Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρώτες βοήθειες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε εκδήλωση με έμπρακτη παρουσίαση πρώτων βοηθειών.

Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή με τον πρόεδρο κ. Αντώνιο Αυγερινό να εκφωνεί ένα μεστό λόγο για το έργο του ΕΕΣ, μετά από μία περίοδο αδράνειας.

Θλιβερό φαινόμενο οι άδειες θέσεις που είχαν κρατηθεί, για τους «επισήμους» ονομαστικά.

Όταν πρόκειται για πραγματικό εθελοντισμό, όπως αυτός του ΕΕΣ, με τους εθελοντές ντυμένους με τις στολές τους και με πραγματική εκπαίδευση και προσφορά, μας ενδιαφέρει δυστυχώς λιγότερο από τον «κοσμικό» εθελοντισμό.

Παρακολουθήσαμε πως δίνονται οι πρώτες βοήθειες σε άτομα που η ζωή τους κινδυνεύει και η παροχή ΚΑΡΠΑ (τεχνική αναπνοή) μπορεί να τους σώσει.

Ακόμη μας έγινε ανάλογη επίδειξη σε ένα σκυλάκι (ψεύτικο βέβαια).

Ήταν μια εκδήλωση που πρέπει να μας συνειδητοποιήσει περισσότερο σ’ αυτό το κυριολεκτικά ζωτικό θέμα  των πρώτων βοηθειών.

Εύχομαι το έργο του ΕΕΣ με σύνθημα, όπως είπε και ο πρόεδρός του την ανιδιοτέλεια, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο και τις αξίες της ζωής, να προοδεύει πάντα επ’ ωφελεία όλων μας.

Βαρβάρα Τσιάλτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *