Τριήμερη Εκδρομή Φωνής..Κοζάνη – Πτολεμαϊδα – Καστοριά – Πρέσπες – Νυμφαίο
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, πρωΐ, παρ’ όλες τις κακές αναφορές για τον καιρό και για πιθανά ακραία φαινόμενα, ξεκινήσαμε από το δημοτικό Θέατρο Πειραιά για μια εξαιρετική τριήμερη εκδρομή στην δυτική Μακεδονία.
Όλοι με διάθεση να περάσουμε καλά και με γεμάτο το πούλμαν των 60 θέσεων, φτάσαμε για το καφεδάκι το πρώτο και τη γνωριμία στην Λαμία. Δεύτερη στάση στην περιοχή της Λάρισα και μετά στην πανέμορφη Κοζάνη με το σπάνιο Ιστορικό και λαογραφικό της Μουσείο της πόλης, το οποίο επισκεφτήκαμε και εντυπωσιαστήκαμε για την πληρότητά του και τις μεγάλες και μοναδικές συλλογές του.
Μαγεία όλη η πρώτη μέρα με Λίμνη Πολυφύτου, με Γέφυρα Σερβίων, στάσεις για φωτογραφίες, ανάπαυση, σουβλάκια στο χέρι, όλα χαλαρά και όμορφα.
Τη δεύτερη μέρα αναχώρηση πρωΐ για τις λίμνες Πρέσπες, με ενδιάμεση στάση στον Άγιο Γερμανό για περίπατο και αγορά οσπρίων της περιοχής. Στους Ψαράδες είχαμε την βαρκάδα και την περιήγηση με καφεδάκι και αγνάντεμα στα καφέ του χωριού. Αργά το μεσημέρι επίσκεψη στην πανέμορφη Καστοριά για φαγητό και περίπατο στην γραφικότατη λίμνη και τα σοκάκια της.
Τρίτη μέρα αφήσαμε το Νυμφαίο την ωραιότατη πόλη, στις πρώτες σε ομορφιά σ’ όλο τον κόσμο και επίσκεψη στον Αρκτούρο με ξενάγηση, βίντεο και βολτίτσα.
Ένα μπιμπελό το Νυμφαίο, εντύπωση τα πολλά και άριστα καφέ και εστιατόριά του, τα καταστήματά του, η τάξη και η αρχοντιά του.
Επιστροφή μέσω Καλαμπάκας όπου καθίσαμε για φαγητό και εθνικής οδού όπου χαλαρώσαμε με καφεδάκια και συζητησούλα.
Να ευχαριστήσουμε, πρώτα πρώτα την δική μας κυρία που όλα τα φροντίζει, την κυρία Αναστασία Κουτσουμπού, που έχει, εκτός της γενικής επιμέλειας της εφημερίδας και την επαφή με τους εκδρομείς μας, το πρακτορείο Λα Πλάγια που μας διαθέτει τα πούλμαν, τον Θοδωρή τον εκλεκτό οδηγό μας, το Ξενοδοχείο Παντελίδη στην Πτολεμαΐδα με την άριστη εξυπηρέτηση, και φυσικά όλους τους εκδρομείς μας που έρχονται μαζί μας και η αγάπη τους είναι μεγάλη.








