Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Περάματος…Γιορτές για μικρούς και μεγάλους οδεύοντας προς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με κατανυκτικό θρησκευτικό συναίσθημα και τη χαρά από την Άνοιξη και την Λαμπρή, ο περαμαϊκός λαός υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο κατά το Σαββατοκύριακο της Ανάστασης του Λαζάρου και της Κυριακής τρων Βαΐων, οδεύοντας προς τη Μεγάλη εβδομάδα. Ο Δήμος Περάματος διοργάνωσε επ ευκαιρία των ημερών και του πνεύματος της πασχαλινής περιόδου δυο εξαιρετικές εκδηλώσεις .

Στο Δημαρχείο ο «Άγιος Νεκτάριος, από τη γη στον ουρανό»

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Γιάννη Λαγουδάκου, η θεατρική παράσταση «Άγιος Νεκτάριος, από τη γη στον ουρανό» παίχθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Περάματος την Κυριακή 5 Απριλίου, ένα έργο το Θανάση Σταυρόπουλου, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, με τον Κωνσταντίνο Νιάρχο στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου, και τον Κώστα Αρζόγλου στο ρόλο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Σωφρονίου Δ’. Το κοινό παρακολούθησε με βαθιά συγκίνηση τη μοναδική παράσταση που αποδίδει τον ενάρετο βίο του πολυαγαπημένου Αγίου Νεκταρίου, την οποία, μετά από την επιτυχημένη περιοδεία της επί ένα χρόνο σε πόλεις της Ελλάδας, ο Δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος την εξασφάλισε για το κοινό στο Πέραμα με ελεύθερη είσοδο.

Ο Γιάννης Λαγουδάκος καλωσόρισε τους θεατές που πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους τους συντελεστές.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης είναι της Κατερίνας Χάσκα, και συμμετέχουν επίσης οι Γιώργης Κοντοπόδης, Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Γιώργος Ζώης, Μάνθος Καλαντζής, Κωνσταντίνα Σιλεβρή, Ραφαέλα Καβαζαράκη, και Κατερίνα Παπαγιαννίδου.

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των παιδιών κάθε ηλικίας στη πασχαλινή γιορτή που διοργάνωσε η δημοτική αρχή του Γιάννη Λαγουδάκου στο Κλειστό Γυμναστήριο της  Πρόνοιας Περάματος το Σάββατο 4 Απριλίου. Η γιορτή είχε ονομαστεί «Μια Σταγόνα Άνοιξης, Μια Σπίθα Ανάστασης!» και διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Περάματος σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Περάματος «Αργώ», και την πρόεδρο Ρένα Βέγγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *