Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Covid-19, Θεία Κοινωνία, Ελληνοτουρκικά, η Σουηδία και η πανδημία της φτώχειας

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου μόνιμα στο προσκήνιο είναι πάλι το θέμα της Θείας Κοινωνίας, καθώς τα κρούσματα της πανδημίας αυξήθηκαν και οι φωνές που ζητούν επιπλέον περιορισμούς στις εκκλησίες αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδίκτυο του «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (18 Σεπτ. 2929/8:58). «Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του καθηγητή Γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη, που τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας ή υπέρ της χρήσης διαφορετικών κουταλιών. Όπως ήταν φυσικό, η θέση αυτή προκάλεσε την άμεση παρέμβαση Ιεραρχών, που βλέπουν το θέμα να ανασύρεται εκ νέου. Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι μελετώνται αρκετά μέτρα, το θέμα της Θείας Κοινωνίας είναι οριζόντιο και δεν έχει καν τεθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων…».

Μετά από ένα μήνα, «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ανάρτησε στις 20 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:45 τα εξής για το κρίσιμο αυτό θέμα: «Η Θεία Κοινωνία παραμένει ως έχει λέει η Εκκλησία της Ελλάδος συμφωνώντας με το Φανάρι – Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το θέμα.

Αδιαπραγμάτευτο παραμένει το θέμα της Θείας Ευχαριστίας για την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, απαντώντας σε επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά την αμφισβήτηση που έχει δημιουργηθεί, λόγω κορωνοϊού για το θέμα της Θείας Κοινωνίας.

Σε ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ, διευκρινίζεται επίσης ότι “η διαδικασία μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας προς τους πιστούς παραμένει ως έχει και όπως μας έχει παραδοθεί υπό των αγίων Πατέρων και υπό της Ιεράς μας Παραδόσεως”.

Η ΔΙΣ θα στείλει απαντητικά Συνοδικά Γράμματα, στα οποία θα δηλώνεται και πάλι το ότι η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει στην εξ αρχής εκφρασθείσα δογματική και θεολογική επιβεβαίωσή της “ότι το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας”.

Τα απαντητικά γράμματα αφορούν σε επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τις 17 Μαΐου σχετικού προς το θέμα της κοινής πορείας στην ποιμαντική αντιμετώπιση των αμφισβητήσεων του καθιερωμένου τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας, αλλά και του από 19-5-2020 Γράμματος του Πατριάρχου Ρουμανίας Δανιήλ σχετικά με το ίδιο θέμα».

Από νομικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους οι συλλήψεις Ιερέων και Ιεραρχών, που μεταλαμβάνουν Σώμα και Αίμα Θεού-Χριστού τους πιστούς σύμφωνα με τους Εκκλησιαστικούς Κανόνες, θεωρούνται αντισυνταγματικές και καταχρηστικές. Αυτό επιβεβαιώνεται και με την αθώωση των υπό κατηγορία Κληρικών στα Δικαστήρια.

 

Μια περίεργη σύμπτωση

Μετά τις θερινές διακοπές και από τα τέλη Σεπτεμβρίου, κυρίως, παρατηρήθηκε πως όποτε το τουρκικό ερευνητικό «ΟΡΟΥΣ ΡΕΪΣ» πλησίαζε στο Καστελόριζο αύξαναν και τα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας. Αυτό το ζήτημα αξίζει δημοσιογραφικής έρευνας.

 

Η Σουηδία δείχνει να δικαιώνεται με τη στρατηγική της Ανοσίας της Αγέλης

EIKONA 1Σε δημοσίευμα στο διαδίκτυο «ΤΟ ΒΗΜΑ», στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12:50 (Το ΒΗΜΑ Τeem), μεταξύ άλλων διαβάσαμε και τα εξής: «Σουηδία: Δικαιώνεται στη διαχείριση του κορωνοϊού;

Τη στιγμή που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έρχονται αντιμέτωπες με ισχυρά δεύτερα κύματα κορωνοϊού, η Σουηδία φαίνεται πως αρχίζει να δικαιώνεται για τη στρατηγική της. Τη στιγμή που αρκετές ευρωπαϊκές χώρες – της δικής μας συμπεριλαμβανομένης – βλέπουν τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού να εκτινάσσεται σε ύψη που είχαν να σημειωθούν από την κορύφωση της πανδημίας, η Σουηδία, η χαλαρή προσέγγιση της οποίας την κατέστησε το «μαύρο πρόβατο» του πλανήτη, έχει έναν από τους χαμηλότερους ρυθμούς μετάδοσης σε ολόκληρη την ήπειρο.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC), το σύνολο των νέων κρουσμάτων της σκανδιναβικής χώρας για το 14ημερο που προηγήθηκε της Τρίτης αντιστοιχούσε σε 22,2 ανά 100.000 κατοίκους. Στην Ισπανία, ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε τα 279, τα 158.5 στη Γαλλία, τα 118 στην Τσεχία, τα 77 στο Βέλγιο και τα 59 στη Βρετανία. Όλες οι υπόλοιπες χώρες είχαν επιβάλει lockdown την άνοιξη».

 

Η Covid-19 στέλνει σε επιθανάτιο ρόγχο τις εθνικές οικονομίες των Κρατών

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως οι εθνικές οικονομίες των διαφόρων χωρών που πλήττονται από την Covid-19 κατακρημνίζονται στον Καιάδα της αβύσσου. Στα τέλη Οκτωβρίου σύμφωνα με ειδικούς η Ελληνική Οικονομία κάλπαζε με ύφεση 10%! Ενώ η φτωχοποίηση μικροεπιχειρήσεων συνεχίζεται σε αντίθεση με τα υπερκαταστήματα που θησαυρίζουν και αυξάνουν τζίρους και κέρδη, λόγω κορωνοϊού και μέτρων που οδηγούν τους καταναλωτές στις ιντερνετικές αγορές με αποτέλεσμα να μειώνονται κοινωνικά επικίνδυνα οι θέσεις εργασίας στους εμποροϋπάλληλους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη πανδημία είναι η φτώχεια με πολλά εκατομμύρια νεκρούς ετησίως στον Πλανήτη μας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει καμία κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *