Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκαλερί Καψιώτη..«Δέκα εικαστικοί υμνούν τη θάλασσα» Πειραιάς «Ημέρες Θάλασσας» εικαστική έκθεση

καψιώτηΗ γκαλερί Καψιώτη συμμετέχει για όγδοη συνεχή χρονιά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Πειραιά για τις «Ημέρες Θάλασσας» και παρουσιάζει την έκθεση «Δέκα εικαστικοί υμνούν τη θάλασσα».

Κοινός στόχος είναι οι «Ημέρες θάλασσας» να αποτελέσουν μια ξεχωριστή δημιουργική και ευχάριστη πνοή στην καθημερινότητα, του Πειραιά.

Η έκθεση θεσμός εγκαινιάζεται στις 27 Μαΐου (ώρες 18.00 -22.00 μ.μ.) και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουνίου 2022.

Πολυύμνητο το «μεγάλο λιμάνι» του Πειραιά έχει εκατομμύρια ιστορίες να διηγηθεί. Ιστορίες που πλάθουν το μύθο του. Προορισμός και αφετηρία για τα μεγαλύτερα και πιο συναρπαστικά ταξίδια της ζωής μας, έχει σήμα κατατεθέν την πολυτραγουδισμένη θάλασσα του.

Αυτή την ανεξάντλητη θάλασσα, που με την ομορφιά και την μαγεία της έγινε πηγή έμπνευσης για τη Μελίνα, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιώργο Μητσάκη και πολλούς ακόμα δημιουργούς, υμνούν οι δέκα καταξιωμένοι εικαστικοί που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση.

Ο Γιάννης Αδαμάκης, η Χρύσα Βέργη, ο Χρήστος Κεχαγιόγλου, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, η Πένυ Μαναβή ο Ραφαήλ Μπάικας, ο Χρήστος Παλλαντζάς, ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Μανώλης Χάρος, ο Γιάννης Ψυχοπαίδης, προκαλούν το θεατή να ανακαλύψει «την πιο όμορφη θάλασσα, αυτή που δεν έχει ακόμα ταξιδέψει», αλλά και να αναπολήσει τα ταξίδια που χαράχτηκαν βαθιά στη μνήμη και στην ψυχή του.

Η έκθεση «Δέκα εικαστικοί υμνούν τη θάλασσα» είναι ένα μικρό πανόραμα των νέων τάσεων της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με αναφορές από τον  ρεαλισμό και τον υπερρεαλισμό έως την αφαίρεση και τον ιμπρεσιονισμό.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Σοφία Καψιώτη, ιδιοκτήτρια της γκαλερί.

Την έκθεση «Δέκα εικαστικοί υμνούν τη θάλασσα» θα εγκαινιάσει την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 18.30 μ.μ. ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00

Γκαλερί Καψιώτη: Αλκιβιάδου 153 & Σωτήρος, Πειραιάς.Τηλέφωνο: 210 4129257. www.gallerykapsioti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *