Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαλτεσινίκο Αρκαδίας

βαλτεσίνικοΌσοι γνωρίζετε καλά από Ιστορία, το Βαλτεσινίκο θα σας είναι γνώριμο, μιας και έχει αποτελέσει το ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Το πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και είναι κρυμμένο μέσα στην πυκνή βλάστηση του Μαινάλου στη βόρεια πλευρά του.

Το παραδοσιακό χωριό μπορεί να μην αποτελεί δημοφιλή προορισμό, ωστόσο έχει μία μαγεία που μπορείς να την ανακαλύψεις κάνοντας το οδοιπορικό σου στην γύρω περιοχή. Τα υπόλοιπα χωριά είναι περισσότερο γνωστά όμως όταν κάνει κανείς αυτό το ταξίδι θεωρώ ότι πρέπει να το επισκεφθεί.

Η ομορφιά, η γραφικότητα και η παράδοση δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο. Το Βαλτεσινίκο με τα γραφικά και πέτρινα σπίτια, και το απίστευτο φυσικό τοπίο που το αγκαλιάζει, αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής.

Έξω από το χωριό, στη θέση Λενικά, ανακαλύφθηκαν ερείπια αρχαίας πόλης, ναού και μυκηναϊκών τειχών. Οι ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας έδειξαν πως ο ναός χρονολογείται από τον 7ο π.Χ αιώνα και είναι αφιερωμένος στη θεά Άρτεμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *