Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χαρείτε το ειδυλλιακό Φθινόπωρο

Χάρμα οφθαλμών και αισθήσεων το φετινό Φθινόπωρο, που θυμίζει περισσότερο ζεστό Καλοκαιράκι, παρά οτιδήποτε άλλο. Βέβαια έχουμε ξεχάσει ότι έρχεται και Χειμώνας και ότι πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, γιατί θα έρθει απότομα το κρύο και θα τρέχουμε. Όμως, όσο βλέπουμε τον καιρό να βαστάει και να κάνει ζέστες, που σε ξετρελαίνουν, δεν έχουμε μυαλό για τίποτα άλλο. Το βλέπουμε όλοι, το αισθανόμαστε, το ζούμε! Η Φύση έχει γίνει πολύ φιλική απέναντί μας και μας χαρίζει κάτι μέρες να τις πιεις στο ποτήρι.

Τόχουμε πει πολλές φορές. Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι πα να πει κόλαση όταν ζεις μόνιμα στον παράδεισο. Σήμερα πίναμε τα ουζάκια μας πάνω στο κύμα με έναν ήλιο που ήταν σκέτη μαγεία. Και στην παραλία υπήρχε κόσμος που έκανε μπάνιο ή απολάμβανε τα χάδια της ζεστής άμμου. Μάλιστα! Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Όλος ο κόσμος έξω. Άλλος να κάνει βόλτες πάνω κάτω για να χαρεί αυτό που κανείς δεν χορταίνει, άλλος να ρεμβάζει από τα παγκάκια και να ευχαριστεί το Θεό που έχει προικίσει την Ελλάδα με τόσα καλά.

Πόσο χαίρομαι να ακούω τους ανθρώπους να εκφράζονται όμορφα και απλά κάτω από συνθήκες ειδυλλιακές, όπως αυτές που βιώνουμε αυτές τις μέρες! Ύστερα σου λένε γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα του Έρωτα, της Φιλίας, της καλής παρέας και πάει λέγοντας. Μα είναι ποτέ δυνατόν να δυσανασχετείς όταν δεν έχεις κάτι που να σε κάνει να μην αισθάνεσαι καλά; Πως μπορείς να σκεφτείς, ακόμα και αυτή την φτώχεια που σε δέρνει, με το πετρέλαιο, από τη μια να έχει φτάσει στα ύψη, και συ από την άλλη να γυρνάς με το σορτσάκι και τις σαγιονάρες στις παραλίες, γυμνός από τη μέση και πάνω, χωρίς να δίνεις σημασία σε τίποτα.

Ξέρετε τι μου έλεγε καλή μου φίλη σήμερα, ότι το Σαββατοκύριακο θα πάει στην Τήνο και θα πάει στην παραλία που συνηθίζει να κάνει το μπανάκι της. Αφήνει μάλιστα στην ερημική αυτή παραλία και στις σπηλιές που έχει τα σύνεργά της όλα (σλίπινγκ μπαγκ, καμινέτα, φλυτζάνια, ζάχαρες και καφέδες. Μάλιστα αυτά γίνονται ακόμα και τώρα που όπου νάναι μπαίνει ο Οκτώβριος. Αχ Ελλάδα μου! Πανέμορφη κόρη της Γης! Ομφάλιε λώρε της ανθρωπότητας! Αν δεν ήσουν εσύ να κρατάς τα ίσα στην ομορφιά δεν θα υπήρχε τίποτα. Να γιατί όλοι μας μακαρίζουν. Έρχονται οι λογής λογής λαοί για διακοπές ή για την ιστορία μας και μας δίνουν το πρώτο και πολυπλατινένιο μετάλλιο για την παραδεισένια ομορφιά της πατρίδας μας και την Ολύμπια νηφαλιότητα τη δική μας.

Δεν βρίσκω λόγια και για τις μαγικές νύχτες που μας έχει χαρίσει αυτό το ανεπανάληπτο Φθινόπωρο που νομίζω που είναι ένα από τα ωραιότερα που μας έχουν έλθει. Ο έρωτας δίνει και παίρνει κάτω από τα πανέμορφα φεγγάρια. Μόνο οι φουκαράδες οι μαθητές έχουν στρωθεί στα μαθήματα και δεν μπόρεσαν να παρατείνουν τις διακοπές τους και να απολαύσουν ξένοιαστα και ανέμελα όλη αυτή την πανδαισία που μας έχει χαρίσει αυτή η περίοδος. Αν το ξέραμε ότι θα είχαμε τόσο γλυκό καιρό έπρεπε να τον είχαμε διαφημίσει σε όλο τον κόσμο και να είχαμε καλέσει όλους τους λαούς να ρθούν και να μοιραστούν μαζί μας την μαγεία της Ελλάδας.

Όλα τα Καλοκαιρινά θέρετρα κάνουν χρυσές δουλειές με τους τυχερούς Έλληνες που πήραν τώρα την άδειά τους και με τους αργοπορημένους τουρίστες που νιώθουν ευτυχισμένοι και περιπλανιούνται ανέμελα στα γαλάζια νησιά μας και στους αρχαιολογικούς χώρους μας. Νομίζεις ότι όπου νάναι έρχεται το κανονικό Καλοκαίρι και όχι η παγωνιά του Χειμώνα, με όλα αυτά που αντικρίζεις. Κυκλοφορείς μα τα κοντομάνικα και κάνεις ακόμα τα μπάνια σου ενώ θα έπρεπε να φοράς τη ζακέτα ή να κλείνεσαι σπίτι. Αν δεν νύχτωνε νωρίς κανείς δεν θα πίστευε ότι μπαίνουμε στον Οκτώβριο και ότι όπου νάναι θα πιάσουν ψύχρες.

Ας ελπίσουμε αυτές οι ζεστές μέρες να κρατήσουν όσο μπορούν περισσότερο και να μας κάνουν να νοιώσουμε ότι πραγματικά ζούμε στον παράδεισο και ότι δεν είναι απλά ένα τόσο ανεπανάληπτο όνειρο που κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *