Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το φεγγάρι των λουλουδιών.Υπερπανσέληνος της 26ης Μαΐου

πανσέληνοςΜε ολική έκλειψη σελήνης το «Φεγγάρι των Λουλουδιών». Μια ακόμη υπερπανσέληνος, η δεύτερη του έτους και η πιο μεγάλη για φέτος, έλαβε χώρα νωρίς την Τετάρτη 26 Μαΐου (το βράδυ Τρίτης).

Η εν λόγω πανσέληνος, είναι παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθισης των φυτών εν μέσω άνοιξης. Για μια ακόμη φορά το φεγγάρι βρέθηκε πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος φάνηκε μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως. Μάλιστα η υπερπανσέληνος συνέπεσε σχεδόν με μια ολική σεληνιακή έκλειψη, τη μοναδική του 2021, η οποία όμως δε θα είναι ορατή από την Ελλάδα

Η κορύφωση της πανσελήνου έγινε λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Μαΐου, αλλά μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου (περίπου στις 04:30 ώρα Ελλάδας της 26ης Μαΐου) η Σελήνη βρέθηκε στην κοντινότερη απόσταση της από τη Γη (357.311 χιλιόμετρα).

Η δεύτερη αυτή υπερπανσέληνος του 2021 ήταν πιο εντυπωσιακή από την πρώτη του Απριλίου, επειδή η Σελήνη βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στη Γη κατά περίπου 157 χιλιόμετρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *