Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική η παρουσία της ΕΕΤΑΑ στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣτην αξιοποίηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση  των νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων της επόμενης περιόδου  και  τον ρόλο της ΕΕΤΑΑ καθώς και την τουριστική αναβάθμιση και αειφορία των ΟΤΑ – το παράδειγμα του «Αντώνης Τρίτσης», ήταν τα θέματα  των ομιλιών  που παρουσίασαν στο πρόσφατο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Δημήτρης Μαραβέλιας και Ευαγγελία Γκόγκου, αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας ανέφερε ότι την περίοδο που διανύουμε βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός σημαντικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Η ΕΕΤΑΑ, έχει αναλάβει  έναν σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη των Δήμων, μέσω της δημιουργίας Τεχνικής Υπηρεσίας και Ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών», ανέφερε ο κ. Μαραβέλιας και  ενημέρωσε τους συνέδρους ότι, έχει  ήδη συσταθεί και λειτουργεί Τεχνική Υπηρεσία για την εκπόνηση τεχνικών μελετών, για όσους Δήμους δεν διαθέτουν  επάρκεια, καθώς και Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών (μελετητών και επιβλεπόντων), και ήδη αρκετοί Δήμοι, κυρίως νησιωτικοί και ορεινοί, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υποστήριξή τους, προκειμένου να συντάξουν ή να ωριμάσουν μελέτες για έργα που πρόκειται να υλοποιήσουν.

Η Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ευαγγελία Γκόγκου στην ομιλία της τόνισε ιδιαίτερα την ενεργή συμπαράσταση αλλά και την αρωγή, τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών όσο και της ΕΕΤΑΑ, στους Δήμους όλης της χώρας, απέναντι στα πολλά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα στην υγειονομική κρίση.

Η Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους Δημάρχους και αφού εξήρε τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, τόσο οι υπηρεσίες των Δήμων, όσο και οι ίδιοι, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας πόλεων έξυπνων, φιλικών προς τον πολίτη, προσβάσιμων για όλους και ενεργειακά αυτόνομων. «Πόλεων, που θα διασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ποιότητας ζωής. Αλλά και πόλεων καλύτερα οχυρωμένων απέναντι στα φυσικά φαινόμενα που διασαλεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *