Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιβλιοκριτική…«Πλεύση σον χρόνο» Ποιητική Συλλογή του Γιάννη Κανατσέλη

Αξιότιμε κ. Κανατσέλη,

ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΘερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική ποιητική συλλογή σας «ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ», η οποία μ έσα από  κάθε σελίδα της προσφέρει αισθήματα γαλήνης και αρμονίας στον αναγνώστη. Έχει μια ιδιαιτερότητα στο ύφος και στη γραφή. Μια ήρεμη περιγραφή των πάντων, απλή, καθαρή, αλλά και τόσο δυνατή. Έχει μια φιλοσοφία στρωτή, κατανοητή. Η ψυχή διατηρεί τη νεότητά της μέσα από μια φιλοσοφημένη στάση ζωής που από μόνη της αποτελεί παράδειγμα, χωρίς κάν υποδείξεις.

Αυτά εν ολίγοις είναι κάτι σαν απόσταγμα των εντυπώσεών μου από το περιεχόμενο και την ουσία της ποιητικής αυτής συλλογή, τα ποιήματα της οποίας είναι ποικίλα, μ’ ευρύτατο φάσμα θεματολογίας. Καθένα με το δικό του νόημα ή μ’ ένα μήνυμα, πολλά έχουν ν’ αφήσουν στον αναγνώστη, αρκεί να έχει τα μάτια του νου και της ψυχής του ανοιχτά.

Δυνατά συναισθήματα, προβληματισμοί, αναμνήσεις, ανεκπλήρωτες επιθυμίες, οι κλυδωνισμοί του νου, της ψυχής, η αγάπη, ο έρωτας, ο αποχωρισμός, η προσμονή, η επιστροφή, η ωραιότητα της φύσης, το εφήμερο, η αναζήτηση του Θείου, η αιωνιότητα, η αθανασία, περιγράφονται παραστατικά, μέσα απ’ αυτά τα ποιήματα. Ένα από τα κορυφαία του ποιητή αποτελεί όντως φόρο τιμής προς τον «ΠΟΙΗΤΗ».

Υπέροχο το ποίημα «Το πέρασμα στην Αθανασία». Η τρυφερότητα της περιγραφής, απαλύνει την οδύνη του θανάτου: «Σαν διαβατάρικο πουλί πέρασες στην Αθανασία». Με δυνατά συναισθήματα ανείπωτης θλίψης, διαχέεται λες ζωντανή στον αναγνώστη η συναισθηματική φόρτιση για την απώλεια της Μάνας.

Σας συγχαίρω κ. Κανατσέλη γιαί η ποιητική συλλογή σας «ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ», εκτός από απολαυστική, αποτελεί μια πυξίδα για σωστή πλεύση στον χρόνο.

Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή και την ευκαιρία που μου δόθηκε να την διαβάσω.

Χρυσάνθη – Βασιλική Τίγγελη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *