Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής..Κιουνεφέ Πολίτικο

Υλικά: 500 γρ. φύλλο κανταΐφι, 150 γρ. βούτυρο αγελάδας, 200  γρ. μοτσαρέλα (στεγνή για τρίψιμο), 100 γρ. φυστίκι Αιγίνης ψίχα ανάλατη.

Για το σιρόπι: 1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη, λίγη φλούδα πορτοκαλιού, χυμό λεμονιού, 1 ξυλάκι κανέλα ή μια βανίλια.

Εκτέλεση: Φτιάχνουμε αρχικά το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Το αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε το βούτυρο σε σιγανή φωτιά, Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, Ανοίγουμε το φύλλο κανταϊφιού καλά-καλά να ξεχωρίσουν οι ίνες του και στρώνουμε το μισό στο ταψάκι, πιέζοντάς το με το χέρι μας.

Ραντίζουμε με λιγότερο από το μισό βούτυρο. Απλώνουμε την μοτσαρέλα χοντροτριμμένη, Στρώνουμε το υπόλοιπο φύλλο, και πιέζουμε να πατηθεί καλά, ραντίζουμε με το βούτυρο φροντίζοντας να διαποτίσει όλη την επιφάνεια, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσορόδινο χρώμα, ρίχνουμε στο ζεστό Κιουνεφέ το σιρόπι (που έχει εν τω μεταξύ κρυώσει).

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένο με το φυστίκι Αιγίνης ολόκληρο ή σπασμένο και παγωτό καϊμάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *