Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής

Σαρδέλα λεμονάτη

σαρδέλαΥλικά: 1kg. σαρδέλα καθαρισμένη, 1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό του, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη τριμμένη ή φρέσκια, 40ml. ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σε μία λαμαρίνα ψησίματος, ρίχνουμε την σαρδέλα και την απλώνουμε. Κατόπιν, τρίβουμε ένα μέρος από την φλούδα ενός λεμονιού με τον τρίφτη επάνω από τις σαρδέλες. Στύβουμε στη συνέχεια το λεμόνι. Πασπαλίζουμε τις σαρδέλες με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και ελαιόλαδο.

Μετακινούμε ελαφρώς με τα χέρια μας τις σαρδέλες στη λαμαρίνα ώστε τα υλικά να απλωθούν σε όλο το φαγητό και στη λαμαρίνα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο, και βάζουμε τη λαμαρίνα στους 190 βαθμούς για 30 έως 35 λεπτά στον αέρα. Μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό και στους 200 βαθμούς εάν θέλουμε τις σαρδέλες λίγο πιό ξεροψημένες.

Μετά και από το ψήσιμο, η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί. Σερβίρουμε σε πιατέλα και μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό αυτό με τσίπουρο ή λαδολέμονο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *