Δήμος Περάματος..Εμβληματικά έργα αθλητικών εγκαταστάσεων Βραβεία στους διακριθέντες αθλητές
Tους Περαματιώτες αθλητές από όλα τα αθλήματα, που διακρίθηκαν για τις επιτυχίες σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα βράβευσε ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, η Δημοτική Αρχή και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, σε μια ξεχωριστή συγκινητική τελετή.
Οι αθλητές κατέκλυσαν την Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περάματος και τα βραβεία ήταν τόσα πολλά, που και μόνο η εικόνα τους εντυπωσιάζει.
Δίπλα στους αθλητές, τους προπονητές και τους εκπροσώπους των συλλόγων στάθηκαν με καμάρι και οι γονείς, που επίσης επιβραβεύθηκαν από τον δήμαρχο για την στήριξή τους στους αθλητές πίσω από κάθε βήμα προς την κορυφή.


«Είσαστε όλοι εσείς που διακριθήκατε και που διακρίνατε το Πέραμα μέσα στην Οικουμένη, είσαστε οι πρεσβευτές του αθλητισμού και του πολιτισμού, της ειρήνης και της συλλογικότητας. Είναι πολύ σημαντικό να αθλείσαι γιατί διώχνεις μακριά το bullying, τη βία, το πόλεμο», είπε ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος καλωσορίζοντας τους αθλητές. Ο δήμαρχος δήλωσε περήφανος για τις διακρίσεις των Περαματιωτών αθλητών και το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», και κατέθεσε στο χαιρετισμό του την έμπρακτη στήριξη της δημοτικής αρχής στην ενδυνάμωση του αθλητικού πνεύματος.
Ο Γιάννης Λαγουδάκος αναφέρθηκε σε 10+1 έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, που ήδη -στους πρώτους 16 μήνες της θητείας της δημοτικής αρχής- έχουν υλοποιηθεί ή έχουν δρομολογηθεί προς άμεση ολοκλήρωση.
- Πρώτο έργο είναι η ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου του Ικονίου για το οποίο ανακοινώθηκε ο ανάδοχος του διαγωνισμού, το έργο έχει αποσταλεί ήδη για προσυμβατικό έλεγχο και σε 100 μέρες αναμένεται να επιστρέψει για να υπογραφεί.
- Ανακαινίστηκε το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο της Πρόνοιας, με φωτισμό, κλιματισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες, καινούργια τζάμια και ηλεκτρολογικό πίνακα.
- Δύο ελεύθερα γυμναστήρια Καλλισθενικής δημιουργήθηκαν, το ένα στο πεζόδρομο των Γραμμών και το άλλο στο Πανόραμα στην πλατεία Καραϊσκάκη.
- Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν δύο γήπεδα τένις τα οποία είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.
- Τις επόμενες ημέρες κατασκευάζεται, μετά από απαίτηση του κόσμου, το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην Πρόνοια.
- Στεγάσθηκε ο αστέγαστος Στίβος που «τόσο μεγάλους τίτλους τιμής έχει προσφέρει για την πόλη μας».
- Ανακατασκευάζεται πλήρως το γήπεδο στο Ικόνιο στην οδό Παντελή Νικολαΐδη, ένα παλιό γήπεδο μπάσκετ που είχε παραδοθεί στη σκουριά, και λειτουργούσε ως αυθαίρετος χώρος στάθμευσης.
- Εγκαταστάθηκε εργολάβος στα γήπεδα του Αρμού. Η κατασκευή του μεγάλου Πάρκου 30 στρεμμάτων του Αρμού προβλέπει την ολική καταστροφή και νέα ανακαίνισηγια τα τρία παλιά γηπεδάκια 5x5.
- Ανακαινίστηκαν πλήρως τα αποδυτήρια στο γήπεδο Περάματος Παντελής Αντωνίου.
- Κατασκευάζονται και ανακαινίζονται επίσης οι τουαλέτες του κοινού στο γήπεδο Περάματος Παντελής Αντωνίου οι οποίες ήταν απαρχαιωμένες.
- Τέλος ο δήμαρχος κ. Λαγουδάκος έκανε ξεχωριστή αναφορά στο εμβληματικό έργο φωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.
