάση για μια φωτογραφία και συνεχίζουμε για την πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ, επίσκεψη στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, προσκύνημα στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ προστάτη της πόλης. Συνεχίζουμε για ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ. Ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΠΡΕΣΠΕΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Μετά το πρωινό μία όμορφη εκδρομή ξεκινάει. Θα επισκεφθούμε την πόλη ΠΡΕΣΠΕΣ, το νησάκι του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ, τη ΜΙΚΡΗ ΠΡΕΣΠΑ όπου κατοικούν σπάνια πουλιά και θα φθάσουμε στη ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ, με το τελευταίο ακριτικό χωριό, τους ΨΑΡΑΔΕΣ. Αναχώρηση για ΚΑΣΤΟΡΙΑ, περνώντας έξω από το χωριό του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ και τα σύνορα Κρυσταλλοπηγής Ελλάδας – Αλβανίας και θα επισκεφτούμε την ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Παραμονή, γεύμα και επίσκεψη στην πόλη, με αρχοντικά της και τα γνωστά γουναράδικα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ ΝΥΜΦΑΙΟ – ΑΘΗΝΑ. Μετά το πρωινό πάμε ΝΥΜΦΑΙΟ, επίσκεψη και παραμονή, και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στάση για φαγητό στη ΛΑΡΙΣΑ Ε.Ο και εν συνεχεία στην ΛΑΜΙΑ για καφέ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο 140 ευρώ με ημιδιατροφή.

Σε Μονόκλινο δωμάτιο 180

Περιλαμβάνονται: Μεταφορά, 2 Διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό & 2 δείπνα στο ξενοδοχειακό  συγκρότημα PANTELIDIS HOTEL 4*. Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α., Δημοτικός Φόρος.

H σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

Προκαταβολή 50 ευρώ.

 Εξόφληση μέχρι 15 Απριλίου

Πληροφορίες – Συμμετοχές: 210 4223551, 6976228-521 κ. Κανατσέλη

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει Επίσκεψη με ξενάγηση στην έκθεση ‘‘Τα χρώματα στα χαρακτικά του Γιώργη Βαρλάμου’’. Συνάντηση στις 6:15 μ.μ. στην είσοδο του εργαστηρίου Γ. Βαρλάμου – χώρος πολιτισμού (Λεάργου 23, Γούβα, Αθήνα, μετρό γρ. 2 – στάση Άγ. Ιωάννης). (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, ώρα 7:30μμ

στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα μιλήσει ο Μ. Κάσσης, γλύπτης, πετροδάσκαλος, με θέμα: «Ο χρυσούς αιώνας είναι ο 5ος». Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ώρα 8μμ

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, θα τελεστεί ιερά αγρυπνία.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 11πμ

στα γραφεία του Σωματείου «Η ΝΕΑ ΣΙΝΑΣΟΣ» Αλιπέδου 27, 29 αιάς, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση. Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας, η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή. 26 Μαΐου 2024, ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, Πραγματοποιείται το Αρχονταρίκι. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, Πραγματοποιείται το Αρχονταρίκι. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού, διοργανώνει συνάντηση «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» με θέμα προς συζήτηση από τα βιβλία «Σοφία Σολομώντος» και «Σοφία Σειράχ». Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει Επίσκεψη με ξενάγηση στην έκθεση στη μόνιμη έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ‘‘Συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων’’. Συνάντηση στις 10:45 π.μ. στην είσοδο του μουσείου, Πατησίων 44, Αθήνα (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 10:30πμ,

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά, κάτω απ’ το Ναό, ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Ναού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *