Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής..Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά: Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1.100 γραμμάρια, Ζαχαρη 300 γραμμάρια, Αυγα 4, Βανίλια 3, Αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού, Βουτυρο 250 γραμμάρια, Γάλα Φρέσκο 150 ml, Κονιάκ 70 ml, Αμμωνια 20 γραμμάρια.

Για το άλειμμα: Αυγα 1, Νερό 1 σφηνάκι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι. Βάζουμε τις βανίλιες και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα και την αμμωνία.

Βάζουμε το μείγμα με το γάλα στα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και το αλάτι. Αφού το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το αλεύρι μπαίνει πάντα σταδιακά στο μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε την ζύμη για 10-15 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε κομμάτια των 25-30 γραμμαρίων. Πλάθουμε τα κουλουράκια ανοίγοντας κάθε κομμάτι σε κορδόνι και γυρίζοντας την πάνω και την κάτω άκρη του κορδονιού σε σαλιγκάρι.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης και βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Προσέχουμε να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους στο ταψί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, ή στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Ανακατεύουμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *