Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις από 14 Ιουνίου 2024

Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Ρεμπέτικη βραδιά από τη Μουσική Γωνιά του

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 στις 19.00, η Μουσική Γωνιά του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα μουσικής και παρουσιάζει μία νοσταλγική ρεμπέτικη βραδιά, με τη σύμπραξη των χορευτικών τμημάτων από τους «Ταυρίωνες».

Η ρεμπέτικη βραδιά θα γίνει στην αίθουσα 7 στα π. Σφαγεία (Πειραιώς και Επταλόφου) στον Ταύρο, με ελεύθερη είσοδο. Μαέστρος της Μουσικής Γωνιάς είναι η Ειρήνη Κοντοσώρου και υπεύθυνη διδασκαλίας χορού στους «Ταυρίωνες» είναι η Ντίνα Κουκούλη.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κλιματιζόμενοι χώροι του Πειραιά

Ετοιμότητα για τον καύσωνα

Ο Δήμος Πειραιά θα λειτουργήσει κλιματιζόμενο χώρο για την προστασία των πολιτών, λόγω των υ-ψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργεί για τη φιλοξενία των πολιτών σε 24ωρη βάση, από  Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, στις 15:00 η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπ-νωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά (Μυκάλης 51, Καμίνια. Τηλέφωνα  επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Επιπλέον, σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας τίθενται τις συγκεκριμένες ημέρες  και οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του δήμου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Δήμος Πειραιά

Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας

στη Δημοτική Βιβλιοθήκη 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους μικρούς φίλους της κι αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης, με σύνθημα:«Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…», οι μικροί Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν δωρεάν σε δράσεις με διαφορετικές θεματικές, από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Ειδικότερα, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα υλοποιηθούν είναι:

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, Ώρα 10:30- 12:00, Γιορτή έναρξης, Κεντρική Βιβλιοθήκη Ηλικίες: 7-12 ετών

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 Ώρα 10:30-12:00, Κεντρική Βιβλιοθήκη, Ένας κόσμος στα πόδια μου… Ηλικίες: 5-12 ετών

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 Ώρα 17:30-19:00, Παράρτημα Νέου Φαλήρου Το ταξίδι είναι που μετράει! Ηλικίες: 6-12 ετών

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024 Ώρα 10:30-12:00, Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράση τώρα! Ηλικίες: 6-12 ετών  

Τρίτη,  10 Σεπτεμβρίου 2024 Ώρα 10:30-12:00, Κεντρική Βιβλιοθήκη, Γιορτή λήξης Ηλικίες: 5-12 ετών

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής:

-Για τα εργαστήρια που θα υλοποιηθούν στην Κεντρική Βιβλιοθήκη, Ελ. Βενιζέλου 22, στο τηλέφωνο 214-4090100 (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 8:30-14:30 & Πέμπτη 11:00-19:00).

-Για το εργαστήριο που θα υλοποιηθεί στο παράρτημα Νέου Φαλήρου, Δ. Φαληρέως 5,  στο τηλέφωνο 210-4817224 (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30-14:30 & Τετάρτη 12:30-19:30).

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 21.00 στον θερινό κινηματογράφο ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ (εντός πάρκου Α. Παπανδρέου – Σελεπίτσαρι), ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σας προσκαλεί στην πρώτη παράσταση του νέου θεσμού ΠΑΡΚΟ – ΘΕΑΤΡΟ, όπου η θεατρική ομάδα της πόλης μας, INDIGO, θα μας παρουσιάσει την παράσταση ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ με κείμενα του Μπρέρτολτ Μπρέχτ.

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου Κερατσινιώτη θεατρανθρώπου, Αλέκου Χρυσοστομίδη, εγκαινιάζει ένα νέο θεσμό: το ΠΑΡΚΟ- ΘΕΑΤΡΟ.

Οκτώ θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και δώδεκα παραστάσεις για ενήλικες θα παρουσιαστούν με ελεύθερη είσοδο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο θερινό σινεμά ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ.

Τη Δευτέρα θα παρουσιάζονται οι παιδικές παραστάσεις και την Τετάρτη οι παραστάσεις για ενήλικες.

Στο πρόγραμμα μας θα συμμετέχουν και πολλές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης μας και όχι μόνο.

Σας περιμένουμε!

Δήμος Πειραιά

«ΑμεΑ: Οι αόρατοι άνθρωποι… Αβεβαιότητες και Προοπτικές»

Εκδήλωση με τον γιατρό  Διονύση Βαλλιανάτο

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, ώρα

 Ώρα: 7.30 μ.μ.,

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,

Φίλωνος 29, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τον τίτ-λο: «ΑμεΑ: Οι αόρατοι άνθρωποι… Αβεβαιότητες και Προ-οπτικές».

Εισηγητές:

-Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ψυχίατρος – Σεξολόγος: Χαιρετισμός

-Διονύσης Βαλλιανάτος, Γιατρός Κοινωνιολόγος – Συγγραφέας: «Ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα των ΑμεΑ».

-Γιώργος Αγγελίνας Γιατρός Γενικής Ιατρικής: «ΑμεΑ και προσβασιμότητα».

-Πέτρος Κάρλες Χοροθεραπευτής – Ειδικός παιδαγωγός: «Δημιουργική απασχόληση και ΑμεΑ».

Πάρης Παπασωτηρίου Παιδαγωγός: «Σωματείο Ναυτικών Γονέων Ατόμων με Αναπηρίες ΑΡΓΩ – 40 χρόνια παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας».

Συντονίζει: Διον. Βαλλιανάτος

«Βεάκειο 2024» – καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Το Βεάκειο θέατρο ανοίγει κι αυτό το καλοκαίρι τις πύλες του! Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία, οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας, θα απολαύσουν συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών, σημαντικές παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου, παιδικές παραστάσεις, καθώς και μουσικοχορευτικές παραστάσεις παραδοσιακών και ερασιτεχνικών σωματείων της πόλης μας.

Πρόκειται για ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Βεάκειο θέατρο, το οποίο αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό πόλο έλξης για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

Οι εκδηλώσεις ξεκίκησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Βεάκειο 2024» στον εξής σύνδεσμο: https://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2024/05/%CE%92%CE%95%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%99%CE%9F-2024.pdf

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Μια άηχη αντιπολεμική διαμαρτυρία

Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς

Ο ιστορικός χώρος της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α)θα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο Ποτέ Ξανά Πόλεμος: μια άηχη αντιπολεμική διαμαρτυρία της καλλιτεχνικής ομάδας Ξύλινος Ιππέας. Το καλλιτεχνικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. και θα προηγηθεί επιτόπια εισήγηση στον κλειστό χώρο του μνημείου με εξιστόρηση των δραματικών γεγονότων από την Ειρήνη Ρηνιώτη, υπεύθυνη του Μουσείου της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

Δυο σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί, η Ματίνα Σταυροπούλου και ο Νίκος Κανόγλου με ισχυρή κοινωνική συνείδηση μέσα από τη σύζευξη δυο διαφορετικών ρευμάτων και αντιλήψεων, αποκαλύπτουν μια απόκοσμη  εικαστική αναδρομή με αφετηρία τις απαρχές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έως τις τρέχουσες ένοπλες συγκρούσεις. Αποτίνουν με το καλλιτεχνικό τους έργο φόρο τιμής στους 75 πεσόντες, του Μπλόκου της Κοκκινιάς,  αγωνιστές και αγωνίστριες που μετείχαν ενεργά στην Αντίσταση και στον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας ενάντια στον  κατακτητή. Οι δημιουργοί, με ωμότητα και οικονομία αποστρέφονται την καλλιτεχνική πόζα και την επιτηδευμένα συγκινησιακή ατμόσφαιρα κρατώντας επιφυλάξεις  απέναντι σε ιδεολογικά συστήματα και καλλιτεχνικά ρεύματα, σε κάθε «πρόοδο» χωρίς πραγματικό υπόβαθρο.

Ο Νίκος Κανόγλου παραλείπει το χρώμα το οποίο θεωρεί ασύμβατο με τα επικριτικά μηνύματα του και επιλεγεί τον δυισμό του μαύρου και του λευκού για τις απεικονίσεις του ως οικουμενικό μοτίβο των δυνάμεων της ζωής. Διατρήματα, τα απόκοσμα τοπία αλλοιώσεων και καταστροφών αποτελούν χρονικό μιας ολόκληρης εποχής ενώ ταυτόχρονα έχουν ημερολογιακό χαρακτήρα.  

Η Ματίνα Σταυροπούλου αποδεσμεύεται από την μορφολογική υλοποίηση και καταγράφει συμπυκνωμένα χρωματικά γεγονότα που διαδέχονται τομές και παύσεις. Το χρώμα λειτουργεί συμβολικά σηματοδοτώντας έννοιες και συνέπειες. Ο αρχε-τυπικός συμβολισμός της γυναικείας μήτρας επεκτείνεται και μετατρέπεται σε αιμάσσουσα πληγή ενός ολόκληρου λαού.

Η καταγραφή και η νοηματοδότηση των ιστορικών γεγονότων διατηρεί την ιστορία στην συλλογική μνήμη ακέραια. Με ειλικρίνεια και γνησιότητα των αισθημάτων τους δεν επιτρέπουν ούτε στιγμή στις εικόνες να ξεφύγουν άσκοπα από το νόημα τους: ΠΟΤΕ ΠΙΑ…

Οργάνωση, επιμέλεια: Νίκος Κανόγλου- εικαστικός

Δήμος Πειραιά

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Αιτήσεις για εγγραφές

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές παιδιών, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά (ΚΔΑΠ), τα οποία θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά από τον Σεπτέμβριο του 2024 έως τον Ιούλιο του 2025, σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση ότι  ο γονέας θα πρέπει να εξασφαλίσει voucher μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και του προγράμματος «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης  παιδιών, περιόδου  2024-2025», για την απόκτηση του οποίου πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση και υποβολή φακέλου στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Οι γονείς που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εγγραφή των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση στο σύνδεσμο https://ehotidynami.gr/aithsh-peiraias/

Πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2117505597 και 6934159999, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 20:30.

ΔΗΜΟΣ KEΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2024 ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών, σχολείων, φορέων και συλλόγων, δράσεις και εκδηλώσεις για το περιβάλλον:

Δευτέρα 17/6/2024 (7:30 μ.μ): Πολυχώρος Λιπασμάτων – Κράκαρη.

Συζητάμε για το περιβάλλον και τα αποτελέσματα των μετρήσεων για τη ρύπανση στην περιοχή μας

Στις δράσεις θα διανεμηθούν φυτά που έχει αναπτύξει στο φυτώριό του το Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου. Παράλληλα, θα δίνονται συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα δημοτών για την σωστή φροντίδα και ανάπτυξη των φυτών.

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουμε στις δράσεις, φυτεύουμε φυτά και δέντρα, ομορφαίνουμε το χώρο μας, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο περιβάλλον.

Λειτουργίας Ιατρείου Μνήμης, Άνοιας

και νόσου Πάρκισον στο ΚΥ Κερατσινίου

Σας ενημερώνουμε, για την έναρξη λειτουργίας «Ιατρείου Μνήμης, Άνοιας  και νόσου Πάρκισον» στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής της 2ης ΥΠΕ.

Στο πλαίσιο της επίτευξης της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανεξάρτητα από τον τόπο διαβίωσής τους, το «Ιατρείου Μνήμης, Άνοιας  και νόσου Πάρκισον» παρέχει μέσω τηλεδιάσκεψης από το ΚΥ, εξειδικευμένη νευρολογική & νευροψυχολογική αξιολόγηση από  την ιατρική ομάδα της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Το ιατρείο απευθύνεται σε άτομα με:

Προβλήματα μνήμης, άνοια, διαταραχές βάδισης, πτώσεις, τρόμο, νόσο Πάρκινσον.

Ώρες λειτουργίας: κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 09.00-13.00.

Πληροφορίες – ραντεβού: 214 4029760 εσωτ. 121

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σας προσκαλεί από 8 έως 16 Ιουνίου σε ένα καθημερινό πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχουν προετοιμάσει τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου.

Εκθέσεις ζωγραφικής, σκίτσου, αγιογραφίας, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, ψηφιδωτού, κεραμικής, φωτογραφίας από τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τμημάτων. Μουσικό ρεπερτόριο από όλα τα είδη της μουσικής από τους μουσικούς μας και ιδιαίτερες χορογραφίες από τους μικρούς και μεγάλους χορευτές των τμημάτων.

Για τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας η καλλιτεχνική δημιουργία δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά ανάγκη όλων, όσο μικροί ή μεγάλοι και αν είμαστε!

Σας περιμένουμε στο Πάρκο “Α. Παπανδρέου” (Σελεπίτσαρι ) από το Σάββατο 8 Ιουνίου έως την Κυριακή 16 Ιουνίου 8.00μμ έως 10.30μμ

Στην έναρξη θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική του Δήμου.

Θερινό πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων

Σκοπός αυτού του κοινωνικού προγράμματος είναι, πρωταρχικά, η στήριξη οικονομικά ευάλωτων οικογενειών με την προσφορά δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας στα παιδιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Για παιδιά ηλικίας 6 – 16 ετών (με ημερομηνία γέννησης από 1/1/2008 – 31/12/2018 )

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν, για 14 ημέρες, σε επιλεγμένες ιδιωτικές κατασκηνώσεις κατά το μήνα, Ιούλιο ή Αύγουστο

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα απευθύνεται, σε κατοίκους του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας που δεν έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ή ασφαλιστικού φορέα.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε: Μονογονεϊκές οικογένειες, Ανέργους, Οικογένειες με τρία (3) και άνω ανήλικα τέκνα, Οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Η τελική επιλογή των παιδιών θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ με κριτήρια κοινωνικά και οικονομικά.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

Θερινό πρόγραμμα δημιουργικής Απασχόληση

«Καλοκαίρι στην πόλη μου»

Ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη θα  υλοποιήσει το Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ 2024» για τα παιδιά που φοιτούν στο προνήπιο έως και την έκτη τάξη του Δη-μοτικού, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για ένα καλοκαίρι με δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε δυο περιόδους: 25 Ιουνίου-5 Ιουλίου (α΄ περίοδος) και 8-19 Ιουλίου (β’ περίοδος) με ώρες λειτουργίας 07.30 π.μ.-15.30. Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει Εργαστήρια (Θεάτρου, Μουσικής, Εικαστικών, Κούκλας, παραδοσιακών παιχνιδιών) και Δραστηριότητες (Αθλητικές Δραστη-ριότητες, Κυνήγι Θησαυρού, Περιβαλλοντικές, δράσεις, παιχνίδια κ.α.), προσαρμοσμένες στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών . 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είναι δημότες ή κάτοικοι Νίκαιας- Ρέντη και απαιτείται η συμβολική οικονομική συνδρομή η οποία ανέρχεται στο ποσό των 35€ για κάθε παιδί σε κάθε περίοδο. Το δεύτερο παιδί έχει έκπτωση 50%, και από το τρίτο παιδί και άνω απαλλάσσεται της συνδρομής. Απαλλάσσονται πλήρως τα παιδιά των άπορων οικογενειών με την προσκόμιση βεβαίωσης από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, μονογονεϊκών οικογενειών με άνεργο τον γονέα που έχει την γονική μέριμνα και οικογενειών με δύο άνεργους γονείς.

Το «Καλοκαίρι στην πόλη μου» θα φιλοξενηθεί στους χώρους του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας, του  Δημοτικού Γυμναστηρίου «Ο Πλάτων» ,στα 12ο-17ο δημοτικά σχολεία Νίκαιας και στο 1ο Δημοτικό-1ο Νηπιαγωγείο Ρέντη.

Αίτηση και απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται και για τις δύο περιόδους ως και 06/06/2024 στο Τμήμα Παιδεί-ας (Αχιλλέως 13 Νίκαια, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) ως εξής:

Πολιτιστικός Ιούνιος

στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Πρόγραμμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/06/2024, Ώρα έναρξης: 21:00. Κρητικός Χορευ-τικός Λαογραφικός & Πολιτιστικός Σύλλογος «Απτεραίοι». Είσοδος ελεύθερη 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/06/2024, Ώρα έναρξης: 20:30. «30 χρόνια Σάβ-βατο» εκδήλωση χορευτικών ομάδων Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων. Είσοδος ελεύθερη. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/06/2024, Ώρα έναρξης: 20:30. Θεατρική παράσταση – «Λυσιστράτη» των τμημάτων Α΄, Β΄ΚΑΠΗ, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας. Είσοδος ελεύθερη 

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/06/2024, Ώρα έναρξης: 21:00, Παράσταση Εργαστηρίου κλασικού μπαλέτου και κάρακτερ – «Οι μαγικοί κήποι της Ναΐνα», Διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας. Είσοδος ελεύθερη  ΤΡΙΤΗ 25/06/2024, Ώρα έναρξης: 20:00 Παρουσίαση τμημάτων χορού Χ.Α.Ν Είσοδος ελεύθερη 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/06/2024. Ώρα έναρξης: 21:00 Παιδική παράσταση – UNLOCK THE MAGIC – SANKARA Τιμή εισιτηρίου: Παιδικό 8€ – Κανονικό 10€ ticketservices.gr 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/06/2024 | Ώρα έναρξης: 21:00 Ετήσια χορευτική παράσταση – Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας Είσοδος ελεύθερη 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/06/2024, ώρα έναρξης: 20:30 Εστουδιαντίνα και Λαϊκή ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη α’ μέρος: Η Σμύρνη του Ανδρέα Κατσιγιάννη – β’ μέρος: Η Ιωνία του Στέλιου Καζαντζίδη. Είσοδος ελεύθερη

Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ρέντη

δωρεάν θεατρικές παραστάσεις

Πρόγραμμα

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/06/2024 | Ώρα έναρξης: 21:00: 17ο Διαδη-μοτικό Φεστιβάλ Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου «ΡάΟΥΣ  Οίκος Ενοχής» των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου. Είσοδος ελεύθερη

ΤΡΙΤΗ 18/06/2024 | Ώρα έναρξης: 21:00: 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου «Δίχα τέλος και αρχή» της Μαρίας Παπανδρέου. Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/06/2024 | Ώρα έναρξης: 21:00: Παιδική θεατρική παράσταση – «UNLOCK THE MAGIC» – Μάγος SANKARA

Τιμή εισιτηρίου: Παιδικό 8€ – Κανονικό 10€ | ticketservices.gr

ΠΕΜΠΤΗ 20/06/2024 | Ώρα έναρξης: 21:00: 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» του Άκη Δήμου. Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/06/2024 | Ώρα έναρξης: 21:00: 17ο Δια-δημοτικό Φεστιβάλ Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Είσοδος ελεύθερη

ΤΡΙΤΗ 25/06/2024 | Ώρα έναρξης: 21:00: 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεατρική ομάδα Δήμου Διονύσου«Ερωτικό γαϊτανάκι» του Άρτουρ Σνίτσλερ. Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/06/2024 | Ώρα έναρξης: 21:00: 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεατρική ομάδα Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα «Γυναίκες εξόριστες στο Τρίκερι» του Θανάση Σκρουμπέλου. Είσοδος Ελεύθερη.

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Πρόγραμμα

Δευτέρα 17 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:00 (Γιορτή Έναρξης): Από τη Γη ως τον Ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω… Για παιδιά 7-9 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 20 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30: Αν ήμουν δέντρο! Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Τελικά, μήπως είσαι δέντρο και δεν το ξέρεις; Για παιδιά 8-10 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τρίτη 25 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30: Συννεφο-ιστορίες! Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Μήπως έτυχε να δεις κάποιο ψάρι να κολυμπάει ή έναν κροκόδειλο να κάνει ηλιοθεραπεία; Για παιδιά 8-10 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30: Όσα φέρνει ο άνεμος! Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Για παιδιά 7-9 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τρίτη 2 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30: Η Αρμονία των πλανητών. Τι βλέπεις όταν κοιτάς τον ουρανό; Πλανήτες, Φεγγάρια, Αστέρια! 4,3,2,1, Πυρ! Για παιδιά 9-12 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 4 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30: Ένας κόσμος στα πόδια μου… Έχεις ποτέ αναρωτηθεί για το πλήθος των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν κάτω από τα πόδια μας; Ποια πλασματάκια μπορεί να ζουν και να αναπτύσσονται μέσα στο μαλακό χώμα; Για παιδιά 7-10 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τρίτη 9 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00: Η επιστήμη είναι παντού! Μπορείς να πεις με σιγουριά αν το αυγό είναι φρέσκο…πριν το φας; Αν το λεμόνι βυθίζεται ή επιπλέει; Για παιδιά 7-10 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 11 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30: Ζουζούνια παντού! Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων. Για παιδιά 3-4 ετών (με συνοδό), με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τρίτη 16 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00: Το ταξίδι της επιβίωσης. Σε αυτό το εργαστήριο θα ακολουθήσουμε τον άνθρωπο στο ταξίδι της επιβίωσης. Για παιδιά 8-10 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 18 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00: Η Καλοσύνη των ανθρώπων. Κάθε εποχή έχει ανθρώπους που εμπνέουν με τις πράξεις τους. Μερικοί αφήνουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Για παιδιά 9-12 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τρίτη 23 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00: Από τη Γη στη σελήνη και πάλι πίσω! Ένα περιπετειώδες ταξίδι στο Σύμπαν! Τα παιδιά γνωρίζουν την αληθινή ιστορία μιας σεληνιακής πέτρας! Για παιδιά 9-12 ετών, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Πέμπτη 25 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:00: Γιορτή λήξης. Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάζουν το τέλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.

Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://nikaiarentislib.wixsite.com/nikaia

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.ΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ.

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝ: 210-4006860, 210-4006658, 210-4009093 εσωτ. 101,158 (τμήμα κοινωνικής πολιτικής και προαγωγής δημόσιας υγείας).

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ-

Το Μαθητικό Φεστιβάλ  με μοναδικές

θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με ελεύθερη είσοδο για όλους και καταπληκτικές παραγωγές από το σύνολο των συμμετεχόντων.

-Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 19.00, στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» στον Ταύρο, Αγίας Σοφίας 16, το 4ο Δημοτικό Ταύρου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «θα φάμε τα μουστάκια μας» από την Δ΄ τάξη, ενώ η Β’ τάξη συμμετέχει στην προβολή της ταινίας και τη θεατρική δράση «Το τσουκάλι της φιλίας».

-Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 19.00, στο πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο, σε μία παράλληλη δράση του φεστιβάλ, το ΚΔΑΠ Δημήτρειο θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «…κάτι μου θυμίζει». Μικρά αντικείμενα, φυλαγμένα σε μία αποθήκη, καθώς ανασύρονται μέσα από ένα μαγεμένο παιχνίδι, θυμίζουν σημαντικά γεγονότα και ανθρώπους.

Όλες οι εκδηλώσεις του Μαθητικού Φεστιβάλ έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου www.dimosmoschatou-tavrou.gr.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέμπτη 13 Ἰουνίου 2024

Ἑορτή τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ, πανηγυρίζει τό ἱερό παρεκκλήσιο τῆς Πανελληνίου Ἑνώσεως Γονέων «Ἡ Χριστιανική Ἀγωγή», ὁ-δός Φίλωνος 34 Α΄. Θά τελεσθεῖ πα-νηγυρική θεία Λειτουργία ἀπό τίς 7.00 – 10 π.μ.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

με την ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου, εορτάζει ο Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως του Κυρίου Δραπετσώνας. Το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Στις 18:00 θα τελεσθούν Μεθέορτος εσπερινός, Ιερά Παράκληση και κτητορικό μνημόσυνο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνος.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στις 18:30

στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καστέλλας, θα ψαλεί η Παράκληση της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρας.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στις 18:30

στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, Θες/νίκης 71, θα αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης σε μια ξεχωριστή γιορτή και τελετή αποφοίτησης! Η γιορτή θα διεξαχθεί στην μικρή αίθουσα η οποία βρίσκεται εντός του κεντρικού κτιρίου. Είναι κλιματιζόμενη και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με σκοπό την ασφάλεια των παρευρισκομένων!

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, ώρα 7

στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, Καραΐσκου 104 Πειραιάς, θα πραγματοποιηθεί παράσταση από το εφηβικό θεατρικό εργαστήρι. Είσοδος Ελεύθερη.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, στις 19:00

στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς. Γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιήσουν τα Εκπαιδευτήρια της Μητρόπολης Πειραιά. Θα παρουσιασθούν θεατρικά δρώμενα, χοροί και αγαπημένα τραγούδια που θα αποδώσουν γνωστοί καλλιτέχνες αλλά και το χορωδιακό εργαστήρι των Εκπαιδευτηρίων. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, παρουσίαση τμημάτων μετασχολικών δραστηριοτήτων. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στις 21:00

sτον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς, θα τελεστεί Ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος.

Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, ώρα 7:30μμ,

στην αίθουσα εκδηλώσεων ου Δημαρχείου Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί το 8ο χορωδιακό φεστιβάλ Νίκαιας και καντάδας. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΡΟΜΗ    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σε Ιερά Μονή Αγίου Βλασσίου Τρίκαλα Κορινθίας –

Συκιά Ξυλοκάστρου

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, διοργανώνει προσκυνηματική και χαλαρωτική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Κορινθίας και την Πανέμορφη Συκιά Ξυλοκάστρου.

Αναχώρηση στις 8:15 το πρωΐ

 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πρώτη στάση για καφέ και γνωριμία των φίλων μας σε καφέ της Εθνικής οδού.

Θα προχωρήσουμε προς Ξυλόκαστρο και θα ανέβουμε προς ην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου στα Τρίκαλα Κορινθίας. Μετά το προσκύνημα και την ξενάγηση, θα πάμε στην ωραιότατη Συκιά Ξυλοκάστρου με την απέραντη αμμώδη παραλία, την απέραντη περαντζάδα με τις ταβέρνες, και τα καφέ για χαλάρωση, μπάνιο και ελεύθερο χρόνο..

Επιστροφή το απόγευμα με ενδιάμεση στάση για καφέ αν το επιτρέψει ο χρόνος.

Πληρωμή οπωσδήποτ  μέχρι Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024.

Κλείσιμο θέσης είναι έγκυρο  με προκαταβολή η εξόφληση.

Θέσεις που δεν έχουν εξοφληθεί δίνονται σε άλλους.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: Γιάννη Κανατσέλη 6976228521.

ΜΟΝΟ 16 ΕΥΡΩ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ο Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο. Πληροφορίες, συμμετοχές: 2104118602

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 10.45 π.μ.

ο Κρητικό Σωματείο “ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ” και η Ένωση Κρητών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας συνδιοργανώνουν επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείων Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Ριζά-ρη, Αθήνα), όπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη συλλογή των όπλων που χρησιμοποιούσαν οι Κρή-τες αγωνιστές του 1821. Η συλλογή ανήκει στον συλλέκτη και ιστορικό ερευνητή Ευτύχη Τζιρτζιλάκη, τον οποίο θα γνωρίσουμε από κοντά και θα μας ξεναγήσει στην πρωτότυπη αυτή έκ-θεση.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, ώρα 7:30μμ

στην αίθουσα κοσμητείας του Πειραϊκού Συνδέσμου, Καραΐσκου 104 Πειραιάς, 4οε όροφος, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής των τμημάτων του. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

εορτάζει η Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος της Ιεράς Μητρόπολης Νικαίας. Σάββατο 15 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής, ώρα 7μμ, θα τελεστεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Κυριακή 16 Ιουνίου το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία αρχιερατική και θα ακολουθήσει περιφορά της αγίας εικόνας και των ιερών λειψάνων. Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νίκαιας, για διευκόλυνση των πιστών θα υπάρχει δωρεάν μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, ώρα 7:30μμ

στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου – Δραπετσώνας ΘΥΜΑΙΑΤΑΔΑΙ θα παρουσιάσει ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό θέαμα μα τον τίτλο: «Από την παράδοση… στην Παράσταση. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, στις 20.00

στο υπαίθριο θέατρο της πλατείας Πόντου, o Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μηνά διοργανώνει την μουσικοθεατρική παράσταση “Μια Λυγερή στον Κόσμο” για τη λήξη της χορευτικής και θεατρικής χρονι-άς των τμημάτων του, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Συμμετέχει το Τμήμα Λαϊκών Χορών. Φιλική Συμμετοχή: Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληναίων Πετ-ρούπολης “Ο Θεόφιλος”. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 15 και Κυ-ριακή 16 Ιουνίου 2024

ο Σύλλογος Χαλκουσίων Αττικής, Χίου διοργανώνει διήμερη εκδρομή σε Πύλο και Καλαμάτα. Η Τιμή πούμαν 50 θέσεων είναι 1450 ευρώ. τιμή του Πούλ-μαν θα δια-μορφωθεί ανάλογα  με τη προσέλευση μελών και φίλων  στην εκδρομή. Τι-μές ξενοδοχείου (με πρωινό): Μονόκλινο 55 ευρώ, Δίκλινο 65 ευρώ, Τρίκλινο 80 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σάββατο στις 15 Ιουνίου και ώρα 20:30

σας περιμένουμε στο προαύλιο χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, Θες/νίκης 71 για να διασκεδάσουμε και να ξεφαντώσουμε σε ένα γλέντι που θα αφήσει εποχή! Τα πλούσια εδέσματα και τα δροσερά κεράσματα εξωτικών γεύσεων που θα προσφέρει ο Σύλλογος μας θα απογειώσουν τις αισθήσεις σας! Φυσικά κάθε προσφορά από τις γλυκές μας μανούλες για την ενίσχυση του μπουφέ καλοδεχούμενη! Σας περιμένουμε όλους να ευχηθούμε από κοντά Καλό Καλοκαίρι!

Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα 10.00πμ

το ΔΣ του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Μανιατών & Φίλων “Η ΜΑΝΗ”, θα τελέσει Δοξολογία – Αρτοκλασία, στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα Κερατσινίου προς τιμή της Ιστορικής Επετείου & Μεγάλης Νίκης των Μανιατών και Μανιατισσών στις μάχες Βέργας – Διρού –Πολυαράβου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση Στεφάνων, Πομπή με συνοδεία Φι-λαρμονικής του Δήμου μας και θα καταλήξουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Αντώ-νης Σαμαράκης” για να αναφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Μιχά-λη Κάσση. Θα υπάρχει μπουφές με παραδοσιακές γεύσεις. Είσοδος Ελεύθερη.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024,  ώρα 10.30 π.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δωρεάν Περίπατος – Ξενάγηση

Στην ΗΕΤΙΩΝΕΙΑ ΠΥΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Εφημερίδα Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, και η Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας διοργανώνουν Δωρεάν περίπατο γνώσεων με ξενάγηση στην αναπλασμένη ΗΕΤΙΩΝΕΙΑ ΠΥΛΗ Πειραιά και το ΚΑΣΤΡΑΚΙ με οδηγό και ξεναγό μας την Ιστορικό, Συγγραφέα, Ερευνήτρια και Εκπαιδευτικό, Πρόεδρο της Ένωσης Μαγνησίας Μικράς Ασίας κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου.

Σημείο Συνάντησης ο Ιερός Ναός

Αγίου Διονυσίου Πειραιά στις 10:30,

λόγω καλοκαιριού.

Μετά το οδοιπορικό – ξενάγηση, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε καφέ και αναψυκτικό σε δροσερό στέκι της περιοχής με υπέροχο κήπο.

Μια Κυριακή πρωΐ δικαιούμαστε να τη διαθέσουμε για τον εαυτό μας, τον εμπλουτισμό των γνώσεών μας, τη γνωριμία με την πόλη, την ιστορία και την προσωπική μας χαλάρωση και απόλαυση.

Κυριακή 16 Ιουνίου στις 19:30

στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς, η Μητρόπολη Πειραιά πραγματοποιεί την 37η Γιορτή Νεολαίας. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από τις τριάντα ενορίες των Δήμων Πειραιά, Ρέ-ντη, Δραπετσώνας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πα-ρουσίαση θεατρικού έργου για την Κύπρο με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο καθώς και χορωδιών και παραδοσιακών χορών. Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, ώρα 20.30

ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου δι-οργανώνει συνεστίαση στο ΨHTOΠΩΛEIO ΣTAYPOΣ (EIPHNHΣ 12) ΣTO NEO ΦAΛHPO ΓIA NA AΠOXAI-PETIΣTOYME ΓIA TIΣ KA-ΛOKAIPINEΣ ΔIAKOΠEΣ ME KPAΣAKI KAI NOΣTI-MO ΦAΓHTO! Κρατήσεις: 6944335583 κ. ΠAΠAΔOΠOYΛOY

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, ώρα 5:30μμ

μέχρι 10μμ, στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Βενιζέλου 98 Κερατσίνι, τα παιδιά θα μας παρουσιάσουν καλλιτεχνικά δρώμενα που θα εντυπωσιάσουν. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, ώρα 7:30μμ

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Ζή-νων θα πραγματοποιήσεις μουσικοποιητικό αφιέρωμα στην μεγάλη πειραιώτισσα Μουσικοσυνθέτρια Ελένη Γκαϊτατζή για τα 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και προσφορά της στον Πολιτισμό. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, ώρα 7:30μμ

στο εργαστήρι γλυπτικής του Μιχάλη Κάσση, Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο Πειραιά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», διοργανώνει εκδήλωση. Θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Κωτσινά – Λέκκα, φιλόλογος, με θέμα: «Ποιμενικός Βίος». Είσοδος Ελεύθερη.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 20.30

στο 1ο Γυμνάσιο Πειραιά, Λεωφ. Αφεντούλη 5, θα πραγματοποιηθεί Θεατρική παράσταση με τον τίτλο: «Φύσης Μυστήριον» της θεατρικής ομάδας «Σχολικά θέατροπαιχνιδίσματα… New Era» του 1ου Γυμνασίου Πειραιά. Πρόκειται για ένα θεατρικό project που παντρεύει δημιουργικά και πρωτότυπα το έπος με τον ντοκουμέντο, το μύθο με την ποίηση, την επιστημονική φαντασία με το αστυνομικό μυστήριο. Είσοδος Ελεύθερη.

Τετάρτη 19 Ιουνίου, ώρα 20:30

στο μικρό θέατρο των Σφαγείων, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, το μουσικό σχήμα του Αθλητικού Πολιτιστικού Ψυχαγωγικού Συλλόγου Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΑΠΟΨΥΣ» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες της λαϊκής μας μουσικής. Ώρα έναρξης 20.30. Είσοδος ελεύθερη!

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, ώρα 8:30 μμ

στο SALTY του Μικρολίμανου Πειραιά, πρώην ΝΑΣ, η ΧΕΝ Πειραιά θα πραγματοποιήσει συνεστίαση μελών και φίλων με το κλείσιμο της χειμερινής περιόδου. Πληροφορίες: 210-41850-80 & 210-4181674

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 20.30

στο θεατράκι της Πλατείας Πόντου με δωρεάν είσοδο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΟΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ» διοργανώνει την ετήσια χορευτική παράστασή του σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ελ. Βενιζέλου 200, 187.56, Κερατσίνι. ΤΗΛ.: 213 2074 623

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, και ώρα 19:00

στη λέσχη Αρχιπλοιάρχων Πειραιά θα πραγματοποιηθεί ομιλία – σεμινάριο, με θέμα: Pioneering Mariti-me Healthcare with Data-Driven Innovation. Ομιλη-τές: Dr Laura Benzonana – Health4-Crew CEO & Dr Ilias Kolovos Fleet Medical Advisor. Health4-Crew aims to fill the critical gap in maritime healthcare, whe-re unfit embarkations coupled with substandard heal-th services result in loss of life and substantial industry costs. By serving shipping companies, our focus is on enhancing seafarer health, reducing preventable medical incidents and costs.

Πέμπτη 20 με Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

ο Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» διοργανώνει προσκυνηματική εξαήμερη ακτοπλοϊκή εκ-δρομή στην Χίο και στη Σμύρνη. Πληροφορίες, συμμετοχές: 2104118602

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, ώρα 7.30 μ.μ.

 στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, Καραΐσκου 104, Πειραιά,

ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

«Ο Θυμός ως συμπεριφορά…»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ 

ΔΙΟΝΥΣΗ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ

ο Πειραϊκός Σύνδεσμος διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο ΘΥΜΟΣ ως συμπεριφορά…»

Εισηγητές:

Θάνος Ασκητής Ψυχίατρος – Σεξολόγος,: «Ο θυ-μός ως σύγχρονο φαινόμενο στις ανθρώπινες σχέσεις».

Πανούσης Γιάννης καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών: «… Δι’ ασήμαντον Αιτίαν».

Βαλλιανάτος Διονύσης, Ιατρός – Κοινωνιολόγος – Συγγραφέας: «Όταν το τέρας ξαφνικά ξυπνά…».

Γιάννης Τετράδης Στρατηγός ΕΛ.ΑΣ: «Θυμός και Μίσος… ένα τσιγάρο δρόμος».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά και χορευτικά: με την Πιανίστα, Διευθύντρια του Ωδείου του Πειραϊ-κού Συνδέσμου Ρενέ Νικολάου και το χορευτικό της Πόπης Βαρουδάκη, του Διεθνούς Συμβουλίου χορού.

Συντονισμός – παρουσίαση: δημοσιογράφος Κιρ-κόρ Τσακιτζιάν.

Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024,  ώρα 19:30,

στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Πρόσκληση

Δωρεάν Μουσική Εκδήλωση

Με το Γιάννη Νικολάου

και την Έλενα Ιωάννου

Η Εφημερίδα η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΏΝ, διοργανώνει στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, παλιό ταχυδρομείο, την στην πρώτη επίσημη πα-ρουσίαση του τραγουδιού «Στο παραπέντε» σε μουσική του Γιάννη Νικολάου και ποίηση του Τάσου Σα-μαρτζή. Ερμηνεύει η Έλενα Ιωάννου.

Η εκδήλωση εκτός του νέου τραγουδιού «Στο πα-ραπέντε» θα περιλαμβάνει και μια επιλογή  τραγουδι-ών από την σαραντάχρονη  πορεία του Πειραιώτη καλλιτέχνη Γιάννη Νικολάου από τους «Λαθρεπι-βάτες» μέχρι σήμερα ερμηνευμένα από την  Έλενα Ιωάννου και τον ίδιο. Στο πιάνο ο μαέστρος Χρήστος Κωνσταντινίδης και στο βιολί η σολίστ Μαρία Λίντα Λαρό.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 21 Ιου-νίου 2024

 παγκόσμια η-μέρα ποίησης, ο Σύλλογος Φίλων Κλασικής Μουσικής θα πργματοποιήσει μουσική εκδήλωση στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, πα-λαιό ταχυδρομείο, Φίλω-νος 29. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

παγκόσμια ημέρα της μουσικής, ώρα 6:30μμ, ο Σύλλογος Φίλων Κλασι-κής Μουσικής Τρανταλίδη, διοργανώνει μουσική εκδήλωση στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29. Είσοδος Ελεύθερη.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Κων/νου Πειραιά προγραμματίζει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στις ιερές μονές Αγίου Αυγουστίνου και Σε-ραφείμ του Σάρωφ και Α-γίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος. Πληροφορίες στο Ναό.

Σάββατο 22 με Δευ-τέρα 24 Ιουνίου 2024

ο Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος ΖΗΝΩΝ, θα πραγματοποιήσει τριήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Περιήγηση, Ξενάγηση στα Αξιοθέατα της πόλης και στους αρχαιολογικούς χώρους αυτής. Πληροφορίες στο ΖΗΝΩΝΑ.

Από Τετάρτη 26 έως και Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Σιλό), θα χτυπάει για άλλη μια χρονιά η «καρδιά» της Κρήτης. Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πολιτισμού Λιπάσματα – Φεστιβάλ στη θάλασσα 2024, διοργανώνει το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παράδοσης «Κρητικό Αντάμωμα».

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ώρα 7μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82 Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη και παρουσίαση των δημιουργιών του τμήματος Κοπτικής – Ραπτικής της καθηγήτριας Δέσποινας Μακ-ρυνικόλα. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

εορτάζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών Κερατσινίου. Δευτέρα 1 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ, θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και περιφορά της ιεράς εικόνας και των αγίων λειψάνων.

Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

εορτάζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών Κερατσινίου. Δευτέρα 1 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ, θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και περιφορά της ιεράς εικόνας και των αγίων λειψάνων.

Παρασκευή 20 με Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ο Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος ΖΗΝΩΝ, θα πραγματοποιήσει τριήμερη εκδρομή στα Γιάννενα. Περιήγηση πόλης, επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης και στα Ζαγοροχώρια, τον ποταμό Καλαμά (Θύαμη). Πληροφορίες στο ΖΗΝΩΝΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *