Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η γυναίκα μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής» Εκδήλωση των αποφοίτων της “Saint-Paul”

IMG_2581Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 ώρα 20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint-Paul”, ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η γυναίκα μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Νίκος Μανωλάκος, ο αντιδήμαρχος Πειραιά, κ. Δημήτρης Καρύδης, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο γενικός γραμματέας Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου, κ. Κλαπαδάκης, ο πρώην Πρόεδρος των Αποφοίτων κ. Βαγγέλης Κορκίδης, ο Επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Δασκαλάκης – Ανδριανόπουλος, η σύζυγος του Δημάρχου Πειραιά κ. Βάλια Μώραλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του οικοδεσπότη της Σχολής, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή κ. Μάνθου Ρούσσου, και με χαιρετισμό – τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων, κ. Πέτρου Ιωσηφίδη.

Όσον αφορά το «κυρίως πιάτο», μια νεαρή πολιτικός, η υφυπουργός Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, μια νεαρή ολυμπιονίκης και νυν αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, η κ. Σταυρούλα Αντωνάκου καθώς και μια νεαρή και ιδιαίτερα δραστήρια δημοσιογράφος, η κ. Νατάσα Γιάμαλη, όλες τους με κοινωνικές ευαισθησίες, τοποθετήθηκαν και συνομίλησαν για τη θέση, το ρόλο, τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια γυναίκα, σήμερα. Όλα αυτά με το συντονισμό του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Κορωναίου.

Από πλευράς της Σχολής, παρέμβαση – τοποθέτηση, πραγματοποίησε η Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Αφροδίτη Εικοσιπεντάκη σχετικά με το ρόλο της γυναίκας στην εκπαίδευση.

Οι τοποθετήσεις ήταν ιδιαίτερα ζωντανές και αυτό έφερε ως αποτέλεσμα ένα δεύτερο σκέλος στην εκδήλωση, αυτό των ειδικών ερωτήσεων είτε από τον κ. Κορωναίο είτε από το κοινό. Έτσι λοιπόν, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τους θεσμούς της υιοθεσίας και της αναδοχής «για να βρει κάθε παιδί την οικογένεια που του αξίζει» η οποία και απάντησε αναλυτικά για το μέχρι τώρα σχεδιασμό αλλά και για μελλοντικές ενέργειες.

Ερώτηση δέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης, Σταυρούλα Αντωνάκου σχετικά με τον πρωταθλητισμό και τη γυναίκα και αν είναι εύκολος συνδυασμός ενώ η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη δέχθηκε ερώτηση για τους όρους ισότητας των δυο φύλων στις εργασιακές σχέσεις και την εμπειρία της σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό επάγγελμα με τη συναπόφοιτη να μη χάνεις τη διάθεσή της ούτε ωστόσο και την κριτική της «ματιά».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια φωτογραφία επί σκηνής μεταξύ του πάνελ και των παριστάμενων μελών του Δ.Σ. ενώ στα μέλη του πάνελ προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και δόθηκαν αναμνηστικά του Συλλόγου μας.

Ακολούθησε μικρός μπουφές στο ισόγειο του κτιρίου της Σχολής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *