Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Διατροφή και υγεία.PANNACOTTA

ΥΛΙΚΑ: 1 λίτρο γάλα (χαμηλό σε λιπαρά), 10 κουταλιές σούπας σκόνη γλυκαντικό, 25gr ζελατίνη σε σκόνη, μέλι, μαρμελάδα για διαβητικούς για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση: Βάζουμε απλά το γάλα με τη γλυκαντική σκόνη σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε, ανακατεύουμε με σύρμα ενώ ρίχνουμε τη ζελατίνη.

 Αποσύρουμε το μείγμα απ τη φωτιά πριν πάρει βράση και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε σε φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο.

Για το ξεφορμάρισμα βοηθάει το καυτό νεράκι γύρω απ τη φόρμα. Σερβίρουμε με μαρμελάδα για διαβητικούς ή μέλι.

Μαρία – Σοφία Θ. Πελαγίδου

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

Master Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

website : www.sofidiet.gr

T: 210 4958124, 30 6994745465

Email:  m_spelagidou@yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *