Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας.10 χρόνια μετά από τις προσπάθειες Γιάννη Γλύκα

γλύκας ζεύξηΠόσες φορές ακόμα θα προκηρυχτεί η ζεύξη Περάματος – Σαλαμίνας. Ήμουν παιδί και γέρασα, κατά πως λέει και ο λαός και κάθε λίγο και λιγάκι έρχεται και νέα εξαγγελία για το θέμα.

Έχουν εκπονηθεί πολλές μελέτες, άλλες για γέφυρα πάνω απ’ τη θάλασσα, άλλες για υποθαλάσσια και τίποτα το ουσιαστικό δεν έχει γίνει.

Τελευταία προσπάθεια ήταν το 2012, την οποία είχαμε προβάλει εκτενώς και από την ΦΩΝΗ, με τον τότε Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Γλύκα, που στην ουσία ήταν ήρωας, καθώς είχε κάνει μεγάλες προσπάθειες για την πραγματοποίηση της ζεύξης και είχαμε φτάσει στο σημείο να προκηρυχτεί η Ζεύξη, κάτι που τελικά ποτέ δεν έγινε.

Είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις και συζητήσεις μιας πενταετίας, από το 2007, με σοβαρές προσπάθειες το έργο να γίνει πραγματικότητα.

Φτάσαμε τελικά στα σημερινά, που και πάλι γίνεται προσπάθεια, από την Κυβέρνηση πλέον, για να γίνει πραγματικότητα το όλο έργο και να μπει ένα τέρμα στην μακροχρόνια αυτή εκκρεμότητα που ταλαιπωρεί και αποκόπτει την Σαλαμίνα από τον κορμό της Αττικής.

Ένα Εθνικό Έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, βρίσκεται ακόμα στο σημείο μηδέν, με αμφίβολη τελικά έκβαση, αφού η υλοποίησή του, όπως φαίνεται, θα εξαρτηθεί από το πώς να βολευτούν όσοι έχουν τα φεριμπότ, και πως θα αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Σαλαμίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *