Η συνταγή της Φωνής
Γαύρος στο τηγάνι
Υλικά: 1 κιλό γαύρος, 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Για το πανάρισμα: 200 γρ καλαμποκάλευρο, 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα, 1 κουταλάκι θυμάρι, Λίγο πιπέρι.
Για το τηγάνισμα: Ελάχιστο ελαιόλαδο, Αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ.
Εκτέλεση: Καθαρίζεις τον γαύρο αφαιρώντας κεφάλια και εντόσθια, και τον πλένεις πολύ καλά. Τον βάζεις σε μπολ μαζί με το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά.
Σε ένα πυρέξ ρίχνεις το καλαμποκάλευρο, την πάπρικα, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατεύεις το μείγμα. Ρίχνεις μέσα τον γαύρο και τον πανάρεις καλά να κολλήσει το μείγμα παντού.
Σε αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ. ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και στρώνεις τον γαύρο με κυκλική φορά. Ρίχνεις λίγο ακόμα λάδι από πάνω και τον ψήνεις 4-6 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός πιάτου τον γυρνάς από την άλλη πλευρά, προσθέτεις λίγο λάδι και ψήνεις άλλα 4-6 λεπτά. Σερβίρεις όπως είναι, χωρίς να χαλάσει το σχήμα του.