Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Συγκλονίζει κάθε καλοπροαίρετο και λογικό άνθρωπο το 24ο Κεφάλαιο του κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ

Email: jlazarakosdim@yahoo.gr

Συγκλονιστική είναι η ανάγνωση ολόκληρης της Αγίας Γραφής και κάθε φορά που διαβάζεις το ίδιο εδάφιο ανακαλύπτεις ένα πλήθος νέων πνευματικών θησαυρών που τις προηγούμενες φορές της ανάγνωσής σου δεν τους είχες ανακαλύψει, αν και είχες ανακαλύψει άλλους θησαυρούς.

Αύριο, 5 Απριλίου 2024 και ημέρα Παρασκευή θα παρακολουθήσουμε την Ιερή Ακολουθία των Τρίτων Χαιρετισμών, προς την Κυρία Θεοτόκο και Αειπάρθενο Παναγία Παντάνασσα που φυλάσσει το ΄Εθνος μας. «Χαῖρε, τῶν ἀπίστων ἀμφίβολο ἂκουσμα· χαῖρε τῶν πιστῶν ἀναμφίβολον ἂκουσμα – Χαῖρε, Νύμφη Ἀνύμφευτε».

Για κάθε άπιστο άνθρωπο όλα αυτά είναι αναμφίβολα ακούσματα, εμείς δεν πρέπει να τον κακίζουμε και να τον βρίζουμε, διότι ο κάθε άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον Θεό Πατέρα να είναι ελεύθερος και ως άνθρωπος, όσο ζει, ο Χριστός θα του κτυπάει την πόρτα της καρδιάς του να του επιτρέψει να εισέλθει. Αμήν γένοιτο.

Αντίθετα εμείς πρέπει να προσευχόμαστε και να επικαλούμαστε τις πρεσβείες της Παναγιάς και των Αγίων μας, ώστε να φωτιστούν πνευματικά και να δοξάσουν τον Ένα και Αληθινό Θεό. «Διδάξω ἀνόμους τάς ὁδούς σου, και ἀσεβεῖς ἐπί σέ ἐπιστρέψουσι». (Ψαλμός Ν΄. 50).

Σήμερα, αφυπνισμένοι σε ικανοποιητικό βαθμό οι Χριστιανοί και κυρίως οι Ορθόδοξοι, αφού ζούμε σε αποκαλυπτικούς εσχατολογικούς χρόνους και επαναλαμβάνουμε ότι τα έσχατα είναι παρόντα και ερχόμενα, παρακολουθούμε όλοι τα όσα διαδραματίζονται στην Παλαιστίνη και γενικότερα στο Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή.

Η μία πλευρά, η θεατή, των όσων γίνονται αναλύεται με τις διάφορες Γεωπολιτικές Αναλύσεις των διαφόρων ερευνητών – αναλυτών. Κάποιες από τις αναλύσεις αυτές είναι εύστοχες και κάποιες άλλες άστοχες, κατά τη δική μας άποψη και άλλων. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, η αθέατη μέχρι πρότινος, αυτή έχει να κάνει με τον ερχομό του ψευτομεσσία που περιμένουν οι Ιουδαίοι και που για εμάς σύμφωνα με το κριτήριο της Ιεράς Αποκαλύψεως πρόκειται για τον Αντίχριστο.

Όλοι γνωρίζουμε τόσο από την Αγία Γραφή, όσο και από τους Αγίους Πατέρες ότι ο Αντίχριστος θα χριστεί θεός και Παγκόσμιος βασιλιάς στο Ναό του Σολομώντος. Αυτή η άποψη κυριαρχεί και στις ημέρες μας. Εξʾ άλλου επιβεβαιώνεται και από τον θείο Παύλο στη Β΄ προς Θεσσαλονικείς Επιστολή Κεφ. 2. Μας διαβεβαιώνει πως θα έρθει πρώτα η αποστασία και μετά θα φανερωθεί «ὁ ἂνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱός τῆς ἀπώλειας, ὁ ὁποῖος ἐπαναστατεῖ και σηκώνει το κεφάλι ἐναντίον κάθε ὄντος πού λέγεται Θεός ἢ λατρεύεται ὥστε να καθήσῃ σαν Θεός εἰς τον ναόν τοῦ Θεοῦ μέ τήν ἀξίωσιν ὅτι εἶναι αὐτός Θεός…». (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Γ΄ 1992).

Για να γίνουν όμως αυτά πρέπει να ολοκληρωθεί η αποστασία και αυτό, το πότε θα ολοκληρωθεί, το κρίνει ο Κύριός μας και δεύτερο πρέπει να υπάρχει ο Ναός του Σολομώντος, εφʾ όσον ερμηνεύουμε σωστά τις Γραφές και τις Προφητείες. Ναός σήμερα δεν υπάρχει, αντίθετα στη θέση του σήμερα βρίσκεται το Τέμενος του Μωάμεθ αποκαλούμενο και ως Θόλος της Πέτρας. Ο Μουσουλμανικός πληθυσμός της Παλαιστίνης, κατά πολλούς αναλυτές, αποτελεί εμπόδιο για το γκρέμισμα του τεμένους προκειμένου να κτιστεί για τέταρτη φορά ο ναός, το οποίο αν συμβεί θα βρεθεί το Ισραήλ αντιμέτωπο με ολόκληρη, παγκοσμίως τη μουσουλμανική κοινότητα.

Σήμερα στο Google υπάρχει πλήθος αναρτήσεων που ισχυρίζονται πως όλα είναι έτοιμα, προκατασκευασμένα όπου σε λίγες μέρες ο ναός θα έχει οικοδομηθεί. Ο πρώτος Ναός ξεκίνησε η οικοδόμηση του από τον Δαυίδ και ολοκληρώθηκε από τον Σολομώντα το 1004 π.χ. μετά από 424 έτη ο βασιλιάς των Βαβυλωνίων Ναυουχοδονόσορας τον κατέστρεψε. Ο δεύτερος ονομάζεται και ναός του Ζοροβάβελ ξανακτίστηκε το 515 π.χ. με την άδεια του Πέρση Κύρου του μεγάλου. Ο τρίτος ναός του Ηρώδου αποπερατώθηκε το 10 π.χ και καταστράφηκε το 70 μ.χ. από τους Ρωμαίους. Με την καταστροφή αυτή εξεπληρώθει η προφητεία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

«Ο Ιησούς Χριστός προλέγει την καταστροφή του Ναού και την συντέλεια του αιώνος – Ο Ιησούς εβγήκεν από τον ναόν, και έφευγε. Τότε ήλθαν οι μαθηταί του να του δείξουν τα κτίρια του ναού. Ο δε Ιησούς τους είπε, ʺβλέπετε όλα αυτά; Αλήθεια σας λέγω, ότι δεν θα μείνει εδώ πέτρα πάνω σε πέτρα, που να μην γκρεμιστεί… ʺπροσέχετε μήπως κανείς σας πλανήσει, διότι πολλοί θα έρθουν εις το όνομα μου και θα λέγουν εγώ είμαι ο Χριστός και πολλούς θα πλανήσουν. Θα ακούσετε δε πολέμους και φήμας περί πολέμων. Προσέχετε να μη φοβηθείτε, διότι είναι ανάγκη όλα να γίνουν, αλλά δεν είναι ακόμη το τέλος. Διότι θα σηκωθεί έθνος εναντίον έθνους και βασίλειο εναντίον βασιλείου και θα γίνουν πείνα και επιδημίαι και σεισμοί κατά διαφόρους τόπουςʺ. Όλα δε αυτά είναι η αρχή των πόνων…».

Στη συνέχεια μας προλέγει ο Κύριος πως θα μας μισήσουν επειδή είμαστε Χριστιανοί και θα μας καταδιώξουν και θα μας βασανίσουν γι αυτό. Θα παραδίνει ο ένας τον άλλο και θα αλληλομισιέται ο κόσμος. Όσοι θα αντέξουν μέχρι το τέλος αυτοί θα σωθούν.

Επίσης μας προλέγει ότι θα κηρυχτεί το Ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη και τότε θα έρθει το τέλος. Θα δούμε πολλούς ψευδοπροφήτες και θα δούμε το ʺβδέλυγμα της ερημώσεωςʺ (τον Αντίχριστο) ʺτον οποίο ο Κύριος θα καταστρέψει με την πνοή του στόματος τουʺ (Β΄ Θεσσαλ. Κεφ. 2). Πολλά έχουν συντελεστεί ή συντελούνται, όπως το Ευαγγέλιο έχει κηρυχτεί σε όλα τα έθνη και οι πόλεμοι κατά τόπους αυξάνονται, λοιμοί, λιμοί, σεισμοί, τσουνάμια κ.λ.π είναι παρόντα στην καθημερινότητά μας και εμείς συνεχίζουμε τα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ που μας απομακρύνουν από τον Σωτήρα Χριστό; Αν η απάντηση είναι ναι τότε ντροπή και όλεθρος. Αν είναι ΟΧΙ τότε ευλογία και σωτηρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *