Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης Περάματος

Από τις 6 έως τις 15 Νοεμβρίου 2025, η Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης Περάματος υλοποίησε με επιτυχία ευρωπαϊκή κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με τη συμμετοχή οκτώ εκπαιδευτών, στην Βαρκελώνη της Καταλονία.

Τίτλος του προγράμματος: «Ψηφιακή εκπαίδευση, εκπαίδευση και εξάσκηση εκπαιδευτών ΕΣΚ, για δημιουργία και διδασκαλία εργαστηριακών ασκήσεων μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (AR)», με κωδικό 2024-1-EL01-KA122-VET-000219643.

Η κινητικότητα είχε ως βασικό στόχο την ενδυνάμωση των ψηφιακών και παιδαγωγικών δεξιοτήτων των εκπαιδευτών, την εξοικείωσή τους με σύγχρονα εργαλεία επαυξημένης πραγματικότητας και τη μεταφορά καινοτόμων πρακτικών στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Καινοτομία, τεχνολογία και σύγχρονες δεξιότητες

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική επίσκεψη στο εργοστάσιο της SEAT κοντά στη Βαρκελώνη. Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο, που λειτουργεί από το 1993, καταλαμβάνει έκταση περίπου 2,8 εκατομμυρίων τ.μ. και απασχολεί περίπου 12.000 εργαζομένους. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής με εκτεταμένη χρήση ρομποτικής, καθώς και τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για έλεγχο ποιότητας και προσομοίωση διαδικασιών.

Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με εργαστήρια πρακτικής εφαρμογής (hands-on workshops), κατά τα οποία οι εκπαιδευτές σχεδίασαν και υλοποίησαν απλές εργαστηριακές ασκήσεις με AR, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και δοκίμασαν τις εφαρμογές τους σε ρεαλιστικά εκπαιδευτικά σενάρια.

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής διάστασης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά και ιστορικά σημεία της πόλης, όπως η Σαγράδα Φαμίλια, η Κάζα Μιλά και η Κάζα Μπατλό του αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα συμπληρώθηκε με περιήγηση στην περιοχή Montjuïc και στο Poble Espanyol, με βόλτα στην παραλιακή ζώνη της Μπαρτσελονέτα, καθώς και με πανοραμική θέα της πόλης με τελεφερίκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *