Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπουργείο Ναυτιλίας..Μεταφορικό Ισοδύναμο επιστρέφονται 42 εκατ. ευρώ στους νησιώτες

Από τα 88 εκατομμύρια ευρώ που κατέβαλαν, συνολικά, 325.405 νησιώτες για τις μετακινήσεις τους το 2024 (2.050.000 ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια), τα 42 εκατομμύρια επιστρέφονται από το κράτος, εκ των οποίων τα 31 εκατομμύρια καταβάλλονται άμεσα και αφορούν τις μετακινήσεις της περιόδου Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2024.

Η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ξεκινά άμεσα, ενώ η Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, έχει ήδη ολοκληρώσει την επεξεργασία της λίστας δικαιούχων προς εκκαθάριση, προκειμένου οι πληρωμές να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 15ημερο.

Ταυτόχρονα, ξεκινάει η σταδιακή πληρωμή και των νησιωτικών επιχειρήσεων, με την πρώτη δόση των 9.000.000 ευρώ να πιστώνεται έως την Τρίτη 10/6/2025.

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική για τους νησιώτες μας. Δεν αποτελεί μια απλή επιδότηση, αλλά αναγνώριση της ανάγκης των νησιωτών μας να μετακινούνται ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς για λόγους εργασίας, υγείας, εκπαίδευσης κ.α.

Από τα 88 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσαν οι πολίτες για εισιτήρια το 2024, τα 42 εκατομμύρια επιστρέφονται από το κράτος, εκ των οποίων τα 31 εκ. μέσα στο επόμενο 15ήμερο. Το κράτος πρέπει να είναι παρών, δίκαιο και αποτελεσματικό και η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να το κάνουμε πράξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *