Διατροφή και υγεία.PANNACOTTA
ΥΛΙΚΑ: 1 λίτρο γάλα (χαμηλό σε λιπαρά), 10 κουταλιές σούπας σκόνη γλυκαντικό, 25gr ζελατίνη σε σκόνη, μέλι, μαρμελάδα για διαβητικούς για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση: Βάζουμε απλά το γάλα με τη γλυκαντική σκόνη σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε, ανακατεύουμε με σύρμα ενώ ρίχνουμε τη ζελατίνη.
Αποσύρουμε το μείγμα απ τη φωτιά πριν πάρει βράση και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε σε φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο.
Για το ξεφορμάρισμα βοηθάει το καυτό νεράκι γύρω απ τη φόρμα. Σερβίρουμε με μαρμελάδα για διαβητικούς ή μέλι.
Μαρία – Σοφία Θ. Πελαγίδου
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc
Master Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
website : www.sofidiet.gr
T: 210 4958124, 30 6994745465
Email: m_spelagidou@yahoo.com