Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιβλιοπαρουσίαση.«Έτσι Συνέβη – That’s how it happened» Δίγλωσση ποιητική συλλογή του Γιώργου Σιαφλά

σιαφλάςΜε μεγάλη χαρά πήραμε στα χέρια μας το βιβλίο του γνωστού Ποιητή Γιώργου Σιαφλά «Έτσι συνέβη», το οποίο είναι η παλιά και πρώτη του ποιητική συλλογή, αλλά αυτή η έκδοση είναι ταυτόχρονα και στην Αγγλική με τον τίτλο «That’s how it happened».

Η ποιητική ικανότητα του Γιώργου Σιαφλά είναι δεδομένη και όλα τα ποιητικά του έργα έχουν τύχει σοβαρής αντιμετώπισης από τους αναγνώστες και έχουν λάβει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας στον χρόνο.

Η παρούσα δίγλωσση έκδοση ήταν επιβεβλημένη λόγω της ευρείας απήχησης που έχουν τα μεστού περιεχομένου και καλής τεχνικής επεξεργασίας ποιήματα του ποιητή.

Αφετηρία της ποιητικής ανέλιξης του Γιώργου Σιαφλά είναι η θλιβερή απουσία της συζύγου του Ελισάβετ και η οδύνη που τον σκέπασε και ανάτρεψε την ζωή του.

«Κάθομαι ώρες και κρατώ / τα μάτια μου κλεισμένα. / γιατί αν τα ανοίξω θε να δώ, / παντζούρια Ασφαλισμένα», γράφει ο πρώτο στίχος του ποιήματος «Μάτια Κλειστά» και αντιπροσωπεύει αυτή την οδυνηρή κατάσταση που βρέθηκε ο ποιητής μετά τον χαμό της αγαπημένης του Ελισάβετ.

Όμως δεν το βάζει κάτω και μαζί με τα μάτια της ζωής που κρατά ανοιχτά και με ελπίδα, ανοίγει τα μάτια της ψυχής και του εγκεφάλου και μας δίνει μια σειρά καταπληκτικών ποιημάτων.

Τα συγχαρητήριά μας και πάλι στον Γιώργο Σιαφλά, τον ποιητή, τον άνθρωπο, τον φίλο, γιατί δίνει σε όλους μας τον καρπό του πνεύματός του και ταυτόχρονα παραδίδει μαθήματα ελπίδας.

Η ζωή πάντα συνεχίζεται και αυτό είναι που τελικά αξίζει, γιατί μέσα από την ζωή διατηρείται ανέπαφη και η θύμηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *