Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψυχανεμίσματα…

Θα φτάσουμε αισίως στον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το 2014 εν μέσω οικονομικής κρίσης, ήμασταν στην 3η από το τέλος θέση στην ΕΕ σε αγοραστική δύναμη και σήμερα 10 χρόνια μετά με τόσες στερήσεις και θυσίες, είμαστε στη 2η δηλ ακόμα χειρότερα! Το δε χρέος αντί να λιγοστεύει, αυξάνει! Τα καταφέραμε! Η Ελλάδα είναι επίσημα η δεύτερη φτωχότερη χώρα της ΕΕ μετά την Βουλγαρία!

Μπήκαμε στην ΕΕ για να γίνουμε Βαλκάνια και να φτάσουμε τη Βουλγαρία, όπως απεδείχθη. Και να σκεφθεί κανείς πως 20 χρόνια πριν οι μετανάστες εκ Βουλγαρίας, πρόκοψαν στον τόπο μας, όπως και οι Αλβανοί. Και τώρα φθάσαμε εμείς στα όρια μετανάστευσης. Και παρ’ όλα αυτά, κάποιοι επαίρονται πως όλα είναι τέλεια και είμαστε σε πορεία ανάπτυξης! Και προτάσσουν την ακρίβεια ως Ευρωπαϊκό κακό, για εξιλέωση. Το ότι τα εισοδήματα είναι σε επίπεδο επιδόματος για πολλούς, ούτε που απασχολεί κανέναν! Και αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα της Κοινωνίας, (ακρίβεια, πλειστηριασμοί, χαμηλά εισοδήματα, φιλοδωρήματα για κάποιους, ακριβή βενζίνη κλπ.) έχουν ξεκινήσει μια διαμάχη που δεν βγάζει πουθενά, με το θέμα των Τεμπών και παρακολουθήσαμε για μέρες ‘’θεατρική παράσταση’’.

Ένα χρόνο μετά το θυμήθηκαν και στην ουσία δεν υπάρχει μια πρόταση που να εξασφαλίζει την μελλοντική ασφάλεια των μετακινήσεων με το τρένο. Ενδιαμέσως παίζει και το θέμα Μάτι, ένα θέμα που ήταν ψωμοτύρι στο στόμα πολλών όλα αυτά τα χρόνια κι ας βγαίνουν κάποιοι να λένε πως ξεχάστηκε. Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο συγκρίσεων, διαξιφισμών, κατηγοριών και επί της ουσίας τίποτα.

Έχουν διαλυθεί και διαβρωθεί τα πάντα. Παιδεία, Υγεία-Περίθαλψη, Κοινωνική πρόνοια, έχουν καταπατηθεί ανθρώπινα δικαιώματα, η περί δικαίου άποψη και γενικώς είναι σα να πλέουμε στον ωκεανό, χωρίς πυξίδα. Ως πότε θα μετράμε την ανικανότητα, την αβλεψία ή τις ελλείψεις με αριθμό θυμάτων και να πετάμε την ευθύνη από τον Άνα στον Καϊάφα; Αλήθεια ποιος ξέρει τι έχουν απογίνει, όλοι οι πληγέντες της τελευταίας 10ετίας, κατά πόσον έχουν αποκατασταθεί οι όποιες ζημιές υπέστησαν από φυσικά καιρικά φαινόμενα ή σεισμούς; Τέτοιας μορφής έρευνα και ενημέρωση δεν υπάρχει. Όλα τα θέματα εξαντλούνται στην έναρξη του όποιου συμβάντος, φθάνουν στο ζενίθ οι αντιπαραθέσεις, οι κατηγορίες, οι διαπιστώσεις, οι καταγγελίες, το κουτσομπολιό και μετά σιωπή, περνάμε σε επόμενο θέμα.

Και πόσες υποθέσεις που έκαναν θόρυβο και κρότο στο τέλος απεδείχθησαν λάθος και φυσικά η ενημέρωση γι’ αυτό στα ψιλά γράμματα. Και ποιος σκέφθηκε ποτέ να ζητήσει συγνώμη για τον όποιο διασυρμό; Και φυσικά όλοι συμμετέχουμε σ’ αυτό εκούσια ή ακούσια! Οι πολίτες και η περιουσία τους, χρησιμοποιήθηκαν ως περιουσιακά στοιχεία των Κυβερνήσεων των τελευταίων 12 χρόνων, ενεχυριάστηκαν και κάποιοι οδηγήθηκαν σε πτώχευση! Όσοι είχαν κάνει περιουσίες μεγάλες εκατομμυρίων σε χρήμα και σε ακίνητα, έμειναν στο απυρόβλητο και φτάνει μόνο το έσχες! Το πόθεν δεν ψάχτηκε ποτέ. Γεγονός είναι ένα πάντως! Ουδείς θησαύρισε με το σταυρό στο χέρι! Οι οικονομίες και ο ιδρώτας δεν καταλήγουν σε εκατομμυρίων καταθέσεις, ούτε σε δεκάδες διαμερίσματα εντός και εκτός Χώρας.

Βεβαίως, μια από τις τιμωρίες όταν δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική , και γενικώς τα Κοινωνικά θέματα,  είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου. Και μην ξεχνάμε ”Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν”. George Nathan

«Τα καλά πρέπει να επαινούνται και τα αισχρά να ψέγονται.» είπε ο Αριστοτέλης. Στην ”εξελιγμένη” μας Κοινωνία το καλό προσπερνιέται και τα αισχρά ”διαφημίζονται”!… Η αρνητική διαφήμιση είναι το πιο ισχυρό χαρτί δυστυχώς, καθότι η ανεγκεφαλίτιδα είναι η μόνιμη πανδημία της εποχής ευρέως διαδεδομένη και επιβραβεύει οτιδήποτε σε άλλες εποχές θα του γυρνούσαν την πλάτη. Η δε βία από τα γήπεδα έχει βγει στο δρόμο, ακόμα και μέσα στα σπίτια μας έχει μπει με αυτά που βλέπουμε, ακούμε και υφιστάμεθα! Προοδεύουμε!

Νίκη Παπουλάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *