Η Συνταγή της Φωνής..Μπισκοτογλυκό
Υλικά: 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα, 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ (γεύση μιλφέιγ), 1 λίτρο + 200 ml φρέσκο γάλα, λίγο επιπλέον γάλα για το βούτηγμα των μπισκότων, 4 κ.σ. μερέντα ή λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά). Καρύδια ή άλλοι ξηροί καρποί για γαρνίρισμα (προαιρετικά).
Εκτέλεση: Σε μια αποσπώμενη φόρμα 26 εκ. τοποθετούμε τα μπισκότα σε στρώσεις, δύο-δύο, αφού πρώτα τα βουτήξουμε γρήγορα στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας για 5 λεπτά τα φακελάκια της κρέμας μιλφέιγ με 600 ml γάλα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία στρώση με μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Στο τέλος, κρατάμε λίγο από την κρέμα και προσθέτουμε 4 κ.σ. μερέντα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το γλυκό.
Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι, φιστίκι Αιγίνης ή καβουρδισμένο αμύγδαλο – ή και τίποτα, αν προτιμάμε σκέτη σοκολατένια επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε!
Σημείωση: Αντί για μερέντα, η λιωμένη κουβερτούρα δίνει πιο έντονη σοκολατένια γεύση. Θες πιο πλούσια υφή; Πρόσθεσε στη σαντιγί λίγη κρέμα γάλακτος!
Βάλε τα μπισκότα σε αντικριστές σειρές για να κόβονται πιο εύκολα σε μερίδες. Αν θες πιο “γιορτινή” εκδοχή, πρόσθεσε φρέσκα φρούτα όπως μπανάνες ή φράουλες ανάμεσα στις στρώσεις. Ένα γλυκό που πραγματικά λιώνει στο στόμα και ετοιμάζεται στο άψε-σβήσε!