Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Διατροφικές οδηγίες δυσλιπιδαιμιών

  • Η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών (γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά, λιπαρά κρέατα, λουκάνικα, μπισκότα, σφολιάτες) να αντικατασταθεί από πολυακόρεστα λιπαρά (λιπαρά ψάρια, λιναρόσπορος, λινέλαιο, καρύδια)
  • Κατανάλωση νατρίου μικρότερη από 5 γραμμάρια ημερησίως
  • Συστήνεται η κατανάλωση 30 -45 γραμμάρια διαιτητικών ινών ημερησίως κυρίως από προϊόντα ολικής αλέσεως
  • Προτείνεται η κατανάλωση 2-3 μερίδων φρούτων ημερησίως
  • Κατανάλωση 2 μερίδων λαχανικών ημερησίως
  • Κατανάλωση 1-2 μερίδες ψαριού την εβδομάδα
  • Κατανάλωση 30 γραμμάρια ανάλατων ξηρών καρπών ημερησίως
  • Περιορισμός αλκοόλ ημερησίως για άνδρες έως 2 ποτηράκια και για γυναίκες έως 1 ποτήρι
  • Περιορισμός κατανάλωσης αναψυκτικών και αλκοολούχων ροφημάτων που περιέχουν ζάχαρη.

Μαρία – Σοφία Θ. Διατροφικές οδηγίες δυσλιπιδαιμιών

Κλινική Διαιτολόγος MSc

T: 210 4958124,  6994745465

Email:  m_spelagidou@yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *