Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αθλητισμός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία

Δηλώσεις στην ΦΩΝΗ του Θόδωρου Τερζή

Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων

Δήμου Περάματος

τερζησΟι βαθιές «πληγές» που αφήνει στις τοπικές κοινωνίες η πανδημία του Κορωνοϊού θα χρειαστούν μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες σε κρίσιμους τομείς της Δημόσιας ζωής, για να μπορέσουν να επουλωθούν.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αθλητισμός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό για την επάνοδο των πολιτών σε φυσιολογικούς ρυθμούς, αλλά και στην περεταίρω προάσπιση της υγείας τους.

Αποδείχθηκε περίτρανα καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της «περιπέτειας» με την Covid 19, ότι ο Αθλητισμός βοηθά καίρια στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και ενισχύει όλους όσοι γυμνάζονται, να ζουν μια υγιή ζωή.

Φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέα η συνεισφορά του Αθλητισμού στην ψυχική ανάταση των αθλούμενων, στην ψυχαγωγία όσων παρακολουθούν ή κάνουν κάποιο σπορ, ενώ διευρύνει αναμφίβολα την κοινωνική ζωή, των ανθρώπων.

Ο εκπαιδευτικός ρόλος των αθλημάτων για τους μαθητές είναι επίσης κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία μιας ακμάζουσας κοινωνίας ενώ δεν θα πρέπει να λησμονηθούν οι επαγγελματικοί ορίζοντες που ανοίγονται σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με τα αθλήματα, καθώς και η ακμάζουσα οικονομία που αναπτύσσεται γύρω από κάθε πτυχή του κλάδου.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν απόλυτα τη πάγια δέσμευση της διοίκησης του Δήμου Περάματος για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του Αθλητισμού και των υποδομών του στην πόλη μας.

Ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών χώρων του Δήμου Περάματος μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα και η αναβάθμιση γηπέδων δίνουν το στίγμα της προσήλωσης της πολιτικής μας.

Η σταθερή επένδυση στην ανακαίνιση των αθλητικών χώρων έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς και είναι βέβαιο ότι με το τέλος της πανδημίας, οι δημότες μας θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα που θα τους παρέχει μια πληθώρα επιλογών για να αθληθούν μαζικά και ποιοτικά.

Ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & Εθελοντισμού του Δήμου Περάματος, συμμετέχω διαρκώς σε τηλεδιασκέψεις της Περιφέρειας, της ΠΕΔΑ και άλλων θεσμικών φορέων και διαρκώς επαναλαμβάνω την πάγια άποψη μου πως παραμένει επιτακτική η ανάγκη για την λήψη επιχορηγήσεων όλων των αθλητικών σωματείων από την κυβέρνηση.

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση από το Δήμο Περάματος των εργασιών αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης φωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου της πόλης με ίδιους πόρους.

Ειδικότερα, προχωρήσαμε σε αντικατάσταση τεσσάρων προβολέων σε κάθε πυλώνα με καινούριους, καθώς και σε επισκευές του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η μελέτη της Περιφέρειας Αττικής -σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Περάματος- για την αντικατάσταση των προβολέων του γηπέδου με τελευταίας τεχνολογίας τύπου LED, αλλά και τον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των ποδοσφαιρικών μας σωματείων, έχει εγγραφεί το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι σημαντικό επίσης να σημειώσω πως με την συμπαράσταση και το αμέριστο ενδιαφέρον του Δημάρχου μας, Γιάννη Λαγουδάκη έχει αλλάξει όψη ο χώρος του παλαιού κοιμητηρίου της πόλης! Το εκκλησάκι επαναλειτουργεί και οι πιστοί προσέρχονται με σεβασμό σε έναν χώρο ιερό για την πόλη μας.

Ενώ και στο χώρο που φιλοξενείται η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περάματος έχουν γίνει σημαντικά έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού.

Είναι κοινή μας πεποίθηση με τον Γιάννη Λαγουδάκη πως το Πέραμα πρέπει να πρωταγωνιστεί στον αθλητισμό και τον πολιτισμό!

Εργαζόμαστε σκληρά με όλους στο Δήμο μας έτσι ώστε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε τους συλλόγους και τους αθλητές της πόλης μας να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να βαδίσουν το δρόμο των επιτυχιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *