Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γενικό κούρεμα χρεών. Και οικονομική ενίσχυση όλων

χρέος 1Σε μια εποχή που όλα διαλύονται και η μία επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη, δεν ωφελούν σε τίποτα οι μεταθέσεις των χρεών για το μέλλον.

Προέχει να διατηρηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και, φυσικά, υγιείς οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι για να γίνει και πάλι επανεκκίνηση της οικονομίας, όποτε αυτό καταστεί εφικτό, με τον περιορισμό της πανδημίας.

Όσο ευνοϊκούς όρους και αν βάλεις για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της μια επιχείρηση που κλείνει, δεν θα μπορέσεις να εισπράξεις το παραμικρό.

Το τέλος της περιπέτειας πρέπει να μας βρει με όσο το δυνατό περισσότερες ζωντανές επιχειρήσειςχρέος 2, με όσο το δυνατό λιγότερα θύματα, όχι μόνο σε απώλεια προσώπων, αλλά και δομών της κοινωνίας.

Οι αρχαίοι δίκαια έλεγαν «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Το καλύτερο είναι να δώσεις οικονομική ενίσχυση και προνόμια για να διατηρηθεί ζωντανή η επιχείρηση και στη συνέχεια να της κουρέψεις γενναία το χρέος για να μπορέσει να δουλέψει και να: αποπληρώσει, να προσλάβει εργαζόμενους, να μπει και πάλι στην παραγωγική διαδικασία.

Το ίδιο φυσικά να συμβεί και για τους εργαζόμενους που χρωστούν, τα σπίτια τους, το φως, το νερό τις επικοινωνίες, και αδυνατούν να επιζήσουν γιατί δεν έχουν πλέον το παραμικρό εισόδημα. Όσο και να ρυθμιστεί μια οφειλή, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, αν δεν υπάρχει: μισθός, σύνταξη, εισόδημα, τζίρος.

Εδώ και τώρα κούρεμα ή και διαγραφή χρεών, δυνατή οικονομική στήριξη όλων, για να βγούμε ζωντανοί από την κρίση και την πανδημία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *