Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Χριστούγεννα: Παιδίον έγεννήθη ἡμῖν

λαζαρακοσΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Ο χρόνος που σήμερα ζούμε είναι το 2021 μ.Χ. Σήμερα οι άνθρωποι, προχωρώντας αιώνα με τον αιώνα και με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ απομακρυνθήκαμε κατά πολύ από το Θείο Βρέφος που γεννήθηκε τότε στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Σήμερα οι άνθρωποι, τουλάχιστον οι περισσότεροι, όπως το παρουσιάσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες περιστρεφόμαστε γύρω από έναν εγωιστικό ουμανισμό. Όλα τα αποδεικνύουμε και ό,τι δεν μπορούμε να αποδείξουμε το διαγράφουμε. Η απομάκρυνσή μας από το Θείο Βρέφος μας οδήγησε σε πλάνες και εκφυλισμό. Και όλα αυτά δημιουργούν το χάος το οποίο γεννάει την αγνωσία και την αμάθεια, που από αυτές γεννιέται το θράσος και η αναίδεια. Όλα αυτά σήμερα η ανθρωπότητα τα πληρώνει ακριβά τόσο ως σύνολο, όσο και ως άτομα. Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό προκαλώντας αγωνία σε όλους τους πλανεμένους, ενώ οι παραμένοντες όντως πιστοί στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό εμφορούνται από εντελώς διαφορετικά συναισθήματα, του πραγματικού και όχι του ουτοπικού ορθολογισμού.

Πολλοί θέτουν το πρόσωπο του Χριστού στο επίκεντρο αμφισβητήσεων, η ιστορικότητα όμως του Ιησού Χριστού είναι κάτι αυτονόητο για κάθε Χριστιανό, αλλά και για κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο. Σύμφωνα με τη σαφέστατη μαρτυρία της Αγ. Γραφής, ο Ιησούς είναι ένα ιστορικό πρόσωπο, που γεννήθηκε επί Καίσαρος Αυγούστου, στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας. Μας δίδαξε την αληθινή Πίστη σκορπώντας τα σκοτάδια του χάους,, έκανε θαύματα, πέθανε σταυρικά και αναστήθηκε την Τρίτη ημέρα. Όμως και η επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει, αν όχι όλα, αλλά αρκετά από τα στοιχεία του ιστορικού βίου του Ιησού, τα οποία γνωρίζουμε από τα Ευαγγέλια.

Σήμερα οι νεοεποχικές φατρίες προβάλουν παντοιοτρόπως τη θέση της περίφημης «χρηστικής κατάστασης».

Ισχυρίζονται ότι ο Χριστός δεν ήταν ιστορικό, πραγματικό πρόσωπο, αλλά μια ιδέα η μια κατάσταση, στην οποία καλείται να φτάσει ο καθένας από μας. Η έλλειψη, δυστυχώς, της γνήσιας Ορθόδοξης κατήχησης έχει ως αποτέλεσμα τέτοιες πλανεμένες αντιλήψεις να διαδίδονται ευρέως και να γίνονται αποδεκτές ακόμη κι από Ορθόδοξους Χριστιανούς! Οι ευθύνες των κληρικών είναι τεράστιες, αλλά και των λαϊκών που δεν φροντίζουν να μάθουν τα περί της Πίστεώς τους, επιτρέποντας σε προβατόμορφους λύκους να εισέρχονται στην ποίμνη της Εκκλησίας του Σωτήρα Χριστού και Αγιοτριαδικού Θεού ημών.

Τέλος υπάρχουν και πλήθος ιστορικών στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο Χριστός είναι ιστορικό, δηλαδή πραγματικό πρόσωπο. Στοιχεία που δεν ανατρέπονται από το εωσφορικό κίνημα της Νέας Εποχής, ούτε από τους Νεοπαγανιστές, ούτε από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της πλάνης.

«Τοῦ δὲ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἡ γέννησις οὓτως ἦν. μνηστευθείσης γάρ τῆς μητρός αὐτοῦ Μαρίας τῶ Ἰωσήφ, πρίν ἢ συνελθεῖν αὐτοὺς, εὑρέθη ἐν γαστρί ἐχουσα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου. – Του δε Ιησού Χριστού η γέννηση έγινε κατά τον εξής τρόπο. Αφού η μητέρα του Μαρία αρραβωνιάστηκε με τον Ιωσήφ, έμεινε έγκυος εκ Πνεύματος Αγίου πριν να συνευρεθούν». (Ματθ. Α΄18).

Ερωτάμε λοιπόν: Όταν οι Ιεροί Κανόνες και η Παράδοση της Εκκλησίας μας, η φωνή δηλαδή των Αγίων μας, ορίζει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι σχέσεις με αιρετικούς και ορισμένοι από εμάς κάνουμε το αντίθετο (κληρικοί και λαϊκοί), δεν είναι φυσικό να σκανδαλίζονται οι πιστοί; Μιλάμε για τις θρησκευτικές και λατρευτικές σχέσεις με ετεροδόξους. νεοπαγανιστές και νεοεποχίτες, που είναι εντελώς ανεπίτρεπτες. Ο Οικουμενισμός, δηλαδή η ένωση όλων των Χριστιανών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι απαγορεύσεις των Ιερών Κανόνων και οι βασικότατες δογματικές διαφορές που μας χωρίζουν, είναι αίρεση. Μακριά λοιπόν από την παναίρεση του Οικουμενισμού και να οπλιστούμε με γνώσεις και ενάρετο βίο, αλλά και διάκριση προκειμένου να μην επιτρέψουμε ο Οικουμενισμός να αλώσει την Αγία Εκκλησία μας. Να την περιφρουρήσουμε από κάθε προβατόμορφο λύκο χωρίς να υπολογίζουμε τίτλους και αξιώματα που τυχόν κατέχει. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *