Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πειραιά..«CRITERIUM PIRAEUS» πρώτος ποδηλατικός αγώνας

Ποδήλατα, ενέργεια και χαμόγελα «γέμισε» ο Πειραιάς στον πρώτο ποδηλατικό αγώνα «CRITERIUM PIRAEUS», ο οποίος στέφθηκε από  επιτυχία, προσφέροντας μοναδικές στιγμές σε αθλητές και θεατές κάθε ηλικίας.

Η πλατεία Κοραή μετατράπηκε σε επίκεντρο της ποδηλασίας, φιλοξενώντας μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στην οποία συμμετείχαν 163 αθλητές από 27 ποδηλατικά σωματεία της χώρας, με πλήθος κόσμου να κατακλύζει το κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσει τους αγώνες και να χειροκροτήσει τους συμμετέχοντες.

Από νωρίς το πρωί, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη λαϊκή ποδηλατοβόλτα, η οποία προηγήθηκε των επίσημων αγώνων. Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι αγώνες όλων των επίσημων αγωνιστικών κατηγοριών, από Super Mini έως και Μάστερς, με τους αθλητές να προσφέρουν συναρπαστικές διαδρομές στην «καρδιά» της πόλης.

Στη λαϊκή ποδηλατοβόλτα συμμετείχαν ενεργά, δίνοντας το δικό τους συμβολικό μήνυμα για την αξία της βιώσιμης μετακίνησης και της άθλησης, οι Δήμαρχοι: Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, Νίκαιας – Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Ρέππας, Κυριακή Μπουρδάκου, Νίκος Γέμελος. 

Ποδηλάτησαν επίσης, οι Πρόεδροι: του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πειραιά Βασίλης Αγγελόπουλος, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μιχάλης Αγρανιώτης, ο πρώην Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας,

Στον «CRITERIUM PIRAEUS» την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο πρώτος ποδηλατικός αγώνας «CRITERIUM PIRAEUS»  είναι γεγονός και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σε μια ξεχωριστή ημέρα για την πόλη μας. Η εικόνα των κεντρικών μας δρόμων γεμάτων παιδιά, οικογένειες, αθλητές και πολίτες που συμμετείχαν ή παρακολούθησαν  αυτό το μοναδικό γεγονός, μας γεμίζει χαρά αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον της πόλης μας. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο επίδοση, είναι παιδεία, είναι πολιτισμός. Και ο Πειραιάς αξίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη νέα αθλητική κουλτούρα, καθώς με τον «CRITERIUM PIRAEUS» απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη  για τον πρώτο ποδηλατικό αγώνα. Τον χαρήκαμε όλοι και ιδιαίτερα τα παιδιά και πιστεύω ότι  θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, ανέφερε:

«Πολλά συγχαρητήρια στον Γιάννη Μώραλη και στον Δήμο Πειραιά για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βλέπουμε τις πλατείες και τους δρόμους να «γεμίζουν» με οικογένειες, με μικρούς και μεγάλους, σε δράσεις που προάγουν την άθληση και την ποιότητα ζωής».

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, επεσήμανε:

«Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, για την πρωτοβουλία. Ο Πειραιάς «πλημμύρισε» από χαμόγελα και φωνές κυρίως  παιδιών, μια εικόνα που αποδεικνύει τη σημασία τέτοιων δράσεων για την κοινωνία και τη νεολαία». Στον αγώνα παρευρέθηκαν, οι Αντιδήμαρχοι: Γιάννης Χατζηαλέξης, Ελίνα Βερυκάκη, Αντώνης Σταματιάδης, οι πρόεδροι: του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θεόδωρος Καπράλος, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά Άγγελος Σάμιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *