Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ναι στην είσοδο μεγάλων καταστημάτων στον Πειραιά.Όχι στα MALL


«Κύριο: Γιάννη Κανατσέλη

Αρχισυντάκτη της εφημερίδας

“Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ”

ΠΕΙΡΑΙΑ

Κύριε Κανατσέλη,

εμπορικόςΜε αφορμή το άρθρο στην εφημερίδα σας με τίτλο “ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ” στις 10/12/20, όπου γίνεται αναφορά στο κατάστημα ΙΚΕΑ και στην άποψη ότι ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει ενημερώσει για το πώς βλέπει την εγκατάστασή του, καθώς και τις θέσεις του για άλλα μεγαλοκαταστήματα που προγραμματίζουν την κάθοδό τους στο λιμάνι, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Αρχικά, ο ρόλος του Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι παρεμβατικός, δεν νομοθετεί, αλλά φυσικά και δεν σιωπά όταν θίγονται τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου.

Εν τούτοις, πιστεύουμε, ότι η συγκεκριμένη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα θα δημιουργήσει μία νέα εικόνα, θα προσδώσει αξία και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός κομβικού σημείου της πόλης μας που, κατά γενική ομολογία, έχει υποβαθμιστεί.

Αυτή άλλωστε είναι και η άποψη συναδέλφων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη γειτονική περιοχή, που θεωρούν ότι θα συμβάλλει στην προσπάθεια αύξησης της επισκεψιμότητας και τόνωσης της αγοραστικής κίνησης.

Όσον αφορά στα μεγαλοκαταστήματα που αναφέρετε, η πάγια θέση του Συλλόγου μας, είναι ότι είμαστε αντίθετοι με την ανέγερση οποιουδήποτε mall μέσα στο λιμάνι ή και μέσα στην πόλη, θεωρώντας ότι δεν είναι αυτό που λείπει από τη μεγάλη πειραϊκή αγορά. Αντίθετα αυτό που απουσιάζει είναι όλες αυτές οι συνέργειες που θα καταστήσουν την πόλη περισσότερο ελκυστική, ευκολότερα προσβάσιμη και φιλικότερη προς τους επισκέπτες και τους κατοίκους της, με επίκαιρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και περιβαλλοντικές προβλέψεις.

Παρακαλούμε, για τη δημοσίευση της απάντησής μας για ενημέρωση των αναγνωστών της εφημερίδας σας και σας γνωρίζουμε, ότι είμαστε πάντα στην διάθεσή σας για να σας δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματά σας σχετικά με θέματα που αφορούν το πειραϊκό εμπόριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *