Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιβλιοπαρουσίαση…«Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης»

ρηγούτσοςΗ παρουσίαση χθες στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου «Ο ρόλος της Τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης», αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αναστοχασμό πάνω στην αξία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, αλλά και στον ρόλο του σχολείου στη διάπλασή της.

IMG_5578Η εκπαίδευση έχει καταλυτικό ρόλο στην αναπαραγωγή της εθνικής ταυτότητας, ιδιαίτερα μέσω των μαθημάτων της Γλώσσας και της Ιστορίας, μέσω των οποίων -κυρίως της Ιστορίας- διαπλάθεται η «εθνική μνήμη». H ιστορία που διδασκόμαστε ως παιδιά μάς σημαδεύει εφόρου ζωής, ιδιαίτερα τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που μετά το σχολείο δεν τους δίνεται ξανά η ευκαιρία να ασχοληθούν με την Ιστορία και να προβληματιστούν για την καλλιέργεια της εθνικής ταυτότητάς τους.

Επομένως,  η αναβάθμιση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα της διδασκαλίας της Σύγχρονης -κυρίως- Ιστορίας, καθίσταται επιτακτική.

Συγχαρητήρια στην εθελοντική ομάδα «Ρωμηών Πράξεις», στον Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Saint-Paul”, στους Δήμους Πειραιά, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου και τον ΟΠΑΝ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Αντώνης Ρηγούτσος

Γενικός Δ/ντής «Saint-Paul», ΔΕΛΑΣΑΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *