Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιπεριφέρεια Νήσων Πειραιά..Δράσεις Ανακύκλωσης για Δημοτικά Σχολεία

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣτη Σαλαμίνα παρευρέθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου Δράσεων Ανακύκλωσης για Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ Νήσων η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Θεοδωρακοπούλου Βασιλική. Οι εν λόγω δράσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Green City της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ.Πατούλη.

Οι δράσεις είχαν ως πρώτο προορισμό τη Σαλαμίνα και επτά (7) δημοτικά σχολεία του νησιού: Αμπελακίων, Βασιλικών, Σεληνίων, 1ο Σαλαμίνας, 5ο Σαλαμίνας, 2ο Σαλαμίνας, Παλουκίων.

Στόχος ήταν η επαφή των παιδιών με την ανακύκλωση και τα οφέλη της μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που οργανώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό του προγράμματος αλλά και η άμεση επαφή με τη λειτουργία των ειδικών κάδων.

Η Αντιπεριφερειάρχης στις δηλώσεις της τόνισε τα εξής :

«Ήταν μεγάλη μας χαρά που καταφέραμε να οργανώσουμε αυτές τις δράσεις ως αποχαιρετιστήριο καλοκαιρινό  δώρο   στους μικρούς μας φίλους, προσφέροντας τους γνώσεις οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά μας γεμάτα ενθουσιασμό για το παιχνίδι της Ανακύκλωσης έδωσαν νέα αξία στα ανακυκλώσιμα υλικά γνωρίζοντας τη λειτουργία των κάδων αλλά κυρίως μαθαίνοντας να αγαπούν, να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *