Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελεύθερη Άποψη.

ΔΙΧΩΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟ ΤΟΥ ’40:

ΟΤΑΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ….

μπουκουβαλα μαριαΚάποιοι αμετανόητοι, με αριστοτεχνικό τρόπο, προσπαθούν να αποχριστιανίσουν τη χώρα μας. Με ύπουλο σχέδιο και εντολές σιβυλλικές, απομακρύνονται τα ιερά μας σύμβολα από νοσοκομεία, δημόσια κτίρια και γραφεία. Ενοχλούνται λέει οι νέο εισαγόμενοι κάτοικοι της χώρας. Προφανώς, η ισλαμοποίηση κρίνεται ως αποδεκτή, ενώ η Ορθοδοξία ως επίσημη θρησκεία της χώρας, τελεί υπό καθεστώς αποξήλωσης. Αλήθεια, πότε ψήφισε ο Ελληνικός λαός, δίδοντας άδεια, να αλλάξουν τα ήθη, τα έθιμα, η φυλή και η θρησκεία του;

Με ψυχή και πίστη, σε προαιώνια ιδανικά, πολέμησαν οι θρυλικοί δημιουργοί του Έπους της Βορείου – Ηπείρου, αφήνοντας τα κόκκαλα τους, στα βουνά της.

Όμως αυτή η θυσία, σήμερα, βεβηλώνεται και υποβαθμίζεται.

Κατεβαίνει η εικόνα της Θεομήτορος, από δημόσια κτίρια… Ενοχλεί! Όμως με την εικόνα εκείνη, σφιχτά στο στήθος, πολέμησαν τότε και με το όνομα της στα χείλη, ζήτησαν τη συνδρομή της, εκεί, στο βωμό του μαρτυρίου τους, εκείνα τα νέα παιδιά, πάνω στα παγωμένα όρη του μετώπου, το χειμώνα του ’40-’41 και νίκησαν.

Και βέβαια υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για αυτό, μια των οποίων έχει καταγραφεί στα αρχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά και σε βίντεο, όπου ο παλαίμαχος στρατιώτης, σε πολύ προχωρημένη ηλικία, ομολογεί τη θαυμάσια εμφάνιση και παρέμβαση της Παναγίας, που έσωσε τη ζωή του ιδίου, αλλά και των συντρόφων του, οδηγώντας τη διμοιρία του, η ίδια, σε ασφαλές μέρος, μακριά από τα πυρά του εχθρού…

Πρόκειται, για ένα συγκλονιστικό θαύμα, που περιεγράφηκε, στα αρχεία του Γ.Ε.Σ, όπως ακριβώς συνέβη, από τον τότε ανθυπασπιστή Νικόλαο Γκατζιάρο.

Σε βιβλίο μάλιστα του στρατηγού Κατσιμήτρου, έχει διασωθεί το γεγονός, όπως ακριβώς το έζησαν ο διοικητής το λόχου, Αλέξανδρος Χρυσοχόου, ο ανθυπασπιστής Νικόλαος Γκαντζιάρος και οι διμοιρίτες του λόχου. Η Παναγία εμφανίσθηκε ξαφνικά, νυχτερινή ώρα, ως γυνή μαυροφόρα, μπρος στον ανθυπασπιστή Νικόλαο Γαντζιάρο και, τον διαβεβαίωσε ότι υπό την προστασία της ο Ελληνικός στρατός θα νικούσε. Του υπέδειξε μάλιστα να μην φοβάται, διότι θα τον προστάτευε…

Πράγματι, η Παναγία διέσωσε και τον ανθυπασπιστή και τη διμοιρία του από βέβαιο θάνατο, οδηγώντας τους σε ασφαλές σημείο, υποδεικνύοντας τους η ίδια, ασφαλή διαδρομή, μακριά από τα εχθρικά πυρά. Ο διοικητής του λόχου, Αλέξανδρος Χρυσοχόου, μετά τα θαυμαστά γεγονότα, υποχρέωσε τον ανθυπασπιστή Γαντζιάρο, να συντάξει έγγραφη αναφορά σχετικά με το συμβάν προς το Γ.Ε.Σ… Έτσι διασώθηκε έγκυρη κι επίσημη, καταγραφή του γεγονότος. Αλλά και το έτος 2010, ο ίδιος ο Νικόλαος Γαντζιάρος, σε βαθύ γήρας, μιλώντας στην κάμερα, από την κατοικία του στα Ιωάννινα, αφηγήθηκε κλαίγοντας από συγκίνηση, με κάθε λεπτομέρεια, όσα είχαν συμβεί τότε. Η αφήγηση αυτή, υπάρχει σε μαγνητοσκοπημένη εκπομπή, το βίντεο της οποίας κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπου έχει αναρτηθεί και η επιστολή, που συνέταξε μετά τα γεγονότα, προς το Γ.Ε.Σ.

Όση προσπάθεια κι αν εκπονείται από τη «μαύρη σκιά», της σημερινής κατοχής, όπου τα δελτία τροφίμων, έχουν αντικατασταθεί από επιδόματα και διορισμούς, η ελευθερία της σκέψης έχει περιοριστεί δραστικά, θεμελιώδη ανθρώπινα δημοκρατικά δικαιώματα, έχουν καταπατηθεί, όπως εκείνο της εργασίας, την αυθεντικής παραγωγικότητας, και της ατομικής ιδιοκτησίας, που τελούν υπό έμμεσο διωγμό, ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.

Θέλουν να εξαφανίσουν την φυλή μας; Μας γενοκτονούν έμμεσα;

ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ. Μπορεί να μην έφυγαν ποτέ, τα καθάρματα με τις στολές του Hugo Boss και η παρέα τους, από τη χώρα μας, αλλά όπως και οι γονείς κι οι παππούδες μας και πάλι θα τους πολεμήσουμε και πάλι από τη μικρή χώρα μας, θα αρχίσει να σκίζεται το ύφασμα τους. Εκείνο το ρυπαρό νεκροσέντονο, που θέλει να καλύψει την Ελληνική Αλήθεια, με ρυπαρά ήθη, ρυπαρά είδωλα και κάθε είδους ρυπαρές διδασκαλίες στρέβλωσης του ορθού λόγου, στη χώρα, που βασιλεύει το Φως το Αληθινό, που είναι Ένα και Μοναδικό, έστησε τον Παγκόσμιο Πολιτισμό και τον στηρίζει ακόμα. Και είτε τους αρέσει, είτε όχι, άλλη μια φορά, θα τους στείλει στο αγύριστο σκοτάδι, που γεννήθηκαν.

 

ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΤΑΜΕ ….

Αλέξανδρος Αλεξανδράκης (1913-1968), ο ζωγράφος της Μεγάλης Στιγμής.

Είναι αδύνατον να αναβιώσει το Έπος του 1940, στη μνήμη ημών των μεταγενέστερων κι ανάξιων, δίχως τους πίνακες του μοναδικού ζωγράφου, Αλέξανδρου Αλεξανδράκη.

Γόνος ευκατάστατη οικογένειας εμπόρων της Αθήνας, από μικρός, φανέρωσε το εξαιρετικό ταλέντο του στο ζωγραφική και διδάχτηκε τα μυστικά της τέχνης δίπλα σε αξιόλογους διδασκάλους της Σχολής Καλών Τεχνών, όπως οι Νικηφόρος Λύτρας, Γεώργιος Ροϊλός, Σπυρίδων Βικάτος, Ουμβέρτος Αργυρός και άλλοι.

Σύντομα ο ζωγράφος, μαζί με τα πέντε αδέλφια του, επιστρατεύεται και αναχωρεί για το μέτωπο, κρατώντας μαζί του και το βαλιτσάκι με τα σύνεργα της ζωγραφικής.

Βιώνει και αποτυπώνει ταυτόχρονα όλα τα πρόσωπα του πολέμου. Από την ανδρεία, έως την απόλυτη ανθρώπινη εξαΰλωση. Τα έργα του αποπνέουν έναν έξοχο ρεαλισμό, κίνηση, κυρίως όμως, κατορθώνει να αποτυπώσει με μοναδική ευαισθησία, τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών του δράματος, που πάνω του στήθηκε το Έπος ενός λαού, που θυσιάστηκε στο βωμό προαιώνιων πατρογονικών ιδανικών.

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *