Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ότι απειλείται εξοπλίζεται

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΗ πρόσφατη άσκηση «EFES» σε συνθήκες απόβασης σε νησιά αποτελεί το αποκορύφωμα της θρασύτητας και της παράνοιας των Ερντογάν – Μπαχτσελί.. Ευτυχώς που οι Τούρκοι (έστω και εξ ευηθείας) διατυπώνουν ρητά τις απειλές τους, ώστε να γνωρίζουμε την κρισιμότητα των προθέσεών τους. Λυσσαλέα ψάχνουν να βρουν κάποιο νησί για να δημιουργήσουν επεισόδιο/κρίση όπως στα Ίμια. Αυτή η τραγωδία επιβεβαιώνει την τότε παραλυσία. Με μυθοπλασίες, βαφτίζουν «οθωμανικά» τα νησιά: Αγαθονήσι – Φαρμακονήσι – Γαύδος. Ο Ερντογάν με στολή παραλλαγής δηλώνει: «Αποστρατιωτικοποιείστε τα νησιά, μαζέψτε τα μυαλά σας, δεν κάνω πλάκα!».

Στο παρανοϊκό αυτό αφήγημα, με τη θεωρία της δήθεν «πολιορκίας» της Τουρκίας, θα πρέπει να μπει φρένο και μάλιστα καταιγιστικές κυρώσεις. Με μυθοπλασίες ισχυρίστηκαν ότι δήθεν καταπιέζεται η τουρκική μειονότητα και εισέβαλαν στην Κύπρο. Με απίστευτοι θράσος εισβάλλουν στην Συρία για λόγους  (δήθεν) ασφάλειας. Ο πανούργος και ύπουλος Ερντογάν, πριν 3,5 χρόνια, κυκλοφορούσε τους χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» και αμφισβητούσε τις Δ.Σ. Εμείς όχι μόνο δεν αντικρούαμε αυτήν την παράνοια αλλά ουδέποτε ζητήσαμε να επιβληθούν κυρώσεις από Ε.Ε και Ο.Η.Ε. Η αντίκρουση των ισχυρισμών θα πρέπει να γίνεται αυθημερόν με κοινοποιήσεις στον Ο.Η.Ε. και στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Τώρα πλέον ο Ερντογάν, έχει αποθρασυνθεί με «πολεμικές κορώνες».

Εμείς από σεβασμό στις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, ουδέποτε διεκδικήσαμε: Ίμβρο, Τένεδο, Κωνσταντινούπολη. Κατεπειγόντως, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία από Ε.Ε. και Ο.Η.Ε. καθώς και η αποπομπή της από το ΝΑΤΟ.

Θα ήταν έγκλημα να θεωρηθεί ότι οι φαντασιώσεις αυτές αφορούν την εσωτερική κατανάλωση. Όταν υπάρχει απέναντι η στρατιά Αιγαίου και το casus belli είναι αυτονόητο ότι θα εφαρμοστεί το αξίωμα: Ό,τι απειλείται, εξοπλίζεται.

Γεώργιος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *