Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής

γαλατόπιταΓαλατόπιτα

Υλικά: Ελληνική πίτα κρέμας, 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, 4 φλιτζάνια γάλα, – 1 x φλιτζάνι σιμιγδάλι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη βανίλιας, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, Ζάχαρη κανέλας για ξεσκόνισμα (προαιρετικά).

Για το σιρόπι: 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί 9 έως 12 ιντσών. Σε μεγάλη κατσαρόλα, το γάλα με το βούτυρο μέχρι να βράσει, ανακατεύουμε συχνά. Προσθέστε ζάχαρη, χτυπημένα αυγά, σιμιγδάλι και χυμό λεμονιού και χτυπήστε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα (περίπου 10 λεπτά).

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ενώ ψήνεται η κρέμα γάλακτος, βράζετε νερό και ζάχαρη και χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα, σιγοβράζετε ακάλυπτα για περίπου 10 λεπτά (το σιρόπι πρέπει να πήξει ελαφρώς).

Βγάλτε την πίτα με κρέμα από το φούρνο και ρίξτε σιρόπι σε ολόκληρη την κρέμα. Τοποθετήστε ξανά στο φούρνο και ψήστε για επιπλέον 10 λεπτά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με ζάχαρη κανέλας και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *