Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Να τιμώνται οι Φιλέλληνες

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΟι βουλευτές μετά από δεκαετίες απραξίας και εσωστρέφειας στα εθνικά θέματα συνειδητοποίησαν τώρα (στη σοβαρότερη κρίση με την Τουρκία) πως μόνο με συμμαχίες και φιλέλληνες, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον οθωμανικό ιμπεριαλισμό της Τουρκίας. Ένα λαό της στέπας, του πολέμου, της σφαγής, της κυριαρχίας, της αρπακτικότητας, της βαρβαρότητας, των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου.

Δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή ο μακροβιότερος (1976-2005) γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης που πέρασε στην ιστορία, αφού θεωρείται ο άνθρωπος κλειδί πίσω από την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο. Ο φιλέλληνας Γερουσιαστής Μενέντεζ πρόσφατα δήλωσε: «Όχι άλλα αμερικανικά όπλα Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν – Βλάπτουν αθώους» και υπέγραψε δύο ψηφίσματα που επιχειρούν να συνδέσουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων και την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής του Μέριλαντ Βαν Χόλεν χαρακτήρισε εξωφρενική τη στάση που τηρεί η Άγκυρα στο θέμα της Ρωσίας και της αγοράς του αμυντικού συστήματος S-400, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ γενικότερα. Επιβάλλεται η αλλαγή πλεύσης στο ΥΠΕΞ των παλαιών δεκαετιών, με προσωπική και στοχευμένη διπλωματία. Ενδείκνυται η απόδοση τιμής και επαίνου στους δύο φιλέλληνες γερουσιαστές από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Γιώργος Τρανταλίδης

Δικηγόρος-Πειραιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *