Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιωάννη και Νάνσυ.Να είσαστε ευλογημένοι από τον Θεό

ΓΑΜΟΣ 3Αγαπητά μου παιδιά, Ιωάννη και Νάνσυ, αρχικά θα σας συγχαρώ, που επιλέξατε να τελέσετε θρησκευτικόν γάμον, το μέγα αυτό μυστήριον της Εκκλησίας.

Σας εύχομαι να ζήσετε και να ευτυχήσετε, με την ευλογία του Θεού, ο οποίος σας εστεφάνωσε με δόξα και τιμή, διότι ο έγγαμος βίος είναι ένα στάδιον αγώνων. Η Αγία Γραφή προβάλλει ως παράδειγμα, πολλά ευλογημένα ανδρόγυνα, που έγιναν υπόδειγμα στον έγγαμον βίον τους.

Σήμερα μάλιστα εορτάζομεν την Σύναξιν των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που υπήρξαν πρότυπα παραδείγματα γάμου, οικογενειακής ζωής για νεονύμφους.

Στον αγώνα σας, αγαπητά μου παιδιά, εύχομαι  συνοδοιπόρος σας να είναι ο Θεός, «ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός» για να σας χαρίζει πλούσια τα επίγεια και τα ουράνια αγαθά.

Να ζήσετε αρμονικά «εν ειρήνη και ομονοία». Στήριγμά σας η ομαλή συμβίωσις, για να χτίσετε μία κοινωνία αγάπης, όπου θα βασιλεύει ο σεβασμός, η ειρήνη, η κατανόηση.

Ο Θεός, να σας χαρίζει  μακροζωϊα για να δείτε «υιούς υιών και θυγατέρες θυγατέρων». Η τεκνογονία στο γάμο είναι θέλημα Θεού, διότι μέσω Αυτού, μπορούν να γεννηθούν μεγάλα αναστήματα αρετής και πίστεως.

Πολλές ευχές και στην αγαπημένη σας θεία, Αναστασία Κουτσουμπού, σύμβολο στοργικής και αληθούς αγάπης, έμπρακτο παράδειγμα για σας. Πόθος της η ευτυχία σας και χαρά της, να αξιωθεί να δει και απογόνους.

Οι ευχές μας και οι προσευχές μας θα σας συνοδεύουν.

ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΝ

 

Μαρία Τσακανίκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *