Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑ

Εορτή Αγίου Χριστοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας

Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, εόρταζε ο Άγιος Χριστοφόρος, προστάτης των οδηγών, παρεκκλήσι του οποίου υπάρχει στον ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας, την Τετάρτη 8 Μαΐου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 τελέστηκε πανηγυρικός, αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας στις 8:30μμ. Πέμπτη 9 Μαΐου, το πρωΐ τελέστηκε ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

Προσήλθαμε και μεις, την Τετάρτη το απόγευμα, για να ανάψουμε το κεράκι μας, να προσκυνήσουμε, να προσευχηθούμε και να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες, στις οποίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο π. Νήφωνα, τον Αρχιδιάκονο π. Σιλουανό, τον προϊστάμενο του Ναού π. Νικόλαο και πολλούς ιερείς του Ναού και της Μητρόπολης.

Μεγάλη η αγάπη των πιστών για τον Άγιο Χριστοφόρο, που έφερε στις πλάτες του τον Χριστό και κατάφερε με την πίστη και το ήθος του να γίνει στύλος φωτεινός της εκκλησίας μας.

Μεταξύ των πιστών, εκτός άλλων, διακρίναμε και, τον Πολιτευτή, Στρατηγό Πέτρο Μούγιο, τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος κ. Μιχάλη Τσιφάκη.

Ευχόμαστε ο Άγιος Χριστοφόρος να είναι πάντα κοντά μας και να μας βοηθά.

Ευχαριστίες στον προϊστάμενο του Αγίου Φανουρίου π. Νικόλαο για την άριστη διοργάνωση της γιορτής, για το πλούσιο κέρασμα σε όλους τους πιστούς και για την αγάπη με την οποία μας περιβάλει πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *