Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών .ΓΕΜΙ 180967709000 ΜΕΤ 230474

ΑΠΟΨΕΙΣ

Καταδιώκονται οι Άστεγοι

Δεν βρίσκουν χώρο πια να απλώσουν το κορμοί τους και να επιβιώσουν οι άστεγοι του Πειραιά, αφού τους πέταξαν έξω από το λιμάνι, για να μην «μολύνεται» η βιτρίνα, λιμανιού και πόλης, τώρα τους καταδιώκουν και μέσα στην ίδια την πόλη, ξεχνώντας ότι οι άστεγοι είναι ένα ευαίσθητο, ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας μας, που θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία.
Πήγαν το ΤΡΑΜ μέχρι την ακτή Ποσειδώνος για να τους διώξουν από τα παγκάκια της αφετηρίας, στα οποία είχαν καταφύγει.
Μέσα στην ίδια την πόλη, στη Φίλωνος, στη Νοταρά, στην Κολοκοτρώνη, σε εσοχές ακατοίκητων σπιτιών, που εύρισκαν μια γωνιά να κουρνιάσουν, γίνεται προσπάθεια να τους απομακρύνουν.
Ο άστεγος δεν μολύνει την πόλη, όπως δεν την μολύνουν τα περιστέρια, τα θαλασσοπούλια, τα αδέσποτα ζώα. Όλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα να ζήσουν.
Κάτω τα χέρια από τους αστέγους! Να ανοίξουν και πάλι αίθουσες για να τους προστατεύουν σε περίπτωση ακραίων θερμοκρασιών και φαινομένων, να τους παρέχεται τροφή και ιατρική φροντίδα.
Να λειτουργήσει και πάλι η στέγη Αστέγων στην Σκυλίτση και να τους προσφέρεται ύπνος, ρούχα, υγιεινή πρόσβαση και τροφή.
Οι άστεγοι δεν είναι σκουπίδια της κοινωνίας, είναι το αποτέλεσμα μιας παράλογης πολιτικής που τους κατάστρεψε, που τους έφερε στην ανάγκη να μην έχουν απολύτως τίποτα και πρέπει να τους αγκαλιάζει η αγάπη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *