Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ..Με την ξύλινη γλώσσα όλα ακούγονται ωραία

Λαζαρακος ΙωαννηςΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Είπε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Μάικ Πομπέο, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ιστορική». Τα ίδια μας έλεγε και το 2018  ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μίχαελ Ροτ. Η κυβέρνηση είπε πως η Συμφωνία χαρακτηρίστηκε μνημειώδης από τον Αμερικανό υπουργό. Αυτό προκάλεσε τη μήνη του Αλέξη Τσίπρα και των βουλευτών του με αποτέλεσμα να γίνει πολύ κουβέντα με μπόλικες αλληλοκατηγορίες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε τον εαυτό του αδικημένο από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Το αν είναι ιστορική ή μνημειώδης η Συμφωνία θα καταγραφεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος και μάλλον είναι πολύ ενωρίς να χαρακτηριστεί ιστορική ή μνημειώδης και να κατηγορηθεί ο λαός που διαδήλωνε, τότε, κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα ενάντια της Συμφωνίας.

Όλοι ξέρουμε πως οι ελληνικές κυβερνήσεις πιεζόντουσαν αφόρητα από Ε.Ε., Γερμανία, ΗΠΑ (κυρίως από το οικονομικό κατεστημένο) και ΝΑΤΟ προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το όνομα με τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραχωρώντας το όνομα ως «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» υπέγραψαν Συμφωνία με το κράτος των Σκοπίων και σταμάτησαν οι πιέσεις προς τις διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις.

Απ’ ότι, μέχρι στιγμής έχει φανεί, υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα σε βάρος της χώρας μας, αλλά δεν υπάρχει και κάτι το εντυπωσιακό που έχουμε κερδίσει στα Ελληνοτουρκικά μείζονος σημασίας προβλήματα. Δηλαδή, ο Ερντογάν από τότε που υπεγράφη η Συμφωνία έγινε πολύ πιο επιθετικός, απρόβλεπτος και επικίνδυνος για τη χώρα μας. Παράλληλα η Ε.Ε. υπό τη Γερμανία στηρίζει ξεκάθαρα την Τουρκία σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου. Το ίδιο κάνει και ο Πρόεδρος Τραμπ και το ΝΑΤΟ, ενώ ο ΟΗΕ αγροαναπαύεται.

Ασφαλώς, ο κ. Μακρόν απλώνεται και μαζεύεται σαν υποστηρικτής της χώρας μας. Τώρα ο κ. Μάικ Πομπέο, πιστεύω, πως ανήκει στο οικονομικό κατεστημένο των ΗΠΑ, ή στο βαθύ κράτος όπως έχει λαϊκά επικρατήσει να λέγεται. Εκεί εξ’ άλλου ανήκει και ο κ. Σόρος, μεγάλος πολιτικός εχθρός του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών και μήλο της έριδος μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά.

Τώρα για Βάσεις, ανταλλάγματα, τιμωρίες στους Τούρκους κ.λ.π. ας κρατάμε μικρό καλάθι και ο χρόνος θα μας φανερώσει αν ιστορικά η Συμφωνία ωφελήσει ή ζημιώσει ουσιαστικά τη χώρα μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *