Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΟ

λαζαρακοσΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grαναποδα βηματα

Στις 4 Νοεμβρίου 2021, στη Φωνή των Πειραιωτών και στη μόνιμη στήλη ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ αρχίσαμε τη δημοσίευση μιας σειράς άρθρων κάθε Πέμπτη και αυτά είναι: Η Γνώση που επιβάλλει το σήμερα:

  • Λόγος Πρώτος: Αυτογνωσία – Θεογνωσία. Η Γνώση του Λογικού Ποιμνίου
  • Λόγος Πρώτος: Αυτογνωσία – Θεογνωσία. Η Αυτογνωσία μας
  • Λόγος Πρώτος: Αυτογνωσία – Θεογνωσία. Η Θεογνωσία μας.

Παρακολουθώντας ο εξαίρετος αναγνώστης αυτή την αρθρογραφία μας έχει ήδη διαπιστώσει ότι, δεν του παραθέσαμε τις δικές μας σκέψεις, θέσεις, αντιθέσεις, προβληματισμούς και προτάσεις· ό,τι έχουμε γράψει ανήκουν στον αγιοπνευματικό λόγο της Αγίας Εκκλησίας μας, για το λόγο αυτό αναφέρονται και οι πηγές. Βέβαια, ελάχιστα και απόλυτα περιορισμένα, υπάρχουν και οι δικές μας παρεμβάσεις όπως επιβάλλει η αρθρογραφία.

Ο στόχος όλων αυτών των δημοσιευμάτων που συνεχίζονται, είναι να μειωθεί η εντροπία του χάους στον κάθε αναγνώστη μας, που σκόπιμα αυξάνει η Νέα Εποχή, ή Νέα Τάξη Πραγμάτων, ώστε οι άνθρωποι να μην εκφράζουν την πραγματική και επιστημονική θέση της Ιστορίας, ή τη θεολογική και λειτουργική και δογματική και ιστορική θέση της Εκκλησίας, αλλά ο καθένας να εκφέρει τη γνώμη του και να επιμένει πως αυτή η γνώμη του είναι η επιστημονική θέση σύμφωνα με την ορθόδοξη Θεολογία, αλλά και την Ιστορία! Εξ’ άλλου, οι σατανικοί Νεοταξίτες (ντόπιοι και ξένοι) μας έχουν δηλώσει ότι: «Το χάος είναι μια τάξη που εσείς (δηλαδή εμείς) δεν μπορείτε να αντιληφθείτε, γιατί απλούστατα δεν θέλουμε εμείς να την αντιληφθείτε».

Όλα αυτά τα άρθρα είναι προγεγραμμένα αρκετούς μήνες πριν τα διαβάσει ο αγαπητός αναγνώστης. Αναλύστε τα παρακαλώ, βάσει των όσων συνέβησαν την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία και με τα όσα συμβαίνουν σήμερα και τότε θα προσεγγίσετε, έστω πολύ επιφυλακτικά και το άμεσο κοντινό μέλλον.

Αυτό σημαίνει προνόηση και σωφροσύνη. Σημαίνει ΑΦΥΠΝΙΣΗ και αφύπνιση σημαίνει αλλάζουμε πορεία, δηλαδή εγκαταλείπουμε τα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ που μας απομάκρυναν, λόγω πλάνης, από τα ιερά και τα όσια νάματα της Πίστεως και της Πατρίδος! Αν θέλουμε να επιβιώσουμε, εμείς και τα παιδιά μας, σωματικά και ψυχικά και πνευματικά αλλάζουμε πορεία. Εγκαταλείπουμε τον επιτήδειο εκφυλισμό που μας δημιούργησαν και καλλιεργούν οι αντίχριστοι, οι απάνθρωποι και βεβαίως ανθέλληνες υπηρέτες της εωσφορικής Νέας Εποχής. Αυτοί αιματοκυλούν την ανθρωπότητα με πολέμους, εμφύλιους, δολοφονίες από δήθεν «ιδεολόγους» τρομοκράτες, οικονομικές κρίσεις και πολλές άλλες συμφορές· όλα αυτά για να υλοποιηθεί το σατανικό τους Σχέδιο και το οποίο προφητεύεται καθαρά στον ενιαίο αγιοπνευματικό, προφητικό λόγο της Εκκλησίας μας και ειδικά στην Ιερή Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη.

Στην ερμηνεία της Ι. Αποκαλύψεως, του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιωήλ Γιαννακόπουλου διαβάζουμε για το εδάφιο 6: 1-8 τα εξής: «Οι επτά σφραγίδες. Εις τον κύκλο τούτον διακρίνονται πέντε τμήματα: 1) οι τέσσερεις πρώτες σφραγίδες οι οποίες, όπως φαίνεται στο κείμενο, αποτελούν ιδιαίτερη ομάδα και εκθέτουν τέσσερεις μεγάλες συμφορές. 2) Η πέμπτη σφραγίδα. Σε αυτή εκτίθεται η προστασία του Θεού επί των πιστών εν τω ουρανώ. 3) Η έκτη σφραγίδα. Αναστάτωση της Φύσης. 4) Τα μεταξύ της έκτης και εβδόμης σφραγίδας παρεμβαλλόμενα, ήτοι η προστασία των πιστών εν τη γη και Ουρανώ και τέλος. 5) Η έβδομη σφραγίδα. Η Αναγγελία της συντέλειας του κόσμου. Χρόνος δε εις τον οποίον αναφέρονται τα γεγονότα αυτά είναι, όπως θα φανεί κατωτέρω (στο βιβλίο), από της εποχής του συγγραφέως μέχρι τέλος του κόσμου.» (ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΙΩΗΛ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ Π. ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1991).

Αυτό που έχει σημασία γι’ αυτό το άρθρο είναι ο ιππέας του λευκού ίππου. «καὶ εἶδον, καὶ ἰδοῦ ἳππος λευκός, καὶ «ὁ καθήμενος ἐπ’ αὐτόν ἒχων τόξον·καὶ ἐδόθη αὐτῶ στέφανος, καὶ ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἳνα νικήση. – Εκύτταξα και ιδού, ένα άσπρο άλογο και ο αναβάτης είχε τόξον, και του εδόθηκε στεφάνι και έφυγε νικητής και δια να νικήση.» 1. (Αποκ. 6:2).

Στην ευρύτερη αγιογραφική ερμηνεία του, ο π. Ιωήλ αναφέρει: «…Ο εγωϊσμός υπό τη μορφή του πνεύματος και συγκεκριμένα της εχθρικής εισβολής, η οποία παριστάνεται δια του λευκού ίππου και του ιππέα του, ο οποίος εξήλθε «νικών και ίνα νικήση». Ακολουθούν οι επόμενοι τρεις ίπποι ως αποτέλεσμα του πρώτου ίππου (εγωισμός) και οι οποίοι έφεραν, φέρνουν και θα φέρουν όλεθρο, δυστυχία και θάνατο.

Εφέτος, βαδίζοντας προς τα Χριστούγεννα, ας διερωτηθούμε όλοι πιστεύοντες και μη. Ευλαβείς και ασεβείς. Κληρικοί και λαϊκοί, τι ζητάει απ’ όλους μας το Νέον Παιδίον που θα γεννηθεί και είναι ο προαιώνων Θεός; Όλοι γνωρίζουμε ως λογικά όντα τι ακριβώς περιμένει, αβίαστα και ταπεινά να του προσφέρουμε ως δώρα στη Φάτνη των αλόγων όπου θα γεννηθεί· τότε Αυτός θα μας χαρίσει το έλεος και τη σωτηρία Του, στις κρίσιμες και αποκαλυπτικές μέρες που ζει η ανθρωπότητα. Αμήν γένοιτο. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

 

Πηγές:

Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ –ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΔΟΣΗ Γ΄ΑΘΗΝΑΙ 1992.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *