Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πειραιά.ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ανταρσύα λιμάνιΤο Σάββατο (6/3/21) μέλη της “Ανταρσία στο Λιμάνι” και της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά επισκεφθήκαμε το ξενοδοχείο “Γαλήνη” στον Πειραιά.

Οικογένειες προσφύγων με παιδιά από την Γάζα αλλά και μονοί πρόσφυγες απειλούνται με έξωση από το ξενοδοχείο. Δεν είναι οι μόνοι. Χιλιάδες αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα πετιούνται έξω από τα ξενοδοχεία και τα σπίτια χωρίς καμία πρόβλεψη για το που θα μείνουν.

Οι οικογένειες που μένουν στο ξενοδοχείο Γαλήνη περιμένουν μάταια για μήνες για να πάρουν τα διαβατήριά τους, όπως και άλλοι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. Προκειμένου να τους αναγκάσουν να φύγουν τους εκβιάζουν, κόβοντας το ρεύμα και το ζεστό νερό. Στον Πειραιά υπάρχει άλλο ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες και στο οποίο προετοιμάζονται εκκενώσεις.

Είναι εγκληματικό την στιγμή που υπάρχουν τόσα κλειστά ξενοδοχεία να αφήνονται πρόσφυγες και προσφυγόπουλα στον δρόμο, με την ΕΛΑΣ να τους κόβει πρόστιμα όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες στην πλατεία Βικτωρίας ή να οδηγούνται με επιχειρήσεις σκούπα σε φυλακές σαν την Αμυγδαλέζα.

Το μόνο που ζητάνε είναι τα διαβατήρια τους (που τα δικαιούνται) για να μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες.

Καλούμε τον δήμο του Πειραιά να εξασφαλίσει την στέγαση των προσφύγων. Η θέση των παιδιών είναι στα σχολεία και όχι στον δρόμο.

Διεκδικούμε να σταματήσουν οι εξώσεις και να στεγαστούν όλοι οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία.

Όλοι και όλες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 20 Μάρτη στις 3μμ στην Ομόνοια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *