H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.17 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821: ΖΗΤΩ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.Ντροπή και αίσχος στους Μανιάτες και Έλληνες Εφιάλτες. Αυτοί είναι…

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Για μία ακόμη φορά με τη χάρη της Αρχιστρατήγου του Έθνους, Αειπάρθενου Παντανάσσης Θεοτόκου, εορτάζουμε κι εφέτος το μεγαλύτερο γεγονός της Παγκόσμιας Ιστορίας. Μια χούφτα Έλληνες, Μανιάτες από μια γεωγραφική κουκίδα, την αδούλωτη Μάνη που γύρω-γύρω συνόρευε με την αχανή Οθωμανική Αυτοκρατορία των τριών Ηπείρων, έκαναν το πιο τρελό εγχείρημα που ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει στην ανθρωπότητα και μέχρι σήμερα δεν έχει επαναληφθεί. Κήρυξαν τον πόλεμο σ’ αυτή την Αυτοκρατορία και νίκησαν!

Η μοναδική αυτή Νίκη, που μόνο ως θαύμα Θεού μπορεί να λογιστεί, άναψε τη φωτιά του ξεσηκωμού του Γένους και έτσι γράφτηκε στην Παγκόσμια Ιστορία το επίσης μοναδικό Έπος του 1821! Τιμή και Δόξα σε όλους εκείνους τους Έλληνες. Μανιάτες, Ψαριανούς, Σουλιώτες, Μοραΐτες, Ρουμελιώτες, Υδραίους, Σπετσιώτες, Δωδεκανήσιους, Επτανήσιους, Ηπειρώτες, Θεσσαλούς, Μακεδόνες, Θρακιώτες, Φαναριώτες, Κρητικούς, Κυκλαδίτες και Κύπριους. Όλοι αγωνίστηκαν για το ποθούμενο. Τη Λευτεριά, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο. ΑΘΑΝΑΤΟΙ εις τους αιώνες!

Μεγάλη απορία και θλίψη έχω, που σήμερα 17η Μαρτίου 2022, στέκεστε ενώπιον ενωπίω ιερών και οσίων εσείς οι Εφιάλτες, οι Γραικύλοι και ζητάτε χειροκροτήματα, δόξες και εξουσίες για να πλουτίζετε αχρείοι με αθέμιτους τρόπους ξεπουλώντας, όσο – όσο, Πίστη και Πατρίδα. Ποιοι είστε εσείς; Σας γνωρίζουμε. Όσο και να κρυφτείτε, το αίμα που κυλάει από τις πληγές της Πρωτοκόρης της Ελλάδας Μάνης, σαν δρόσος του Ταινάρου, της Λακωνικής και της Μεσσηνιακής θάλασσας, δροσίζει όλα τα άξια Ελληνόπουλα που η θέρμη του Νεοταξικού λίβα προσπαθεί να αφανίσει. Αυτή η μυροβόλος δρόσος εσάς δεν προσεγγίζει και μένετε σκοτεινοί και αποξηραμένοι με αποτέλεσμα να σας εκμυκτηριούν ακόμη και τα παιδιά σας.

Εσείς είστε αυτοί που πήγατε και καταθέσατε ενώπιον Δικαστηρίου ότι η Μάνη ήταν υπόδουλη στους Τούρκους. ΝΤΡΟΠΗ σας! Αυτοί που αποδέχθηκαν την κατάθεσή σας. ΝΤΡΟΠΗ τους! Όλοι εσείς οι καιροσκόποι (όπου φυσάει ο άνεμος). ΝΤΡΟΠΗ σας! Όλοι εσείς που λατρεύετε τον Μαμωνά και προσποιείστε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. ΝΤΡΟΠΗ σας. Βλέπετε λοιπόν σας γνωρίζουμε, ή καλύτερα σας ξεχωρίζουμε από μίλια μακριά εξ’ αιτίας της λώβας που κουβαλάτε. Μια επίκτητη λώβα που την καλλιεργείτε με τον εκφυλισμό σας, διότι ο Δημιουργός των ορατών και αοράτων πλάθει τους ανθρώπους για να γίνουν άγιοι, αν φυσικά το θελήσουν. Ειδάλλως γίνονται διάβολοι ή και τρίβολοι. Δεν θα προτρέψω κανέναν να σας γιουχαΐσει στην Πλατεία της Αρεοπόλεως. Ούτε θα ευχηθώ να πέσει ο Ανδριάντας του Μαυρομιχάλη επάνω σας. Με παρακλητικό λόγο ζητάω απ’ όλους εσάς τους Εφιάλτες να εγκαταλείψετε τη λώβα σας και με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ να έρθετε στη ματωμένη μυροβόλο δρόσο της Αδούλωτης Μάνης μας και όλοι μαζί να πέσουμε στην ποδιά της Μάνας Ελλάδας και να παρακαλέσουμε την Παναγιά μας την Παντάνασσα να προστατέψει το Έθνος και την Πατρίδα μας, στους αποκαλυπτικούς, ζοφερούς και χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Τέλος δεν είμαι κι εγώ ο τέλειος Έλληνας, αλλά τουλάχιστον ανήκω στις μυριάδες Έλληνες που δεν πάσχουν από τη λώβα των Εφιαλτών. Όλοι εμείς γνωρίζουμε πως η Λακωνία γέννησε τον Λεωνίδα και τον Εφιάλτη και πως ο Διάβολος στον Παράδεισο εξαπάτησε τους Πρωτοπλάστους. Δόλιοι και πανούργοι αγκαλιάστε την αρετή της Ελλάδας, της Παναγιάς και του Χριστού μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *