Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ευρώπη και πάλι στον Πράσινο Κύκλο του ολέθρου

 

Η Ρωσία κατάπιε την Ουκρανία. Η Ευρασία το μήλο της έριδος μεταξύ ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ. Τι θα γίνει;
Η Ρωσία κατάπιε την Ουκρανία. Η Ευρασία το μήλο της έριδος μεταξύ ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ. Τι θα γίνει;

Στο βαθμό που κατανοούμε τη Γεωπολιτική Επιστήμη και μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την εξειδικευμένη ορολογία του Καθηγητή, κ. Ιωάννη Θ. Μάζη. Βλέπουμε ότι και γνωρίζουμε πως ο γεωγραφικός χώρος ΟΥΚΡΑΝΙΑ αποτελεί ένα Σύστημα. Δηλαδή, το ακριβές άθροισμα των εδαφικών ενοτήτων που αποτελούν τα γεωπολιτικά υποσυστήματα.

Στο συγκεκριμένο Γεωπολιτικό Παράγοντα

υπήρχε και υπάρχει διακεκριμένη διαφοροποίηση και στον ανθρωπογεωγραφικό τομέα. Για παράδειγμα Ρωσόφωνοι, Χριστιανοί Ορθόδοξοι, Ετερόδοξοι, Φιλόρωσοι, Φιλοδυτικοί κ.άλ.

Επίσης η Ουκρανία επί Σοβιετικής Ενώσεως αποτελούσε με άλλες όμορές της χώρες τμήμα του Σοβιετικού Συμπλόκου (της ευρύτερης εν πολλοίς γεωγραφικής ενότητας του Συστήματος).

Αυτά τα Υποσυστήματα, εδώ και πολλά χρόνια, ενισχύονται επικίνδυνα στρατιωτικά και διπλωματικά από τα δύο αντίπαλα Υπερσυστήματα (σύνολο πόλων διεθνούς ισχύος που επηρεάζουν τη δράση των Γεωπολιτικών Παραγόντων στο εσωτερικό των Υποσυστημάτων και του Συστήματος το οποίο τα εμπεριέχει). Το Δυτικό και το Ρωσικό. Φθάσαμε λοιπόν σήμερα που η Ρωσία ροκάνισε σιγά-σιγά την Ουκρανία και οι Μεγάλοι Δυτικοί συ παρίστανται από την εξέδρα βάζοντας τους Μικρούς, όπως την Ελλάδα, Λιθουανία κ.άλ. στην τόσο επικίνδυνη κονίστρα.

Πιστεύουμε πως το ζήτημα Ουκρανία τελείωσε. Η Ρωσία πλέον δεν θα φύγει ποτέ και η Ελλάδα, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Μακάρι να διαψευστούμε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *