Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Συνταγή της Φωνής..Κοτόπουλο με τυρί στο φούρνο

Υλικά:

3 Φιλέτα στήθος κοτόπουλου, Αλάτι, Πάπρικα, Πιπέρι (για το κοτόπουλο, κατά βούληση).

Για τη γέμιση: 4 Αυγά (βρασμένα σφιχτά), 150 γρ. Τυρί (π.χ. γκούντα, ένταμ, τριμμένο), 2 τεμ. Ντομάτες (μεσαίες), 2 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένο ή τριμμένο). Οποιαδήποτε χόρτα (π.χ. μαϊντανός, άνηθος, ψιλοκομμένα), Αλάτι, Πιπέρι (για τη γέμιση, κατά βούληση), 3 κ.σ. Μαγιονέζα ή στραγγιστό γιαούρτι.

Εκτέλεση:

Παίρνω ένα φιλέτο κοτόπουλου και το κόβω κατά μήκος, χωρίς να φτάσω μέχρι το τέλος, ώστε να δημιουργηθεί μία “τσέπη” ή “θήκη” για τη γέμιση. Επαναλαμβάνω το ίδιο για όλα τα φιλέτα. Αλατίζω, πασπαλίζω με πάπρικα και πιπέρι τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.

Με ένα σφυρί κρέατος, τα χτυπάω ελαφρά και από τις δύο πλευρές, για να μαλακώσουν και να γίνουν πιο ομοιόμορφα.

Ετοιμάζω τη γέμιση: Σε ένα μπολ, τρίβω τα βραστά αυγά και το τυρί. Ψιλοκόβω τις ντομάτες, τα χόρτα (όπως μαϊντανό ή άνηθο) και τις σκελίδες σκόρδο. Προσθέτω όλα αυτά τα υλικά στο μπολ με τα αυγά και το τυρί. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Προσθέτω τη μαγιονέζα (ή το γιαούρτι) και ανακατεύω τα πάντα πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίζω και ψήνω το κοτόπουλο:

Απλώνω το κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε ένα ταψί, φροντίζοντας να τοποθετήσω το ένα κοντά στο άλλο. Γεμίζω την “τσέπη” κάθε φιλέτου με την έτοιμη γέμιση.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ψήνω το Κοτόπουλο με Τυρί στο Φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.

Βγάζω το κοτόπουλο από το φούρνο και το σερβίρω αμέσως, όσο είναι ζεστό και ζουμερό. Ταιριάζει υπέροχα με μια απλή σαλάτα ή ρύζι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *