Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Ο Χρόνος άλλαξε, η ουτοπία βασιλεύει και η πραγματικότητα αγνοείται

λαζαρακοσΙωάννης Σπ. ΛαζαράκοςΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.gr

Χρόνια Πολλά. Ευτυχισμένη η Νέα Χρονιά. Ο Πιττακός (640-569 π.Χ.) είπε: «Δεν υπάρχει τίποτε το βέβαιο στη ζωή, διότι κανείς δεν ζει διαρκώς κατά τον τρόπο που επιθυμεί». Πως όμως επιθυμεί να ζήσει ο κάθε άνθρωπος; Ευτυχισμένα ή δυστυχισμένα; Φυσικά όλοι επιθυμούμε να ζούμε ευτυχισμένα, γιατί όμως υπάρχει τόση δυστυχία στη ζωή μας; Μπορούμε να εντοπίσουμε το τι φταίει και με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ να εγκαταλείψουμε τη μέχρι τώρα λαθεμένη πορεία μας και να βαδίσουμε προς την ευτυχία; Ναι μπορούμε, αν όχι κατά εκατό τοις εκατό τουλάχιστον κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Χωρίς χαλινό στις επιθυμίες μας είμαστε πάντα φτωχοί και πιστεύουμε πως η νέα χρονιά με κρεμμύδες, σκόρδα, ρόδια, πέταλα και φλουριά θα μας φέρει «γούρι» και θα υλοποιηθούν όλες οι επιθυμίες μας! Ακόμη και αυτές οι άσεμνες που μας απομακρύνουν από την αρετή.

Οι νεοταξίτες-παγκοσμιοποιητές, επιτήδεια με τα φερέφωνά τους, ποικίλα ΜΜΕ, από τη μια αυξάνουν τις υλικές και τις άσεμνες επιθυμίες των ανθρώπων και από την άλλη, με υπονοούμενα, τους υπενθυμίζουν συνεχώς το πόσο αδύναμοι είναι. Έτσι καταφέρνουν οι επιθυμίες να κυβερνούν τις ανθρώπινες αισθήσεις!

Οι συνέπειες αυτού του διαβολικού σχεδίου είναι καθοριστικά τραγικές για την ευκολόπιστη και ανυποψίαστη ανθρώπινη πλειοψηφία. Η επιθυμία των αδυνάτων είναι νόσος ψυχής, μας λέγει ο Βάκων. Γεμίσαμε με φόβο, αυτοάνοσα και διπολικούς (μανιοκαταθλιπτικούς). Επειδή αυτή η ωμή πραγματικότητα αγνοείται και οι ουτοπικοί άνθρωποι, με τα αλλήθωρα μυαλά, πιστεύουν πως το 2022 θα πραγματοποιηθούν, αν όχι όλες οι επιθυμίες τους τουλάχιστον οι περισσότερες. Διερωτάται κανείς, σώφρων, μα δε διδάχθηκαν τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια του βίου τους; Πως επιτρέπουν να τους εξαπατούν και να τους φουσκώνουν με φρούδες ελπίδες, όταν ακόμη κι ένα παιδάκι γνωρίζει πως ο καθένας επιθυμεί ό,τι του λείπει;

Το να επιθυμεί κανείς αυτά που του λείπουν είναι ανθρώπινο, το να επιθυμείς όμως αυτά που μπορείς να αποκτήσεις είναι σοφία,·σημαίνει πως έχεις το γνώθι σαυτόν. Δηλαδή δεν εξαπατάσαι με ψευδαισθήσεις, δεν υποδουλώνεσαι στις φοβέρες και τις απειλές. Με λίγα λόγια ζεις ελεύθερος και όχι δούλος στη φάρμα των ζώων που η ελίτ των νεοταξιτών έχει προσχεδιάσει και γράψει στο πρώτο κιόλας Πρωτόκολλό της πριν 120 χρόνια περίπου τα εξής: «Διατυπώνω το δικό μας σύστημα από δική μας σκοπιά καθώς και από σκοπιά των “Γκόιμ” (των βέβηλων χριστιανών). Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι οι άνθρωποι με κακά ένστικτα είναι πολυαριθμότεροι από όσους έχουν καλά ένστικτα. Επομένως τα καλύτερα αποτελέσματα δια την διακυβέρνησή τους επιτυγχάνονται μέσω της βίας και τρομοκρατίας και όχι μέσω των ακαδημαϊκών συζητήσεων. Ο κάθε άνθρωπος θέλει να κυβερνά, ο καθένας θέλει να γίνει δικτάτορας, αρκεί μόνο να μπορούσε να το πετύχει, και επί πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί, οι οποίοι δε θα ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τα αγαθά των άλλων, για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς…».

Αυτή η ελίτ που γνωρίζει πολύ καλά τα λόγια του Πλάτωνα και του Βιργιλίου ξέρει πως ο φόβος πηγάζει πάντοτε από την αμάθεια. Ο Πλάτωνας είπε: «Ο φόβος είναι αναμονή μελλοντικού κακού» και ο Βιργίλιος: «Ο φόβος είναι απόδειξη εκφυλισμένου μυαλού».

Έχοντας όλα αυτά κατά νου εύκολα αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και αποφεύγουμε την ουτοπία της αόριστης τύχης.

Θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικό και συνάμα σοφό να κάνουμε όνειρα για το μέλλον βασισμένα στην ευλογία του Αγιοτριαδικού Θεού μας. Τότε θα έχουμε σεμνές επιθυμίες που θα μας οδηγούν στην αρετή. Τότε θα γνωρίζουμε το μέλλον μας, ότι δηλαδή όσο ζούμε θα είμαστε ελεύθεροι ψυχικά και πνευματικά χωρίς φόβους, γιατί σιγά – σιγά θα μάθουμε να είμαστε ανώτεροι αδυναμιών και παθών. Δεν θα είμαστε εκφυλισμένα μυαλά και επομένως ο φόβος που σκορπά κατά κόρο η ελίτ των παγκοσμιοποιητών δεν θα μας αγγίζει. Αυτό ακριβώς φοβούνται η ελίτ και οι εντολοδόχοι τους. Διότι τα πάντα τα στηρίζουν στην αμάθεια που γεννά το φόβο, το θράσος και την αναίδεια. Παρατηρείστε έναν εκφυλισμένο άνθρωπο και θα εξακριβώσετε πως και τα τρία αυτά κακά περισσεύουν σ’ αυτόν.

Ευχόμαστε σε όλους, λοιπόν, το 2022 να είναι ευλογημένη χρονιά, αφού και ο Δημόκριτος μας παραγγέλλει: «Οι άνθρωποι έφτιαξαν το είδωλο της τύχης ως δικαιολογία της δικής τους αβουλίας». Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ειδωλολάτρης, δηλαδή να πιστεύει στο είδωλο της τύχης. Διότι η δικαίωση έρχεται δια της πίστεως προς τον Θεό. «Εκείνος που δικαιώνεται δια της πίστεως θα ζήσει». (Ρωμ.1:17).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *